به گزارش خبرگزاری شبستان، دومین نشست بخش تجسمی نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن با عنوان "مصورسازی قرآن" با حضور احمدرضا دالوند، ابوالفضل همتی آهویی و علی هاشمی شهرکی برگزار شد.
احمدرضا دالوند؛ منتقد در این نشست گفت: تصویر سازی قرآن موانع و مسایلی دارد و صرف آشنایی تصویرگر با طراحی و رنگ برای تصویرگری قرآن کافی نیست.
دالوند با تاکید بر شناخت تحلیلی قرآن گفت: در تصویر گری قرآن تاویل هرمنوتیک متن ضرورت دارد و انتزاع و تجرید برای تصویر کردن مفاهیم قرآن مناسب است.
دالوند با اشاره به زبان احساس و منطق در قرآن گفت: قرآن در بخشی با زبان احساسی و از ژرفای دل و در بخشی با زبان منطق با انسان سخن می گوید و ضرورت دارد که تصویرگر با توجه به این بیان احساسی و منطقی مفاهیم قرآن را به تصویر بکشد.
دالوند افزود: بی توجهی به تحلیل و تاویل هرمنوتیک متن قرآن موجب تصویرگری سطحی و کم عمق مفاهیم قرآن می شود و به این جهت تصویرگری قرآن دشواری و موانعی دارد.
ابوالفضل همتی آهویی؛ هنرمند تصویرگر در ادامه این نشست گفت: لازم است که فضایی مناسب و آزاد فراهم شود تا هنرمندان به تصویرگری قرآن بپردازند و نباید بر دشواری ها و موانع تصویرگری قرآن تاکید شود، چون در این صورت کاری انجام نمی شود.
همتی آهویی افزود: در گذشته نیز تصویرگری قرآن از سوی هنرمندان انجام شده است اما در بخش هایی از قرآن که دارای نکات مفهومی است ضرورت دارد که از زبان انتزاع استفاده شود.
همتی آهویی با اشاره به قصص قرآن گفت: بخشی از قرآن قصص است که می توان بر اساس این قصص تصویرگری کرد و تاکنون نیز قصص و روایات قرآن تصویرسازی شده است و در تصویرگری بخشی از قرآن نیز می بایست از زبان انتزاع استفاده کرد.
علی هاشمی شهرکی؛ مدیر عامل انجمن تصویرگران نیز در این نشست گفت: روایات و قصص برای ساده فهم شدن مفاهیم قرآن آمده است و در تصویرگری قرآن، تصویرگران به سمت قصص و روایات قرآنی می روند که برای مخاطب عموم هم قابل درک و فهم است.
بنابر گزارش روابط عمومی مرکز هنرهای تجسمی،هاشمی شهرکی ادامه داد: به جای نفی کردن تصویرگری قرآن و تاکید بر دشواری آن می بایست به دنبال تفسیر تصویری و نشانه های تصویری در قرآن بود.
پایان پیام/
نظر شما