به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، بیژن ارژن شاعر نام آشنای کشور، پنج شنبه(۲۴ فروردین) در مراسم بزرگداشت چهلمین روز درگذشت احمد عزیزی در تالار وحدت کرمانشاه گفت: در هر انجمن ادبی شاعران فراوانی به فراخور مشغول گفتن و شنیدن شعر هستند و اشعارشان در همان حلقه های انجمنی گفته شده و به فراموشی سپرده می شود.
وی افزود: تعداد معدودی می توانند این اقبال را داشته باشند که گوش های تازه ای برای حرف های خود پیدا کنند.
ارژن، اظهار کرد: پیش از انقلاب تحولی که در زبان و اندیشه و قالب های شعری افتاد بسیاری از قالب های منسوخ شده از جمله مثنوی و غزل آفرینشی جدید پیدا کردند.
وی ابراز کرد: در حوزه مثنوی دو شاعر یکی بر ادبیات ایران و دیگری بر ادبیات افغانستان تأثیرگذاشتند.
این رباعی سرای معاصر، بیان کرد: استاد علی معلم با آن نگاه اساطیری که داشت بیشترین تآثیر را بر زبان و اشعار شاعران جوان افغانستان داشت.
وی افزود: علی معلم با اوزان تازه و بلندی که وارد مثنوی کرد جان تازه ای بر مثنوی در حوزه این کشور پارسی بخشید.
ارژن، تصریح کرد: گرچه احمد عزیزی در اوزانی کار کرد که شناخته شده بودند ولی در شعرش جان تازه ای به اندیشه و تصاویر نظامی بخشید.
وی بیان کرد: این شاعر توانمند، تعابیری که در شعر بیدل دهلوی و حکمتی که در مثنوی معنوی و مولوی هست را جمع کرد و به گونه ای در حوزه مثنوی اخوان ثالثی دیگر شد.
این رباعی سرا، با اشاره به تأثیر پذیری شاعران کشورمان در نوشتن و حتی خواندن اشعارشان از این شاعر انقلاب، گفت: عزیزی تنها کسی بود که توانست عامه مردم را با شعر پیوند دهد.
وی اضافه کرد: احمد عزیزی شعر را به سطح زندگی مردم رساند و گواه آن کفش های مکاشفه و شعرهای اجتماعی او است.
ارژن، تأکید کرد: این بخشی از تأثیراتی است که احمد عزیزی بر شعر ما گذاشته است اما بخش دیگری که بسیار جای گفتن دارد تأثیر این شاعر گرانقدر بر دایره واژگان و کلماتی است که شاعران این سرزمین به کار می برند.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات شاعران در دوران جنگ کم شدن دایره واژگان و کلمات بود، اظهار کرد: شاعران ما دچار فقر واژگانی شده بودند و بعد از جنگ در یک بلاتکلیفی محض وارد شدند در این روزگار عزیزی با چاپ کفش های مکاشفه رستاخیزی از کلمات برای شاعران به ارمغان گذداشت.
این شاعر نام آشنای کشورمان، تصریح کرد: احمد عزیزی انبوهی از کلمات تازه را که تا آن زمان جواز ورود به شعر کلاسیک نداشتند را وارد این عرصه کرد.
وی ادامه داد: وقتی کلمه تازه ای وارد ادبیات می شود فرهنگ، اندیشه و منش تازه ای را وارد این حوزه می کند.
ارژن، با اشاره به سبک منحصر به فرد احمد عزیزی، گفت: این شاعر گرانفدر به ما دنیای تازه ای را ارمغان داد تا جهان را با نگاه تازه تری ببینیم.
نظر شما