تغییر سبک زندگی رویکرد اصلی فضای مجازی/ بانوان جامعه هدف عملیات روانی در فضای مجازی

خبرگزاری شبستان: پژوهشگر و کارشناس علوم اجتماعی با بیان اینکه تغییر سبک زندگی رویکرد اصلی فضای مجازی را تشکیل می دهد، گفت: تغییر نگرش و سبک زندگی جوانان و بانوان هدف اصلی در عملیات روانی فضای مجازی و شبکه های اجتماعی است.

طاهره امینی، پژوهشگر و کارشناس علوم اجتماعی درباره جایگاه فضای مجازی در تغییر سبک زندگی به خبرنگار اجتماعی شبستان گفت: فضای مجازی و تکنولوژی های سخت افزاری و نرم افزاری مرتبط با آن دانشی است که در غرب تولید شده بنابراین محتوا، داده ها و اطلاعات عرضه شده در فضای مجازی نیز توسط غرب تولید و ارائه می شود.

 

وی با بیان اینکه محتوای عرضه شده در فضای مجازی متناسب با ذائقه و سلیقه کاربران فضای مجازی درتمام دنیا تهیه و تولید می شود، خاطرنشان کرد: محتوا و مطالب ارائه شده در فضای مجازی، کارشناسی شده و براساس ذائقه مخاطب و اصول روان شناختی تولید می شود بنابراین اثرگذاری بیشتری بر کابران فضای مجازی دارد.

 

به گفته امینی، تاثیرگذاری فضای مجازی بر فرهنگ های ارزشی و غنی که از حضور موثر در فضای مجازی محروم یا ناتوان هستند، آسیب جدی تری می زند و اثرپذیری این جوامع را از فضای مجازی و سبک زندگی ارائه شده در آن، افزایش می دهد.

 

کارشناس علوم اجتماعی با بیان اینکه محتوای ارائه شده در فضای مجازی، سبک زندگی جوامع مختلف از جمله مردم ایران را هدف قرار داده است، اظهارداشت: در مورد کشورمان و هدف گذاری فضای مجازی بر سبک زندگی افراد جامعه می توان گفت: ارزش هایی نظیر حجاب و حیا در قالب شبکه های اجتماعی، فیسبوک، اینستاگرام مورد هدف قرار گرفته است و جامعه هدف در این عملیات روانی بیشتر شامل بانوان و جوانان است.

 

وی با اشاره به نقش کلیدی بانوان در نهاد خانواده و پرورش جامعه، تصریح کرد: زمانی که نگرش ها و سبک زندگی بانوان که مسئول اصلی فرزندآوری و تربیت و پرورش نسل آینده هستند، تغییر کند، هویت ایرانی نیز به راحتی دچار تغییر خواهد شد.

 

امینی با اشاره به اثرگذاری فضای مجازی بر حیازدایی در جامعه و آسیب های آن، گفت: فضای مجازی دارای ویژگی هایی است که به مرور زمان بر روابط و نحوه تعاملات میان افراد تاثیر می گذارد و کاربران اعم از زن و مرد را به سمت هدف گذاری تعیین شده سوق می دهد.

 

پژوهشگر و کارشناس علوم اجتماعی با اشاره به ویژگی های فضای مجازی خاطرنشان کرد: شکل گیری هویت مجازی، شکستن مرز فضای حقیقی و مجازی، بلوغ جنسی زودرس در شبکه‌ های اجتماعی، هنجارشکنی در سایه‌ گمنامی از ویژگی هایی است که کاربران را به سمت روابط آزاد سوق می دهد و تا حد زیادی باعث حیازدایی در روابط وتعاملات می شود.

 

وی با اشاره به آثار سوء فضای مجازی بر خانواده، ادامه داد: دسترسی آسان به اینترنت و فضای مجازی و گسترده شدن حضور افراد در فضای مجازی باعث شده است تا میان اعضای خانواده فاصله ایجاد شود و از هم دور شوند.

 

امینی با تاکید بر ضرورت حضور افراد آگاه در شبکه‌ های اجتماعی و فضای مجازی گفت: افراد آگاه می‌ توانند با حضور در فضای مجازی، با جلب اعتماد کاربران جوان فعال در فضای مجازی، به این قشر از جامعه آگاهی دهند و با ارائه اطلاعات و پاسخ به شبهات جوانان، شرایط مناسبی برای حضور آگاهانه نسل جوان در فضای مجازی فراهم کنند.

 

وی با اشاره به نفوذ فضای مجازی در زندگی روزمره افراد جامعه، افزود: هر چند نمی توان نفوذ و آثار مثبت فضای مجازی در زندگی را نادیده گرفت اما باید به آسیب ها و پیامدهای منفی آن نیز توجه داشت.

 

کارشناس علوم اجتماعی تصریح کرد: تغییر سبک زندگی و شکستن مرز باورها و ارزش های فرهنگی، مذهبی و اخلاقی یکی از مهم ترین و اصلی ترین آسیب های فضای مجازی و شبکه های اجتماعی است که جامعه را تهدید می کند.

کد خبر 622718

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha