دونوازی «آکاردون» و «ویلون» در خانه هنرمندان ایران

خبرگزاری شبستان:دو نوازی «آکاردون» و «ویلون» با اجرای «مهرداد مهدی» و«آسو کهزادی» از سری برنامه‌های پژوهشی گرافیک موسیقی پنج‌شنبه ۳۱ فروردین در لابی خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، گرافیک موسیقی نوعی نگاه است که به بصری بودن هنرها در عصر حاضر اشاره دارد حتی آن دسته از هنرها مانند موسیقی که ماهیت شنیداری دارند نیز گرایش به ارائه تصویر دارند. اما به لحاظ تئوریک در باب چگونگی تبدیل اصوات به تصویر در ذهن مخاطب تاکنون در ایران و شاید در اغلب نقاط دنیا طرح مسئله جدی نشده است. گرافیک موسیقی در دو وجه بیرونی (صورت اجرا) و درونی (محتوای اجرا) در جستجوی قواعد علمی شرح تصویری بودن موسیقی در دوره معاصر است.

برگزاری اجراهای گرافیک موسیقی از دو سال گذشته در خانه هنرمندان ایران آغاز شده است و در ادامه این روند پنج شنبه 31 فروردین از ساعت 18 الی 19 مهرداد مهدی وآسو کهزادی برای اجرای دو نوازی ویلون و آکاردون در لابی خانه هنرمندان ایران خواهند پرداخت. این اجرا نخستین برنامه گرافیک موسیقی در سال 96 است.

مهرداد مهدی پیانیست آهنگساز و تنظیم کننده و نوازنده تخصصی آثار پیاتزولا در ایران است و سطح پیشرفته نوازندگی آکاردئون را در ارمنستان نزد گئورگ گاسپاریان فراگرفته است. او با بیش از 10 هزار ساعت پرفورمنس فضای شهری، مبدع و پیشرو موسیقی شهری و محیطی در تهران و دارنده تنها آلبوم تکنوازی آکاردئون با نام والس های تهران در ایران است، قطعه والس تهران با عنوان موسیقی متن و تیتراژ پایانی فیلم فروشنده آقای اصغر فرهادی در این فیلم استفاده شده است.

آسو کهزادی، متولد 1361 است و فراگیری ویلون را ازهشت سالگی آغاز کرده است. او تاکنون موفق به کسب رتبه اول نوازندگی ویولن جشنواره موسیقی فجر  ١٣٧٣ و رتبه دوم در سال 1374 شده است.

کهزادی کارشناس ارشد آهنگسازی از دانشگاه هنر تهران دارد و برنده بهترین قطعه پایان نامه آهنگسازی از دانشگاه هنر در سال  ١٣٨٧ است. اجرای «کنترملودی» (قطعات آکوستیک) ١٣٩٠ تهران، کورس یک ساله موسیقی الکترونیک ١٣٩١ هلند، اجرای «ترنج» (الکترونیک) ١٣٩٢ اسپانیا، اجراهای سالیانه از جمله افتخارات و فعالیت های او است.

هدف از برگزاری برنامه گرافيك-موسيقي به وجود آوردن فضایی مركب از موسيقي زنده و هنرهاي تجسمي، و در نتيجه ايجاد تاثيري دوگانه بر روي مخاطبين است. اين تاثير سمعي و بصري منجر به تعامل و درك موثرتري نسبت به آثار شده و ارتباط نزدیک و صمیمانه اي بين خالق آثار، اجرا كنندگان و حضار برقرار خواهد كرد. مخاطبین این برنامه ها نه تنها شنوندگان آثار موسیقی اجرا شده بلکه بینندگان همزمان نمایشگاه های هنرهای تجسمی در گالری ها و مباحث محتوایی هنر در کارگاه های پژوهشی خانه هنرمندان هستند.

این برنامه از ساعت 18 تا 19 روز پنجشنبه 31  فروردین در لابی خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود و شرکت در این اجرا  برای عموم آزاد است.

کد خبر 623300

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha