به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان زیباسازی شهر تهران، علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن حمایت از برگزاری دومین سالانه «بهارستان»، این رویداد را تاثیرگذار بر فرهنگ جامعه دانست و گفت: سازمان زیباسازی در چند سال اخیر خیلی خوب توانست کارآمدی خود را نشان دهد. اولین بار که تهران یک گالری شد، همه به نوعی مغلوب داستانی شدند که در سطح شهر رخ داد و چون به این موضوع آشنا نبودند، بسیار از این اتفاق خوشحال شدند. من بسیاری از افراد را میدیدم که میایستادند و نوشتههای زیر تابلوها را میخواندند و این بسیار به نشاط اجتماعی کمک کرد و به گونهای شد که شخص آقای قالیباف، شهرداری و سایر ارگانها از این جریان حمایت کردند و این اتفاق در سالهای بعد نیز تکرار شد.
وی ادامه داد: این اتفاق و این بازخورد نشان داد که ما میتوانیم با یک تفاوت خاص، ناگهان همه چیز را دگرگون کنیم و یک جریان سازی داشته باشیم ضمن این که نمادها را به نوعی ماندگار کنیم.
معاون امور هنری وزارت ارشاد افزود: در شرایطی که ما نیازمند هستیم در جامعه با نشاط باشیم و فضای کلی جامعه تغییر کند، این جریان شکل گرفت و اتفاق خوبی است. سالانه «بهارستان»، جریانی است که آمدن بهار را نوید میدهد و شرایط و تغییرات را خیلی نمادین گوشزد میکند. سازمان زیباسازی در این زمینهها کارکرد خوبی داشته و باید از آن حمایت کرد تا بهتر و بیشتر شود.
مرادخانی در ادامه به نقش سازمان زیباسازی در ایجاد فضای زیبا و همچنین تغییر دیدگاه شهروندان بیان کرد: در زمینه شهری و زیباسازی شهری کارهای بسیاری میتوان انجام داد. بعضی اوقات بمباران تبلیغاتی مردم، خیلی خوب نیست و برخی اوقات سکوت تبلیغاتی به فضا کمک میکند. وقتی زیر پلها را به زیبایی آراسته میکنید دیگر نیاز به نگارش و توضیح ندارد و خودش کافی است تا مردم را خوشحال کند. به نظرم آثاری که در سالانه «بهارستان» ارائه شد میتواند بازهم تکرار شود و موجب میشود تا مردم به زیبا دیدن، خوب دیدن و نزدیک دیدن عادت کنند. از زمانیکه در کنار بزرگراههای ما آراستگی ایجاد شد، این باعث شد تا هرکسی به خودش اجازه ندهد تا فضا را آلوده کند و هرچقدر محیط اطراف تمیزتر و آراستهتر باشد تاکید مردم نسبت به حفظ این زیبایی بیشتر میشود. سازمان زیباسازی در این زمینه نقش اساسی و مهمی دارد که هم به لحاظ تبلیغی وهم به لحاظ ایجاد نمادها باید این کار را انجام دهد، چرا که تهران به عنوان پایتخت برای سایر شهرها الگوست.
وی همچنین در خاتمه با پیشنهاد شکل دادن یک جایزه ویژه شهری، افزود: ما باید بتوانیم اتفاقات خوبی را در کشور رقم بزنیم، اتفاقاتی که میتواند در همه جای دنیا به عنوان یک اتفاق خوب رقم بخورد را در معرض قرار دهیم و مردم را نیز درگیر این موضوع کنیم. سازمان زیباسازی این استعداد را دارد که برای جامعه شهری یک جایزه ویژه تعریف کند و این جایزه به کسانی تعلق بگیرد که نگاه ویژهای برای بهتر و زیبا نگاه کردن به شهر دارند و هر سال این جایزه به یک نفر تعلق بگیرد. میتوان یک الگوی ویژه برای این اتفاق داشت و حتی از داوران بینالمللی نیز دراین زمینه بهره گرفت تا سرآمد و الگوی سایر افراد جامعه باشد.
لازم به یادآوری است، دومین رویداد هنری «بهارستان» به همت سازمان زیباسازی شهر تهران، همزمان با نوروز سال۱۳۹۶ در بخشهای نقاشی دیواری، مجسمه، هنرهای محیطی و تخممرغهای نوروزی در سطح شهر تهران برگزار شد و تا اردیبهشتماه ادامه دارد.
نظر شما