اعتکاف فرصتی برای انس بیشتر جوانان و نوجوانان با مسجد

خبرگزاری شبستان: ایام اعتکاف فرصت مناسبی، به منظور تبیین محوریت مساجد با حضور جوانان است که مسئولان کانون‌های فرهنگی هنری و امام جماعت و هیئت امنای مساجد باید این فرصت را غنیمت شمرند و در زمینه جذب جوانان تلاش کنند.

خبرگزاری شبستان_صومعه‌سرا: حضور جوانان در اعتکاف و ارتباط سه روزه آنها با خداوند و انجام اعمال عبادی و توسل به ائمه معصومین(علیه‌السلام) و حضور آنها در این مدت در مساجد، زمینه خوبی برای ارتقای مسائل معنوی و جذب بیشتر جوانان به مسجد به وجود می‌آورد.

 

سه روز حضور در مسجد، روزه‌داری، قرائت قرآن و دعا به قدری برای جوانان و نوجوانان شیرین و دلپسند است که اگر کمی بر روی آنها کار شود قطعا بعد از اعتکاف هم با حضور در نماز جماعت یومیه به حضور خود در مسجد استمرار می‌بخشند.

 

ایام اعتکاف فرصت مناسبی به منظور تبیین محوریت مساجد با حضور جوانان است که مسئولان کانون‌های فرهنگی هنری و امام جماعت و هیئت امنای مساجد باید این فرصت را غنیمت شمرند و در زمینه جذب جوانان تلاش کنند.

 

همگان به ویژه اهالی و مسئولان مسجدی باید فرصت اعتکاف را غنیمت شمارند و با برنامه‌ریزی دقیق و برگزاری برنامه‌های متنوع و خلاقانه، گروه‌های مختلف مردم به ویژه دانشجویان، دانش آموزان و فرهیختگان را به حضور مستمر در مساجد تشویق کنند.

ضرورت افزایش مناجات در اعتکاف

فاطمه ابراهیم‌زاده، مسئول خواهران معتکف مسجد جامع عربان با بیان اینکه حدود هشت سال است که این مسئولیت را بر عهده دارد، اظهار داشت: 152 خواهر در مسجد جامع عربان معتکف هستند که بیشتر معتکفین امسال را جوانان و نوجوان تشکیل می‌دهند.

 

وی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته بیشتر از سخنرانان استفاده شد، افزود: امسال حلقات معرفتی و بصیرتی افزایش پیدا کرده و نماز قضا و ختم قرآن جزء برنامه‌های اصلی معتکفین است.

 

مسئول خواهران معتکف مسجد جامع عربان گفت: برای اعمال ام داوود از نخبگان کشوری و استانی خانم‌ها خورشیدی و ناصح دعوت به عمل آمده است که همراه با مداحی خانم باوقار این مراسم برگزار می‌شود.

 

ابراهیم‌زاده با بیان اینکه سال‌های گذشته برنامه‌ها توسط آقایان اجرا می‌شد که امسال تصمیم به استفاده از بانوان توانمند در برگزاری مراسمات شد، تصریح کرد: یک ساعت قبل از اذان مغرب همه معتکفین آزادند تا به معنویات خود برسند.

وی با اشاره به اینکه برای بین الطلوعین نماز صبح، اذکار مخصوص ماه رجب به معتکفین داده شده تا اجرا کنند، خاطرنشان کرد: اعمالی که در ماه رجب توصیه شده است، در روز اول اعتکاف برای معتکفین توضیح داده شد تا معتکفین برنامه‌ها را اجرا کنند.

 

مسئول خواهران معتکف مسجد جامع عربان با اشاره به اینکه برای سخنرانی از اساتید مجربی همچون خانم‌ها محمدنیا، محمدی،  خدابخشی، کامران و ابراهیم‌زاده استفاده شده است، اظهار داشت: هشت طلبه فرهنگی در این اعتکاف مسئول خدمات رسانی در افطار هستند.

 

ابراهیم‌زاده با اشاره به خاطره‌ای از دوران اعتکاف، افزود: خواهر جوانی در سال‌های گذشته اولین بار که معتکف شد، حجاب خود را با مانتو و شلوار بهتر کرد، سال دومی که قرار بود معتکف شود در مدرسه‌اش با او صحبت کردم و دلیل چادر نگذاشتنش را ورزشکار بودن دانست وبعد از صحبت های بسیار، چند وقت بعد او را با چادر در خیابان دیدم، که یکی از خاطرات شیرینم از اعتکاف همین موضوع است.

 

وی با بیان اینکه اعتکاف تلنگری بر روی جوانان و نوجوانان است تا به خودشان بیایند، گفت: مناجات کردن با خدا با زبان نوجوانان و جوانان تاثیر زیادی بر روی آنها دارد و مناجات در اعتکاف باید بیشتر باشد زیرا تاثیر این برنامه بیشتر از سخنرانی‌های آن چنانی است.

 

مسئول خواهران معتکف مسجد جامع عربان با اشاره به جذب جوانان و نوجوانان به صورت مستمر در مساجد، تصریح کرد: تمام سعی ما این است که در زمان اعتکاف با جوانان و نوجوانان برخورد خوبی داشته باشیم و با برنامه‌های متنوع آنها را جذب مساجد کنیم.

ابراهیم‌زاده خاطرنشان کرد: برخی از بزرگترهایی که در مساجد حضور دارند متاسفانه با برخورد ناشایست خود جوانان را از مسجد دور می‌کنند و سبب دلزدگی افراد از حضور در مسجد می شوند.

 

اعتکاف فرصتی برای انس بیشتر جوانان و نوجوانان با مسجد است

مدینه حسنی، مسئول خواهران معتکف مسجد جامع اباتر با بیان اینکه 26 خواهر امسال در این مسجد معتکف شده اند، تصریح کرد: از تعداد مذکور حدود 10 نفر خانم میانسال و ما بقی جوانان و نوجوانان هستند.

 

وی با بیان اینکه اعتکاف سبب تعالی زندگی جوانان می‌شود و بستری فراهم می‌کند تا آنها را به سوی رشد و بالندگی دینی رهنمون کند، خاطرنشان کرد: اعتکاف، جوانان را با شتاب بیشتری به سوی خوشبختی دنیوی و اخروی هدایت می‌کند.

 

مسئول خواهران معتکف مسجد جامع اباتر با اشاره به هجمه دشمنان در مسائل فرهنگی کشور و سرمایه‌گذاری دشمن بر روی جوانان و به دست گرفتن افکار آنها، اظهار داشت: آئین معنوی اعتکاف یکی از عوامل بازدارنده در هجمه فرهنگی غرب علیه آرمان‌ها و ارزش‌های نظام جمهوری اسلامی ایران و اسلام ناب محمدی(صلی‌الله‌علیه وآله وسلم) است.

حسنی اعتکاف را فرصتی برای انس بیشتر جوانان و نوجوانان با مسجد دانست و افزود: اعتکاف مایه تأثیر شگرف معنوی بر رشد تربیتی و بصیرت عمومی، بخصوص در نسل جوان است.

 

وی با اشاره به اینکه باید از هر فرصتی برای ورود و جذب جوانان به مساجد استفاده کنیم، گفت: اعتکاف برای هر کسی از هر قشری، فرصتی برای ورود و فعالیت در مساجد است.

 

سه روز اعتکاف در مسجد، یک نوع زندگی است که معنویت به شکل انبوه در آن موج می‌زند و جنبه‌های الهی در حد گسترده به آن تزریق شده است و در کانونی‌ترین نقطه جامعه یعنی مسجد جامع صورت می‌گیرد.

 

کد خبر 621688

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha