فعالیت ۹۳ هزار کارگر در استان ایلام/ مصرف کالای داخلی حمایت از کارگران است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ایلام، گفت: کارگران موتور محرکه واحدهای تولیدی به‌عنوان نیروی انسانی و تحقق اقتصاد مقاومتی و تولید هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، علیرضا زر گوش، مدیرکل کار و تعاون و رفاه اجتماعی استان ایلام در جمع اصحاب رسانه و مطبوعات این استان به مناسبت روز کار و کارگر، اظهار کرد: رسانه و مطبوعات مهم‌ترین عامل توسعه اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی در هر جامعه‌ای است.

 

وی، بابیان اینکه امروز شاهد عدالت رسانه‌ای در کشور هستیم که این امر به دلیل توسعه و زیرساخت‌های آی تی است، یادآور شد: امروز با تلاش رسانه‌ها و فراهم آمدن زیرساخت‌های لازم در زمینه آی تی، در سریع‌ترین زمان ممکن اخبار در دسترس عموم جامعه قرار می‌گیرد و قلم خبرنگاران در ارتقای سطح فرهنگی جامعه نقش مهمی بر عهده دارد.

 

زرگوش، با اشاره به نام‌گذاری سال جاری به‌عنوان سال اقتصادی مقاومتی، تولید و اشتغال از سوی مقام معظم رهبری، افزود: یکی از دغدغه‌های مسئولان کشور تولید و افزایش اشتغال و رونق اقتصادی در کشور است و کارگران عزیز به‌عنوان نیروی محرکه چرخه کار و تولید در جامعه ایران رسالت بزرگی پیش روی دارند.

 

مدیرکل کار و تعاون و رفاه اجتماعی استان ایلام، با اشاره به اینکه در قرآن کریم تلاش برای امرارمعاش را به‌منزله جهاد برای خداست، گفت: تحقق اقتصاد مقاومتی نیاز به مردمی شدن دارد و این وظیفه تک‌تک ماست که در این راستا تلاش کنیم.

 

وی، بیان کرد: رسانه نقش مهم و اثرگذاری در این زمینه دارد و در جامعه‌ای که به‌واسطه عوامل متعدد بخشی از تولید با رکود مواجه شده است، باید با تبلیغ و رونق‌بخش فرهنگی به‌ویژه در بخش مصرف کالای داخلی و ایرانی، در رشد اقتصادی نقش‌آفرینی کرد.

 

زرگوش، بابیان اینکه رونق اقتصادی و ایفای نقش بسیجی کارگران در بخش‌های مختلف، افزایش تولید و رشد صنعت و ایجاد اشتغال نیاز امروز جامعه است، ابراز کرد: برنامه‌ها و طرح‌هایی در قوانین تسهیل و رفع موانع تولید و همچنین برنامه قانون ششم توسعه کشور تدارک دیده سده امید است که به آنچه هدف‌گذاری شده است، برسیم.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان ایلام، یکی از مهم‌ترین وظایف تنظیم روابط کار و کارفرما را با استقرار مراجع بدوی و تجدیدنظر عنوان کرد و گفت: در سال 95 گذشته 2 هزار و 600 درخواست در قالب 1960 دادخواست به این مراجع ارجاع داده‌شده که رسیدگی و اقدام شده است.

 

وی، با اشاره به اینکه زمان رسیدگی به این پرونده‌ها در مراجع بدوی 8 روز و در مراجع تجدیدنظر 16 روز است، یادآور شد: رسیدگی به پرونده‌ها ازلحاظ زمانی در استان از وضعیت مطلوبی برخوردار است که رتبه اول کشور ازلحاظ کمی و کیفی به استان ایلام اختصاص دارد.

 

زرگوش، افزود: تلاش شده است که بخش عمده‌ای از دعاوی بین کارگران و کارفرمایان به‌صورت سازشی مرتفع شود که در سال گذشته 17.6 درصد پرونده‌ها به‌صورت سازشی ختم رسیدگی شده و همچنین با حضور 18 بازرس آموزش‌دیده 7 هزار 500 مورد بازدید از کارگاه‌های فعال در استان ایلام انجام‌گرفته است.

 

وی، یکی دیگر از وظایف اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان را بررسی صلاحیت ایمنی شرکت‌ها و تعیین صلاحیت انجمن‌های کارگری عنوان کرد و افزود: در سال گذشته بالغ‌بر 234 مورد بازرسی تعیین صلاحیت‌ها انجمن‌های کار و کارگری انجام‌شده است.

 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ایلام، بابیان اینکه در سال گذشته 9 تشکل کارفرمایی و کارگری در استان تشکیل‌شده، ابراز کرد: درمجموع 159 تشکل کارگری و کارفرمایی به‌عنوان مدافع حقوق کارگران و کارفرمایان در استان تشکیل‌شده که دوره‌های آموزش‌های عمومی و تخصصی در این زمینه برای کارگران و کارفرمایان برگزار گردیده است.

 

زرگوش با اشاره به اینکه در سال گذشته 99 کمیته ایمنی و بهداشت در استان تشکیل‌شده است، یادآور شد: همچنین در خصوص مشاغل سخت و زیان‌بار در استان، از سوی کارگران 1164 درخواست برای بازنشستگی و استفاده از قوانین مشاغل سخت و زیان‌بار از سوی کارگران به این اداره کل ارائه‌شده است.

 

وی، با تأکید بر اینکه با انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی با بانک‌های مختلف استان در راستای تأمین سرمایه واحدهای مشکل‌دار استان تلاش شده است، گفت: در سال 95 باهدف صیانت از کارگران، حقوق و برخورداری از مستمری 661 نفر کارگر برقرارشده است.

 

زرگوش، به برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزشی به‌صورت ملی و استانی برای کارگران اشاره کرد و گفت: خوشبختانه قهرمانان ملی در حوزه کارگری داریم و در اقصی نقاط کشور نیز در راستای ارائه خدمات به کارگران و ارائه خدمات زیارتی، در سال 95 به کلیه متقاضیانی که درخواست برای استفاده از مجتمع‌های رفاهی داده‌اند بالغ‌بر 1005 نفر در شهرهای شمالی و سایر استان‌های اعزام‌شده است.

 

وی، برگزاری همایش‌های و کارگاه‌ها برای کنترل آسیب‌های اجتماعی و استفاده از درست از فضای مجازی را از دیگر اقدامات اداره کل برشمرد و افزود: 2900 تعاونی در استان تشکیل‌شده که درمجموع 1500 تعاونی فعال در استان وجود دارد و در سال گذشته نیز 78 تعاونی در بخش‌های مختلف تشکیل‌شده است.

 

زرگوش، بابیان اینکه 8 تعاونی مرزنشینان فعال در استان وجود دارد، گفت: قریب به 200 هزار نفر عضو این تعاونی‌های مرزنشینان است که نظارت بر برگزاری مجامع این تعاونی‌ها و مسائل تعاونی‌ها از فعالیت‌های اداره کل تعاون است.

 

در آستانه هفته کار و کارگر و به منظور تجلیل از مقام کارگر برنامه های از روز سه شنبه برنامه هایی از جمله نشست با نماینده ولی فقیه و استاندار ایلام، جشنواره تجلیل از کارگران نمونه و کارگران بسیجی نمونه و برگزاری جشنواره های فرهنگی و ورزشی و اعزام کارگران نمونه به مرکز در راستای دیدار کارگران با رئیس محترم جمهور اجرا می شود.

کد خبر 624119

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha