به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، محمد رییسزاده، رییس بسیج جامعه پزشکی در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: پس از برگزاری موفق کنگره اول در خرداد 82 و وقوع زلزله هولناک بم و همچنین استفاده مسئولان از دستاوردهای ارزشمند کنگره اول مسئولان سازمان به منظور بازخوانی نتایج این کنگره در زلزله بم تصمیم به برگزاری کنگره دوم با شعار یادآوران جان باختگان و آسیبدیدگان زلزله بم کردند.
وی اظهار کرد: کنگره اول تاثیر بسزایی در جامعه علمی کشور و دستگاه های ذیربط داشت و کنگره دوم نیز مورد استقبال بسیاری از مسئولان و صاحب نظران در این حوزه قرار گرفت. این کنگره همزمان با هفته بسیج در آذرماه 83 در مرکز همایش های بین المللی رازی به منظور دستیابی به الگوی جامع و مناسب در برخورد با حوادث غیرمترقبه برگزار شد.
رییس زاده ادامه داد: مسئولان کنگره در پایان این کنگره قطعنامه ای با 12 بند تصویب کردند که یکی از بندهای آن تشکیل سازمان مدیریت بحران به دلیل مشخص نبودن مدیریت واحد و تولیت قانونی در بحث بحران بود که خوشبختانه این پیشنهاد بعد از گذشت 3 سال عملی شد.
وی با بیان اینکه کنگره سوم در آذرماه 85 با هدف طراحی ساختار تیم های استقراری، عمومی، تخصصی و بیمارستانی با شرکت بیش از دو هزار نفر از جامعه پزشکی برگزار شد، خاطرنشان کرد: کنگره چهارم نیز با شعار سال سازمان جهانی بهداشت مبنی بر سلامت در حوادث و بلایا مقارن شد. این کنگره در آذرماه 88 برگزار شد و دستاوردهای مرتبط با حوزه سلامت و بلایا در حوادث را به جای گذاشت.
رییس بسیج جامعه پزشکی کنگره پنجم را با عنوان انسجام مدیریت در مدیریت بحران عنوان کرد و افزود: در این کنگره میهمانانی از 10 کشور خارجی و نماینده سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی حضور داشتند و به پتانسیل های علمی بالا و اجرایی جمهوری اسلامی در حوزه مدیریت بحران تاکید کردند که ایران می تواند قطب علمی مدیریت بحران در منطقه باشد.
وی با اشاره به برگزاری کنگره ششم در بهمن 92 ادامه داد: این کنگره با شعار تابآوری در حوادث و بلایا برگزار شد. در این کنگره قطعنامه ای با 13 بند صادر شد و بندهای 5 و 7 قطعنامه بر مدیریت جامع بحران و ضرورت تدوین برنامه جامع به منظور پاسخ نظام سلامت به بلایا با همکاری و مشارکت همه ذینفعان تاکید شد.
رییسزاده خاطرنشان کرد: از دستاوردهای مهم کنگره می توان به اصلاح قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران و ارجاع به مراکز ذیربط و تدوین دو کتاب یک دهه فعالیت سازمان بسیج جامعه پزشکی در حوزه مدیریت بحران و تاریخچه سازمان مدیریت بحران در ایران اشاره کرد.
وی کنگره هفتم را با شعار انسجام، همکاری و هماهنگی بین بخشی عنوان کرد و افزود: این کنگره در دی ماه سال 94 برگزار شد و از دستاوردهای آن ارتقای هماهنگی بین سازمان های مسئول بود.
رییسزاده از برگزاری کنگره هشتم از دوم تا چهارم اردیبهشت خبر داد و گفت: این کنگره در اردیبهشت 96 در مرکز همایش های رازی با شعار شناخت خطر حوادث و بلایا برگزار می شود. امیدواریم کلیه سازمان های ذیربط در حوزه سلامت با نگاهی فرابخشی و همافزا بتوانند گام موثری در این زمینه بردارند.
رییسزاده اظهار کرد: این کنگره در هشتمین دوره خود می تواند این ادعا را داشته باشد که از مرز یک کنگره صرفا علم عبور کرده و تبدیل به پدیده ای تاثیرگذار، فراگیر و بالنده شده است که در هر دوره محصولاتی پربرکت و ماندگار از خود به یادگار گذاشته است.
وی از جمله محصولات این کنگره ها را قانون تاسیس سازمان مدیریت کشور و راه اندازی دوره دکترای سلامت در بلایا و فوریت ها دانست و گفت: از دستاوردهای غیرملموس و پراهمیت این کنگره گردهم آمدن اکثریت قریب به اتفاق خبرگان، اندیشمندان، دانشگاهیان و صاحبان دانش و تجربه حول محور بسیج جامعه پزشکی است.
رییس بسیج جامعه پزشکی ادامه داد: این کنگره در سیر تحولی خود همگام با پیشرفت دانش، مدیریت بلایا در کشور، دچار تغییراتی به نسبت قابل توجه در رویکرد، محتوا، شعار و نام خود شده است و با جدا شدن مفاهیم پزشکی و درمانی صرف و راه اندازی کنگره های ارزنده چون کنگره ملی تروما و کنگره ملی طب رزم که ناشی از پیشرفت علمی و تخصصی شدن مفاهیم اولیه این حوزه بوده است کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا به طور تخصصی به مباحث مدیریتی نظام سلامت در اداره حوادث و بلایا می پردازد.
وی با بیان اینکه از پذیرش مقالات و ایراد سخنرانی با موضوعات غیر حوزه تخصصی پرهیز شده است، ادامه داد: اتفاق خوبی که در کنگره هفتم افتاد سپردن دبیرخانه علمی کنگره به جامعه دانشگاهی سلامت در حوادث و بلایا و بهره مندی از توان عظیم و درون زای ملی کشور است که در عین کاهش هدفمندی و برنامه ریزی شده تعداد مقالات و شرکت کنندگان، مخاطبان خاص، دانشگاهیان و کادر مجرب عملیاتی حوزه های مرتبط مورد توجه خود را قرار داده است. این بدان معناست که کنگره خالی از هرگونه خطا و کاستی است.
وی خاطرنشان کرد: اما برگزارکنندگان کنگره بر این ادعا هستند که گوشی شنوا برای نقدهای سازنده و دلسوزانه و آغوشی باز برای دریافت هرگونه ابداع، ابتکار و خلاقیت خواهند داشت، پس جهت تعالی همه جانبه کشورمان نیازمند یاری و همراهی تمام مسئولان در این مسیر پرافتخار هستیم.
رییس زاده در مورد کمیته های علمی و کارگروه های علمی و اجرایی اظهار کرد: در این کنگره توجه خاصی به مقوله های مهمی همچون حوادث ترافیکی، فرهنگسازی برای نونهالان و نوجوانان، مشارکت مردمی و سازمان های مردم نهاد، جمع آوری تجارب عملیاتی و درس های آموخته از حوادث و بلایا معطوف شده است. همچنین برای دور شدن از روزمرگی کارگروه جداگانه ای به طراحی و تدوین نقشه راه کنگره خواهد پرداخت.
وی گفت: در انتخاب شعار و محورهای کنگره نیز اسناد ملی و بین المللی مدنظر قرار گرفته است بنابراین می توان ادعا کرد این کنگره روزآمد و همگام با دستاوردهای روز دنیا پیش می رود.
نظر شما