خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اظهارات ضد ایرانی مقامات سعودی در پاریس، تأکید منامه بر لزوم ادامه گفتوگوهای عربی-ایرانی، افزایش بیسابقه واردات نفت کرهجنوبی از ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
تأکید منامه بر لزوم ادامه گفتوگوهای عربی-ایرانی
وزیر خارجه بحرین بر تداوم گفتوگو بین کشورهای عربی شورای همکاری خلیج فارس و ایران تأکید کرد.
«خالد بن احمد آل خلیفه» روز یکشنبه (امروز) در مراسم افتتاح ساختمان سفارت بحرین در کویت، از اقدامات امیر کویت در خصوص روند گفتوگوی کشورهای عربی خلیج فارس با ایران تشکر کرد و ابراز امیدواری کرد که ایران نیز از این تلاشها استقبال کند.
روزنامه الرأی کویت به نقل از وزیر خارجه کویت نوشت، وی به زودی گزارشی از روند گفتوگوی بین ایران و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به رهبران این کشورها ارائه خواهد کرد تا در نشست مشورتی آتی این شورا بررسی شود.
اواخر ماه دی سال گذشته، «خالد جار الله» معاون وزیر خارجه کویت اعلام کرد که کشورهای عربی خلیج فارس برای ایران پیامی دارند و وی حامل این پیام است.
وی در سفری که ماه بهمن به ایران داشت، پیام کشورهای عربی خلیج فارس را تحویل رئیس جمهوری ایران داد.
آسوشیتد پرس:برای رایدهندگان ایران «وضعیت اقتصادی» اهمیت دارد
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در مطلبی پیرامون انتخابات ریاست جمهوری ایران نوشت انتخابات فراروی ایران احتمالا «حسن روحانی» رییس جمهور کنونی را برابر تنوعی از رقبا قرار می دهد.
این خبرگزاری با اشاره به ثبت نام 1600 نفر و تایید و رد صلاحیت آنها از سوی شورای نگهبان به رقبای حسن روحانی اشاره کرد و از حجت الاسلام «ابراهیم رییسی» تولیت آستان قدس رضوی، «محمدباقر قالیباف» شهردار تهران، «محمد هاشمی» رییس سالهای دور صدا و سیما و نیز «محمود احمدی نژاد» رییس جمهور سابق ایران به عنوان رقبای انتخاباتی حسن روحانی نام برد.
آسوشیتدپرس با پرداختن به بخت حسن روحانی برای انتخاب مجدد نوشت: نمیتوان گفت که حسن روحانی مانند دیگر روسای جمهور به سادگی مجددا انتخاب میشود. ایرانیان هنوز بهرهای از توافق هستهای را حتی با رفع تحریمهای بینالمللی در عوض محدودیت در فرایند غنیسازی اورانیوم شاهد نبودهاند. برای رای دهندگان ایران «وضعیت اقتصادی» اهمیت دارد.
اظهارات ضد ایرانی مقامات سعودی در پاریس
«ترکی فیصل» رئیس شورای اداری مرکز پژوهشهای اسلامی «ملک فیصل» و رئیس پیشین دستگاه اطلاعاتی عربستان در کنفرانسی تحت عنوان «اوضاع یمن و نیازمندیهای صلح» که در سفارت عربستان در پاریس برگزار شد بر ضرورت پیوستن و عضویت یمن در شورای همکاری کشورهای حوزه خلیج فارس - هرچند به تدریج - تاکید کرد.
به نوشته پایگاه خبری «یمن 24»، وی در این کنفرانس تاکید کرد که امنیت و ثبات کشورهای عضو این شورا، منوط به امنیت و ثبات یمن است.
ترکی فیصل افزود: پذیرش اصل راهکار سیاسی و بازگرداندن دولت مشروع و قانونی یمن، تشکیل دولتی جدید و عادل با حضور کلیه یمنیها و خالی از فعالیت شبهنظامیان تنها راهکار بازگشت یمن به وضعیت طبیعی است.
وی ادعا کرد که انصارالله و «علی عبدالله صالح» رئیسجمهور سابق یمن، به دیپلماسی فرصت نمیدهند که جنگ را از یمن دور کند.
ترکی فیصل افزود: صالح میخواهد به قدرت باز گردد و حوثیها نیز میخواهند یمن را در مسیر ایدئولوژیکی و طائفهای مورد حمایت ایران هدایت کنند و منطقه را وارد یک منازعه ایدئولوژیکی و طائفهای کنند که این مسئله آینده و امنیت کشورهای همجوار یمن را تهدید میکند.
«احمد عسیری» مشاور وزیر دفاع عربستان سعودی و سخنگوی ائتلاف عربی در تجاوز به یمن نیز در این کنفرانس مدعی شد: نقش ایران در بی ثباتی و ناامنی یمن کاملا روشن است. ایران از شبهنظامیان وابسته به خود نظیر حزبالله برای تاثیرگذاری بر روند سیاسی کشورهای منطقه استفاده میکند.
وی در ادامه ادعای خود دلیل تجاوز نیروهای ائتلاف به یمن و به خاک و خون کشیدن مردم بیگناه این کشور را این چنین توضیح داد: هدف اصلی نیروهای ائتلاف از عملیات نظامی به یمن، ممانعت از تبدیل شدن این کشور به لیبی بوده است.
مهر:
وزیر خارجه بحرین بر ادامه گفتگو بین ایران وشورای همکاری تاکید کرد
خالد بن احمد آل خلیفه وزیر امور خارجه بحرین روز یکشنبه بر ادامه گفتگوی موجود بین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و ایران تاکید کرد.
وزیر خارجه بحرین در مراسم افتتاح ساختمان جدید سفارت این کشور در کویت از تلاش های شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح امیر کویت در این خصوص تمجید و نسبت به استقبال ایران از این تلاش ها ابراز امیدواری نمود.
وی همچنین افزود که گزارشی را در خصوص گفتگوی ایران و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به سران این شورا ارائه خواهد کرد تا در نشست مشورتی آتی بررسی شود.
گفتنی است که «خالد جار الله» معاون وزیر امور خارجه کویت در سفری که بهمن ماه گذشته به تهران داشت، پیام کشورهای عربی خلیج فارس را تحویل حسن روحانی رئیس جمهوری ایران داد.
مقامات کویت حادثه سیل در ایران را تسلیت گفتند
شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح امیر کویت در پیامی به دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران حادثه سیل در برخی استان های شمال غربی کشورمان را تسلیت گفت.
امیر کویت با تسلیت این حادثه برای خانواده های قربانیان طلب رحمت و برای مجروحان شفای عاجل مسئلت نموده است.
در همین حال شیخ نواف الاحمد الجابر الصباح ولیعهد کویت نیز با ارسال تلگراف تسلیت به رئیس جمهوری ایران این حادثه را تسلیت گفت.
همچنین شیخ جابر مبارک الحمد الصباح نخست وزیر کویت نیز در پیامی مشابه حادثه سیل در ایران را تسلیت گفت.
نماینده پارلمان اردن خواستار اخراج سفیر ایران شد!
یکی از نمایندگان پارلمان اردن خواستار اخراج سفیر ایران در امان به علت آنچه وی مواضع ایران در قبال مقامات اردن خواند، شد.
صالح العرموطی در جلسه پارلمان این کشور مدعی شد: مواضع اتخاذ شده از سوی وزارت خارجه ایران ضد مقامات اردنی محکوم است و این اهانتی به همه اردنی ها و تحریک کننده احساسات اردنی ها است. اخراج سفیر ایران از اردن گزینه منطقی است. بر دولت واجب است که سفیر ایران را اخراج کند. سفر رئیس پارلمان اردن به ایران دلالت بر این دارد که اردن دستش را به سوی همگان دراز می کند.
این نماینده اردنی ادعا کرد که ایران به عرف و اخلاق دیپلماتیک پایبند نیست.
وی مدعی شد: به دور از دیپلماسی و عرف بین المللی است که کشورها آنگونه که ایران انجام داد به یکدیگر اهانت کنند.
شایان ذکر است وزارت خارجه ایران به اتهامات پادشاه اردن ضد ایران در مصاحبه با یک رسانه آمریکایی واکنش نشان داده و آن را نسنجیده و سخیف توصیف کرده بود. مقامات اردنی علاوه بر همسویی گسترده با غرب و رژیم های مرتجع منطقه ضد ایران ید طولایی در حمایت از تروریستها در سوریه و بی ثباتی این کشور دارند. روابط اردن با رژیم صهیونیستی و مواضع سازشکارانه آن نیز بر کسی پوشیده نیست.
باشگاه خبرنگاران جوان:
افزایش بیسابقه واردات نفت کرهجنوبی از ایران
کره جنوبی در ماه مارس واردات نفت خام خود را از ایران به رقم بی سابقه 2 میلیون و 260 هزار تن رساند. میانگین واردات نفت کره جنوبی از ایران در سه ماه نخست 2017 دو برابر بیشتر از مدت مشابه سال گذشته بوده است.
گمرک کره جنوبی اعلام کرد این افزایش واردات موجب شد ایران اکنون پس از عربستان، دومین تأمین کننده عمده نفت خام این کشور باشد.
اطلاعات اولیه که از سوی گمرک کره جنوبی منتشر شده نشان میدهد این کشور در ماه مارس 2 میلیون و 260 هزار تن نفت معادل 534 هزار و 368 بشکه در روز از ایران وارد کرد که 118 درصد نسبت به ماه مارس سال گذشته بیشتر است.
مجموع واردات نفت کره جنوبی از ایران در سه ماه نخست سال جاری پنج میلیون و 680 هزار بشکه (463 هزار و 234 بشکه در روز) بوده است. این حجم 92.4 درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.
واردات نفت کره جنوبی از عربستان در ماه مارس با 10.9 درصد افزایش به 831 هزار و 413 بشکه در روز رسید.
ایرنا:
وزیر امور خارجه بحرین :به گفتگوهای سیاسی با ایران ادامه می دهیم
وزیر امور خارجه بحرین در اظهاراتی با اشاره به رد و بدل شدن پیام های دوجانبه میان ایران و شورای همکاری خلیج فارس از طریق کویت بر پیشبرد و ادامه گفت و گوهای سیاسی با تهران تاکید کرد.
شیخ خالد بن احمد آل خلیفه در سفر به کویت در گفت گو با خبرنگاران تصریح کرد : بحرین از تلاش های به عمل آمده از سوی امیر کویت در زمینه انجام رایزنی های مشترک با تهران حمایت می کند و گفت و گوهای سیاسی با جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد .
وی تصریح کرد : منامه امیدوار است که این رایزنی ها با نتایج مثبتی همراه باشد.
وزیر امور خارجه بحرین گفت : گزارشی نیز در زمینه تحولات روابط با تهران در نشست آتی سران کشورهای عربی حوزه خلیج فارس ارائه خواهد شد.
همچنین به دنبال گفتگوهای سیاسی مستمر و رد و بدل شدن پیام های کتبی اخیر میان ایران و شورای همکاری خلیج فارس با وساطت دولت کویت، وزارت امور خارجه این کشور ابراز امیدواری کرد، گفت و گوها میان تهران و این شورا بزودی آغاز شود.
خالد جارالله قائم مقام وزیر خارجه کویت ضمن استقبال از نتایج سفر حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران به کویت، این سفر را پایه گذار و بسترساز شرایط مناسب برای انجام گفت وگوها میان ایران و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس دانست و به صراحت تاکید کرد که در پیام اخیر شیخ صباح الاحمد امیر کویت به دکتر روحانی نیز به این موضوع اشاره شد.
دکتر حسن روحانی در اواخر بهمن ماه سال گذشته به دعوت رسمی صباح احمد جابر الصباح امیر کویت به آن کشور سفر کرد.
به عقیده کارشناسان، بهره گیری از ظرفیت های سیاسی و اقتصادی مشترک، همگرایی بیشتر در مواضع فرامنطقه ای و بین المللی، تامین کامل صلح، ثبات و امنیت منطقه و نیز رشد و شکوفایی کشورهای اسلامی از جمله عللی است که اهمیت همکاری های راهبردی ایران و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را دوچندان کرده است.
نظر شما