توسعه فعالیت های سایپا درالجزایر

خبرگزاری شبستان: پنجمین خط تولید خارجی سایپا طبق مذاکرات انجام شده، قرار بود در الجزایر فعال شود و بر اساس این قرارداد قرار است کارخانه تولید لوازم یدکی سایپا درالجزایر امسال به بهره برداری برسد.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پنجمین خط تولید خارجی سایپا طبق مذاکرات انجام شده، قرار بود در الجزایر فعال شود که برای این کار 20 میلیون دلار سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده که 25 درصد آن توسط سایپا و 75 درصد بقیه نیز از سوی الجزایر تأمین می شود. براساس قرارداد امضا شده میان ایران و الجزایر شرکتی به نام «سایپا الجزایر» تاسیس می شود و خط تولید آن تا سال 2016 با ظرفیت 20 هزار دستگاه در سال راه اندازی خواهد شد.

 

بنابراین گزارش، بر اساس این قرارداد قرار است کارخانه تولید لوازم یدکی سایپا درالجزایر امسال به بهره برداری برسد. ایرنا در این زمینه به نقل از خبرگزاری الجزایر در این باره نوشته است: " دست اندرکاران طرح مشترک ساخت کارخانه تولید لوازم یدکی میان شرکت خودرو سازی سایپا و مجتمع «طحکوت» الجزایر پیش بینی کردند این کارخانه تا پایان سال جاری میلادی(2017) در الجزایر به بهره برداری خواهد رسید. انتظار می رود کارخانه تا پایان سال جاری میلادی به بهره برداری برسد. مسئولان این طرح همچنین اعلام کردند که کارخانه 50 درصد پیشرفت داشته و ظرفیت تولید سالانه آن بیش از 300 هزار قطعه یدکی خودرو خواهد بود. این کارخانه می تواند بیش از هزار شغل مستقیم و حدود 3 هزار و 500 شغل غیرمستقیم ایجاد کند."

 

یادآور می شود: شرکت سایپا در سال ۱۳۴۴ با سرمایه اولیه ۱۶۰ میلیون ریال با نام «شرکت ایرانی تولید اتومبیل سیتروئن ایران» تأسیس شد. در تاریخ ۱۵ اسفند ماه ۱۳۴۵ به ثبت و دو سال بعد به مرحله بهره‌برداری رسید. . نخستین خودروهای این شرکت وانت آکا و سواری ژیان نام داشتند. پس از سال ۱۳۵۳ خودروهای ژیان مهاری و ژیان پیکاب در مدل‌های معمولی و دولوکس نیز تولید شد.نام شرکت در اوایل سال ۱۳۵۴ به شرکت سهامی عام ایرانی تولید اتومبیل با نام انحصاری «سایپا» تغییر یافت. شرکت سایپا در ۱۶ تیرماه ۱۳۵۸ به مالکیت دولت ایران در آمد و از آذر ماه ۱۳۶۰ تحت سرپرستی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار گرفت و متعاقب آن بر اساس مصوبه ۱۳۶۵٫۲٫۱ هیئت وزیران، کلیه سهام آن به نمایندگی از سوی دولت به نام سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران منتقل شد. سهام شرکت در سال ۱۳۷۴ در بورس اوراق بهادار تهران عرضه شد و بعد از آن در دی ماه ۱۳۸۷ به موجب قانون بودجه کشور ۵۱٪ درصد از سهام آن، در بورس واگذار گردید. در حال حاضر سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با در اختیار داشتن ۳۵٫۷۵٪ درصد از سهام شرکت سایپا، بزرگترین سهام‌دار آن به‌شمار می‌آید. شرکت خودروسازی ایرانی می‌باشد، که در سال ۱۳۹۱ با تولید شمار ۴۷۷٫۸۹۰ دستگاه اتومبیل، معادل ۴۲٪ درصد از سهم بازار خودروی ایران را به خود اختصاص داد و پس از ایران خودرو (با ۴۵٪) به‌عنوان دومین خودروساز ایران، شناخته شد.

کد خبر 622628

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha