به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، دکتر ایرانی خواه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، همزمان با هفته سلامت با مراجع عظام تقلید قم دیدار و گفتگو کرد.
آیت الله مکارم شیرازی از مراجع عظام تقلید در این دیدار گفت: موضوع سلامت از اهمیت بسیاری برخوردار است و از نظر عقلی و شرعی حرف اول را می زند.
وی گفت: انسان تا زمانی که سلامت نباشد نمی تواند به هیچ تخصصی دست یابد و همه این مسائل در سایه سلامت محقق می شود و از این رو باید به سلامت خود توجه کنیم.
این مرجع تقلید گفت: برای تامین سلامت جامعه باید همگان مشارکت داشته و نقش خود را ایفا کنند، دولت، ملت، خیرین وهمه در این راستا وظیفه دارند که باید عملی کنند.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: یکی از مسائل گسترش فرهنگ پیشگیری در جامعه است و باید بدانیم که پیشگیری ارزان، مفید و موثرتر از درمان است.
وی گفت: گفته می شود که پارازیت و امواج موبایل یکی از عوامل گسترش سرطان است، اگر این امر درست باشد باید فکری کرد، باید مشکلات این امواج برای مردم بیان شده و فرهنگسازی شود تا مردم در داخل منزل سلامتی خود و خانواده را حفظ کنند.
این مرجع تقلید یکی از مشکلات جامعه را کم تحرکی عنوان کرد و گفت: باید ورزش همگانی در کشور دایر شودو مردم روزی 30 دقیقه حداقل تحرک داشته باشند، چرا که این امر علاوه بر سلامتی موجب می شود تا از بروز چاقی جلوگیری کند.
آیت الله مکارم شیرازی در ادامه به اجرای طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد و گفت: دولت به موضوع درمان اهتمام ویژه ای دارد و این موضوع کاملا برجسته است.
وی گفت: اینکه گفته می شود تورم کاهش یافته و تولید افزایش داشته است، برای مردم قابل لمس نیست اما در زمینه درمانی اقداماتی که انجام شده، کاملا قابل لمس است و هزینه های درمانی کاهش یافته است.
این مرجع تقلید عنوان داشت: این طرح باید استمرار داشته باشد و باید مردم و خیرین کمک کنند تا در موضوع درمان و وضعیتی که ایجاد شده عقب گرد نداشته باشیم.
*زیرمیزی ها در کشور به صفر برسد
آیت الله سبحانی از دیگر مراجع عظام تقلید نیز گفت: علم فقه و طب با یکدیگر رابطه نزدیک و پیوند مستمری دارند به گونه ای که در قسمت هایی از کتب فقهی به نظر اطبا رجوع می شود.
این مرجع تقلید گفت: مثلا یکی از مسائل در باب روزه است که اگر طبیب بگوید روزه برای سلامتی انسان مضر است، فقیه هم روزه گرفتن را برای فرد حرام می داند.
وی گفت: از سوی دیگر در موضوع جراحات رانندگی در تصادفات بر اساس نظر اطبا تعیین حدود صورت می گیرد و می توان گفت که یک پیوند خویشاوندی خوبی میان فقه و طب وجود دارد.
آیت الله سبحانی در ادامه به طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد و گفت: در این زمینه اقدامات خوبی انجام شده و دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت نیز موفق عمل کرده و یکی از وزرای مورد تایید مقام معظم رهبری است.
این مرجع تقلید گفت: یکی از مسائل این است که باید زیرمیزی ها در کشور به صفر برسد هر چند این موضوع کم شده اما کم آن هم زیبنده نیست و باید از بین برود.
وی تاکید کرد: پزشکان باید گروه خدمت در میان خودشان ایجاد کنند و بخشی از کارهای خود را برای رضای خداوند انجام دهند، افرادی هستند که برای معالجه فرزند خود حتی دست به فروش فرش منزل می زنند که باید به آنها کمک کرد.
آیت الله سبحانی تاکید کرد: باید روح معنویت و تقوا در جامعه پزشکی ایجاد و همواره تقویت شود، پزشکان شخصیت های علمی هستند و باید نظام همواره از آنها تکریم کند.
*اقدامات ارزشمندی در وزارت بهداشت انجام شده است
آیت الله نوری همدانی هم در این دیدار گفت: در ابتدا باید از دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی قدردانی کنم که اقدامات بسیار ارزنده و قابل تقدیری انجام می دهند.
وی گفت: در قم نیز اقدامات بسیار ارزشمندی انجام شده که شاهد آن هستیم و مردم از این خدمات استفاده کرده و کار شما ارزشمند و عبادت است.
این مرجع تقلید عنوان داشت: در روایات اهل بیت(ع) آمده است که علم طب و بهداشت همتراز با علم فقه است و از این رو علمی که شما دارید و در مسیری که قدم برمی دارید ارزشمند است.
آیت الله نوری همدانی تاکید کرد: کار شما، قدم شما، قلم شما و نفس شما عبادت است چون در راستای خدمت به مردم گام بر می دارید و مهمترین امر همین است.
وی با اشاره به روایتی از اهل بیت(ع) گفت: کسی که پرخوری می کند بدنی مریض و قلبی پر قساوت دارد و کسی که کم می خورد بدنی سالم و قلبی رقیق دارد.
این مرجع تقلید افزود: از این روایت در می یابیم که پرخوری عامل بیماری های بسیاری است که باید این نکات به مردم آموزش داده شود.
آیت الله نوری همدانی نظارت بر عرضه مواد غذایی را مورد اشاره قرار داد و گفت: این امر نیز باید با دقت دنبال شود و در مراکز عرضه غذا و فروشگاه ها به این امر توجه داشته و اجازه ندهیم که سودجویان به منافع خود رسیده و به مردم ضربه بزنند.
وی ورزش را عامل سلامت عنوان کرد و گفت: بنده ورزش را همانند نماز برای خود واجب می دانم و باید همواره بکوشیم تا در سلامت جسم و روح کوشا باشیم.
*راه اندازی دو بیمارستان جدید در قم/طرح تحول هزینه های کمرشکن درمانی را کاهش داد
دکتر ابوالفضل ایرانیخواه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم هم در ارائه گزارشی به مراجع عظام تقلید گفت: وضعیت بیمارستان ها و ساماندهی به آنها و در کل توجه به هتلینگ بیمارستانی امری بود که در این دولت مورد توجه قرار گرفته و در تلاش هستیم ساماندهی کنیم.
وی گفت: یکی از اقدامات انجام شده اتمام عملیات احداث بیمارستان فرقانی بود که تکمیل و با 350 تخت به عنوان یکی از مجهزترین بیمارستان های کشور در اختیار همشهریان قرار گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: همچنین دو بیمارستان نیروگاه و امیرالمومنین(ع) نیز در شش ماهه نخست امسال تکمیل و به چرخه درمان استان اضافه می شود.
دکتر ایرانی خواه گفت: در حال حاضر بسترهای آموزشی به شیوه های مطلوبی فراهم شده و تلاش بر این است تا بتوانیم در گسترش مسائل آموزشی در میان دانشجویان در ارتقا فعالیت ها تلاش داشته باشیم.
وی با اشاره به طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت گفت: در این زمینه نیز استان قم اقدامات گسترده ای انجام داده و با تکمیل پرونده های سلامت در تلاش هستیم تا پیش از آنکه فردی بیمار شده و به مراکز درمانی مراجعه کند با رعایت نکات بهداشتی از این امر جلوگیری کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: یکی از مشکلات وجود بیمارهای نوپدید است که مشکل ساز شده و تشکیل پرونده های سلامت به منظور مقابله با این بیمارها می تواند موثر باشد.
دکتر ایرانی خواه با اشاره به مشکلات اقتصادی گفت: با تمام مشکلاتی که در این عرصه وجود داشت اما پزشکان و پرستاران اجازه ندادند که در روند خدمات رسانی به مردم ذره ای کوتاهی صورت گیرد.
وی گفت: با اجرایی شدن طرح تحول سلامت دولت 20 هزار تخت جدید به بیمارستان های کشور اضافه کرده که سهم قم در این آمار 800 تخت بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: یکی از اهداف طرح تحول نظام سلامت کاهش هزینه های کمرشکن درمانی بود که هزینه بستری از 40 درصد به 6 درصد برای بیمه های شهری و سه درصد برای بیمه های روستایی رسید.
نظر شما