به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رییس سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست خبری تشریح برنامه های سی و چهارمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم در جمع نمایندگان رسانه های خبری قرآن را تجلی خداوند متعال دانست و گفت: خداوند متعال در کلام و کتاب خود مظاهر و تجلیات خود را به بندگان عرضه کرده است. در واقع قرآن کریم یک کتاب معمولی نیست بلکه تجلی گاه خداوند متعال است.
حجت الاسلام محمدی افزود: جمال و کمال و مظاهر عبادت خداوند متعال که برای بشر از سوی پیامبر اکرم(ص) گفته شده است به عنوان کتاب آسمانی قابل شناخت است.
وی ادامه داد: قرآن کریم از جانب خداوند نازل شده است در آیات متعدد این کتاب آسمانی به تکرار به این مسئله تاکید شده است. خداوند در یکی از آیات قرآن می فرمایند خداوند حی و قیوم است و این کتاب آسمانی از جانب خداوند عزیز و علیم از سوی وحی به پیامبر(ص) نازل شده است تا در اختیار بشر قرار بگیرد.
نماینده ولی فقیه و رییس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: خداوند در یک جمله قرآن را کتابی شکست ناپذیر، نفوذ ناپذیر، کامل و جامع و دور از هر باطل و خرافه معرفی می کند. قرآن کریم برترین و زیباترین نعمت خداوند است که به بشر عرضه شده است.
رییس ستاد عالی مسابقات بین المللی قرآن کریم اظهار کرد: قرآن کریم اولین، برترین و زیباترین نعمتی است که خداوند به بشر عرضه کرده است. انسان اگر قرآن را فرا بگیرید به سعادت و خوشبختی می رسد و مشکل فعلی بشر امروز دور بودن از قرآن کریم است و بشر امروز با انس و ارتباط با قرآن می تواند بر مشکلات پیروز شود.
حجت الاسلام محمدی تصریح کرد: پس از قرن ها هنوز هیچ کس نتوانسته الفاظی به مانند قرآن بیاورد. از لحاظ محتوا قرآن فصیح ترین کتاب و از نظر اثر بخشی پر محتوا ترین و اثر گذار ترین کتاب بر انسان است. آیات قرآن انسان را در مسیر صراط مستقیم قرار می دهد.
وی تصریح کرد: در مقابل این زیبا ترین سخن و حجت خداوند بر بشر وظیفه انسان جز پیروی از نوری که از جانب خداوند نازل شده نیست چرا که بدون تبعیت و پیروی از قرآن به سلامت و خوشبختی نخواهیم رسید در واقع خوشبختی و سعادت بشر در سایه عمل به قرآن است و از الزامات و مقدمات عمل به قرآن خواندن قرآن به صورت فردی و جمعی است.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه برگزاری مسابقات قرآن در سطوح مختلف از جمله بین المللی و کشوری را عامل ایجاد عشق و علاقه به قرآن کریم در میان آحاد جامعه اسلامی دانست و گفت: مسابقات قرآن کریم در جامعه باعث فرهنگ سازی در زمینه انس و الفت به قرآن به صورت فردی و جمعی می شود.
وی ادامه داد: سازمان اوقاف و امور خیریه که متولی برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم در سطح کشوری و بین المللی است. آثار این مسابقات در داخل و خارج از کشور در میان جوانان و نوجوانان قابل مشاهده است. در مسابقات بین المللی نمایندگان کشورهای اسلامی که یک هفته میهمان ما در ایران هستند به عنوان سفیران قرآنی در جهان عمل کنند.
حجت الاسلام محمدی گفت: سی و چهارمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم با شعار "یک کتاب یک امت" از 30 فروردین تا 6 اردیبهشت ماه سال 96 با حضور نمایندگان 83 کشور جهان با مشارکت 276 متسابق حافظ و قاری در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می شود. تفاوت مسابقات امسال با سال های گذشته برگزاری همزمان پنج مسابقه بین المللی قرآن با عناوینی چون بانوان، طلاب، دانش آموزان دختر و پسر، روشندلان و بزرگسالان است.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه اشاره کرد: در این دوره از مسابقات علاوه بر تجمیع چندین مسابقه قرآن در سطح بین المللی در یک زمان واحد به لحاظ محتوایی نیز به موضوعات مورد نیاز جامعه در این مسابقات پرداخته شده است. شعار این دوره از مسابقات یک کتاب واحد یک امت است و موضوع وحدت یکی از موضوعات مهم و اساسی این مسابقات هر ساله بوده و است.
وی افزود: استکبار ستیزی یکی دیگر از موضوعات مهم مسابقات بین المللی قرآن کریم است. یکی از الزامات استکبار ستیزی شناخت دشمن است در این خصوص از قرآن مباحث محتوایی متنوعی برای استفاده علاقه مندان و شرکت کنندگان در مسابقات استخراج شده که در قالبی جذاب عرضه می شود.
حجت الاسلام محمدی ایران را پرچمدار قرآن کریم در قول و عمل دانست و گفت: سبک زندگی قرآنی، خانواده قرآنی، ازدواج آسان و فاجعه منا از دیگر موضوعاتی است که در ایام مسابقات بین المللی قرآن کریم مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وی از برگزاری دهمین همایش پژوهش های قرآنی با عنوان قرآن و فرهنگ قرآنی در قم همزمان با برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم خبر داد و گفت: 65 مقاله خارجی از 20 کشور به این همایش ارسال شده است و این مسابقات چهارم اردیبهشت ماه در قم برگزار می شود.
رییس ستاد عالی مسابقات بین المللی قرآن کریم گفت: 40 داور ایرانی و خارجی مسابقات قرآن امسال را داوری خواهند کرد که از این تعداد 24 داور ایرانی و 16 داور خارجی هستند. حدودا در این دوره از مسابقات میزبان 400 میهمان قرآنی هستیم چرا که برخی از متسابقین با همراه در این رقابت ها حاضر شده اند.
وی مسابقات بین المللی قرآن کریم را از نشانه های قدرت نظام جمهوری اسلامی ایران برشمرد و افزود: پیش از انقلاب بحث مسابقات قرآن به صورت حاکمیتی برگزار نمی شد و کاملا شخصی و خصوصی اداره می شد در صورتی که بعد از انقلاب با اهتمام رهبری این مسابقات به صورت مستمر در حال برگزاری است و قدرت ایران در این زمینه در حدی است که علاوه بر دعوت از قراء و حفاظ خارجی به ایران برای شرکت در مسابقات قرآن؛ نماینده کشورمان نیز به مسابقات قرآن کشورهای دیگر اعزام و به حمد الله حائز رتبه هم می شوند.
حجت الاسلام محمدی در پایان و در آستانه مهمترین رویداد سیاسی کشورمان یعنی انتخابات ریاست جمهوری گفت: ترویج قرآن از وظایف اصلی هر مسئولی در کشور است. کاندیداهای ریاست جمهوری و شوراها بایستی در جلسات انتخاباتی و تبلیغی خود برنامه های قرآنی خود را به صورت مشخص بیان کنند چرا که باید مطالبه قرآنی از کاندیداها داشته باشیم.
نظر شما