اجرای تئاتر در مساجد موجب پیوند جوان و مسجد می شود

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام صدر معتقد است، اجرای تئاتر در مساجد می تواند زمینه ساز جذب جوانانی باشد که با مسجد فاصله دارند.

حجت‌الاسلام جلال صدر، امام جماعت مسجد پیامبر اعظم (ص) به بهانه برگزاری دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در مورد تأثیرات اجرای تئاتر در مساجد به خبرنگار شبستان گفت: یکی از کارکردهای مسجد ارایه مفاهیم دینی به مخاطبان است. اگر ما سازوکاری بیندیشیم که این مفاهیم در قالب هنر منتقل شود، تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت. تجربه نشان داده است در بخش‌هایی که هنر به کار گرفته می‌شود، جذابیت افزایش می‌یابد و مفاهیم دقیق‌تر انتقال می‌یابند.

 

حجت‌الاسلام صدر ادامه داد: یکی از هنرهای معاصر ما تئاتر است که زمینه و پایه هنر سینماست. بازیگران بسیاری اظهار داشتند که کارشان را از تئاتر به عنوان هنر پایه شروع کردند. از هنر تئاتر می توان در انتقال مفاهیم و آموزه های دینی استفاده کرد.

 

وی با بیان اینکه برای اجرای تئاتر در مساجد باید نکاتی را مدنظر قرار داد، عنوان کرد: مسجد اقتضائاتی دارد و با محیط‌های دیگر متفاوت است. باید همواره شأنیت مسجد حفظ شود. اگر با اجرای تئاتر در مساجد شئونات مسجد رعایت شود و قداست مسجد زیر سوال نرود،‌ اشکالی وجود ندارد که هیچ، بلکه شاید لازم و ضروری باشد. امروزه باید از تمامی ظرفیت‌های هنری برای انتقال مفاهیم دینی به مخاطبان به خصوص جوانان استفاده کنیم.

 

امام جماعت مسجد پیامبر اعظم (ص) خاطرنشان کرد: جوانی که در مسجد رفت و آمد ندارد و به بهانه تئاتر به مسجد راه پیدا کند، چاره‌ای ندارد که با مسجدی‌ها و متولیان مسجد ارتباط اولیه برقرار کند. همین ارتباط باعث می شود این عده از جوانان متوجه شوند، کسانی که در مسجد هستند با کسانی که در مجموعه‌های دیگر مشغول به کارند، تفاوتی ندارند فقط محل خدمت‌شان متفاوت است. بدین ترتیب برگزاری تئاتر در مسجد پیش زمینه ای می شود برای ارتباط جوانان با مسجد.

 

حجت الاسلام صدر با اشاره به قداست و جایگاه ویژه مساجد بیان کرد: جوانانی که به خاطر دیدن تئاتر وارد مسجد می شوند، به طور طبیعی در جریان فعالیت های دیگر مسجد قرار می گیرند. آنها به نیت تئاتر می‌آیند اما زمینه ارتباط‌های بعدی با مسجد ناخودآگاه فراهم می‌شود. ممکن است فردی به دنبال کلاسی باشد یا سوال‌هایی برایش مطرح باشد و ببیند که آن کلاس در مسجد برگزار می شود و یا سوالاتش را می تواند از امام جماعت مسجد بپرسد.

 

وی با بیان اینکه اینکه خانواده‌ها اعتماد خاص و ویژه‌ای به مسجد دارند،افزود: تمام خانواده ها با هر گرایش، عقیده و ذهنیت اعتماد ویژه ای به مسجد دارند. اگر بچه ها برای شرکت در فعالیتی به مسجد بروند، خانواده های آنها اطمینان خاطر دارند. ممکن است در مسجد کلاسی باشد و در موسسات بیرون همان کلاس وجود داشته باشد اما خانواده ها راحت تر و با اطمینان بیشتری بچه های خود را به مسجد می فرستند. بسیاری از مشکلات اخلاقی که در فضاهای دیگر وجود دارد در مسجد وجود ندارد.

 

امام جماعت مسجد پیامبر اعظم (ص) با بیان اینکه برگزاری تئاتر در مساجد می تواند به رونق بیشتر مساجد کمک کند، افزود: وقتی جوانی برای دیدن تئاتر به مسجد می رود، در جریان برنامه‌های مختلف مسجد قرار می گیرد و اعضای خانواده خود را از برنامه های مسجد باخبر می کند. بدین ترتیب ممکن است تعدادی از افراد خانواده برای شرکت در کلاس های مسجد ثبت نام کنند. این مسئله باعث رونق بیشتر مساجد می شود و بدین ترتیب رفت و آمد خانواده ها به مسجد بیشتر می شود.

 

وی تصریح کرد: باید برای جذب تمام گروه های سنی اعم از مرد و زن در مساجد برنامه داشت. مساجد باید دنبال سازوکاری برای جذب مخاطب به خصوص جوانان و نوجوانان باشند. بر این اساس مساجد باید برنامه های جذاب و متنوعی برگزار کنند. برخی مساجد با برگزاری کلاس های فرهنگی هنری جذابیت ایجاد می کنند، برخی با برپایی دوره‌های مورد نیاز جامعه و بعضی مساجد نیز از طریق مسابقات مختلف و اهدای جوایز جذابیت ایجاد می کنند. تئاتر هم می تواند یکی از راه های جذب مخاطبان به مسجد باشد. وقتی جوانی اطلاعیه یا بنر برگزاری تئاتر در مسجد را می بیند ولو اینکه اهل مسجد نباشد، به بهانه دیدن تئاتر وارد مسجد می شود و همین ورود می تواند زمینه ساز پیوند او با مسجد باشد.


گفتگو از مریم داوری

کد خبر 624215

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha