به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، غلامرضا میثاقیان، مدیر کل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت ها و محوطه های تاریخی در نشست خبری بزرگداشت روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی گفت: میراث فرهنگی جزیی از دولت است و پس از الزام به قانون باید از سیاست های کلی دولت تبعیت کنیم بنابراین موظف هستیم به دور از هیاهو و جنجال و در فضایی آرام کار فرهنگی انجام دهیم.
میثاقیان با بیان اینکه میراث فرهنگی متعلق به همه مردم است، خاطرنشان کرد: تا زمانی که حفاظت از میراث فرهنگی و بناهای تاریخی به مطالبه اجتماعی تبدیل شوند، توفیقی در این حوزه نخواهیم داشت.
مدیر کل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت ها و محوطه های تاریخی تصریح کرد: در حال حاضر کار مرمت و حفاظت از بناهای تاریخی تقاضامحور است و این در حالی است که باید این روند را نظاممند کنیم.
وی با بیان اینکه ظرفیت بودجه ای اجازه نمی دهد به مرمت همه بناها بپردازیم، تصریح کرد: بر این اساس 70 درصد بودجه برای مرمت اساسی و 30 درصد نیز برای مرمت اضطراری اختصاص می یابد.
میثاقیان استفاده از مشارکت مردم برای حفظ آثار و مرمت بناهای تاریخی را مهمترین راهبرد میراث فرهنگی عنوان کرد و افزود: زمانی که کار مشارکت در ایران آغاز شد فقط 16 استان و 50 نفر متقاضی بودند و این در حالی است که سال گذشته 26 استان و 90 نفر متقاضی مشارکت در حفظ آثار و مرمت بناهای تاریخی بودند.
وی با بیان اینکه امروز شرایطی فراهم شده تا در کنار مشارکت مردم و بخش های خصوصی سایر نهادها نیز در مرمت بناهای تاریخی مشارکت داشته باشند، یادآور شد: توجه به مناطق مرزی، روستاها و مناطق کمتر برخوردار از اولویت های سازمان میراث فرهنگی است.
میثاقیان ادامه داد: توجه به تزیینات وابسته به معماری سالهاست که به فراموشی سپرده شده بود و در برنامه ششم مصر هستیم این مولفه مورد توجه قرار گیرد.
میثاقیان با بیان اینکه به محوطه های تاریخی و ساماندهی آنها آنگونه که باید توجه نشده است و باید در دستور کار قرار گیرد، گفت: فارغ التحصیلان مرمت فارغ مهارت های لازم در این حوزه هستند و باید با برنامه ریزی بر مهارت افزایی این فارغ التحصیلان بیفزایند.
وی با بیان اینکه در پهنه ایران فرهنگی تهدیدات زیادی وجود دارد، گفت: از ظرفیت های موجود در حوزه میراث فرهنگی باید استفاده کنیم و موضوع آموزش در حوزه مرمت مولفه ای مهم و اساسی است.
مدیر کل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت ها و محوطه های تاریخی خاطرنشان کرد: 150 حکم مرمت برای بناهای تاریخی صادر شده است که با این اقدام نظارت بر مرمت بناها و محوطه های تاریخی نظاممند می شود.
نظر شما