خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کشاورزی در بسیاری از کشورها محور توسعه قرار گرفته و در ایران نیز این بخش از اهمیت بسزایی برخوردار است. براساس اطلاعات فائو، ایران در تولید یک سوم از تعداد محصولات اصلی دنیا دارای رتبه های اول تا دهم جهان بوده که سهم محصولات باغی 15 و محصولات زراعی 7 محصول می باشد. ایران با داشتن 15 محصول باغی مهم دارای مقام جهانی، از نظر تنوع تولید محصولات باغی، بعد از کشورهای چین، امریکا. مشترکاً با ترکیه رتبه سوم دنیا را از آن خود کرده است.
باشگاه خبرنگاران جوان درباره جایگاه ایران در حوزه محصولات کشاورزی نوشته است: "از نظر صادرات محصولات کشاورزی ایران نیز در صادرات 10 محصول دارای رتبه های اول تا دهم جهان است با این توضیح که براساس منابع فائو، تجارت جهانی محصولات کشاورزی دنیا متکی بر صادرات و واردات 35 محصول اصلی بوده و از بین کشورهای جهان 64 کشور صادر کننده محصولات زراعی و 55 کشور صادر کننده محصولات باغی می باشند. همچنین محصولات ارزشمند دیگری نظیر زعفران، زرشک و زیره نیز در ایران تولید می شود، که به دلیل قرار نگرفتن در شمار محصولات اصلی کشاورزی از نظر فائو، در این طبقه بندیها لحاظ نشده است و ایران در واقع جزو بزرگترین تولید کنندگان دنیا در تعدادی از این محصولات نیز می باشد."
بنابراین گزارش، با توجه به جایگاهی که کشورمان در کشاورزی دارد؛ می توان از این برتری در حوزه صادرات بهره گرفت از این رو همکاری های کشورمان با کشورهای اروپایی در حوزه کشاورزی برقرار شده است و از جمله این کشورها صربستان است. این کشور سال گذشته همکاری های خود با ایران در حوزه کشاورزی را آغاز کرده است و بنا به گفته مجید فهیم پور، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلگراد به ایرنا در این باره "همکاری های کشاورزی را مکمل نیازهای ایران و صربستان در دیگر زمینه ها است. همکاری های دو کشور در زمینه کشاورزی ابعاد گسترده ای به خود گرفته است و پس از لغو تحریم ها این نوع همکاری ها در حال افزایش است. اصلاح بذر ذرت، دانه های روغنی، مبارزه با آفات گیاهی و تبادل اساتید دانشکده های کشاورزی برای آشنا شدن با تجارب و فناوری های مدرن در زمینه کشاورزی از دیگر زمینه های همکاری بین ایران و صربستان است."
این گزارش می افزاید: در حال حاضر صربستان از ایران به عنوان یکی از بازارهای مهم در حوزه کشاورزی یاد می کند. ایرنا در این زمینه به نقل از برانیسلاو ندیموویچ، وزیر کشاورزی و حفاظت از محیط زیست صربستان نوشته است: "ایران یکی از بازارهای هدف و مهم در حوزه کشاورزی برای صربستان است. صربستان گواهی کیفیت محصولات کشاورزی ایران را به رسمیت خواهد شناخت و راه را برای ورود محصولات کشاورزی ایران به بازار صربستان باز خواهد کرد."
یادآور می شود: صربستان با نام رسمی جمهوری صربستان، یک کشور محاط در خشکی در مرکز جنوب خاوری اروپا است که بخش جنوبی جلگه پانونی و جنوب شبهجزیره بالکان را در برگرفتهاست. این کشور با مجارستان در شمال، رومانی و بلغارستان در خاور، جمهوری مقدونیه و مونتهنگرو در جنوب، کرواسی و بوسنی و هرزگوین در باختر هممرز است. بلگراد پایتخت این کشور است. برای قرنها، در مرزهای فرهنگی میان شرق و غرب، یک پادشاهی قدرتمند صرب در قرون وسطی –بعدها با نام امپراتوری- بیشتر بالکان را در تصرف داشت. حکومت نوین صربستان در سال ۱۸۱۷ در پی قیام دوم صربها بهوجود آمد. مرزهای امروزی کشور، پس از جنگ جهانی دوم شکل گرفت. در آن زمان صربستان یک واحد فدرال درون جمهوری فدرال سوسیالیستی یوگسلاوی شد. صربستان در سال ۲۰۰۶ پس از آنکه مونتهنگرو از اتحاد صربستان و مونتهنگرو جدا شد، دوباره پس از فروپاشی یوگوسلاوی در سال ۱۹۹۰ به وضعیت حکومت منفرد درآمد. در سال ۲۰۰۸، استان خودمختار کوزوو، به صورت یکطرفه از صربستان اعلان استقلال کرد. حکومت صربستان استقلال کوزوو را غیرقانونی دانسته و آن را به رسمیت نمیشناسد. کشورهای دنیا نیز واکنشهای متفاوتی نسبت به این رویداد داشتهاند.
صربستان با برخورداری از زمین های وسیع حاصل خیز و قابل کشت، آب فراوان و دانش فنی بالا در حوزه کشاورزی، می تواند به یکی از شرکای مهم کشورمان در این زمینه تبدیل شود.
نظر شما