خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: هلند از فضای پسابرجام استفاده کرده وعلاقمندی خود را نسبت به توسعه مبادلات تجاری با کشورمان اعلام کرده بود. فارس در این زمینه به نقل از برت کوندرس، وزیر امور خارجه هلند نوشته بود: "هلند به برجام متعهد و علاقمند به توسعه روابط دوجانبه است. جمهوری اسلامی ایران خواستار توسعه مناسبات با اروپا می باشد و ما معتقدیم همکاریها با اروپا می تواند در حوزه های دوجانبه و منطقه ای گسترش یابد."
بنابراین گزارش، در همین راستا و به دنبال توسعه روابط اقتصادی دو کشور؛ قرار است ایران و هلند در زمینه مدیریت و حکمرانی آب همکاری کنند. وزارت نیرو در این زمینه خبر داده است: "نخستین نشست کمیته راهبری همکاریهای مشترک وزارتخانه های نیرو ( ایران) و زیرساخت و محیط زیست هلند با محوریت همکاری در زمینه مدیریت و حکمرانی آب امروز (یکشنبه) در تهران برگزار شد. دو طرف در این نشست بر روی زمینههایی چون مدیریت آب، حکمرانی آب، تحقیق و توسعه در زمینه مسائل آب، برنامههای کاهش ریسک و... تاکید کردند."
این گزارش می افزاید: آبان ماه سال گذشته تفاهم نامه همکاری بین وزیر نیرو ایران و وزیر زیرساخت و محیط زیست هلند در زمینه آب و انرژی در تهران به امضا رسیده بود.
یادآور می شود: شروع روابط سیاسی میان ایران و هلند به اوایل قرن هفدهم میلادی بر میگردد. نخستین کنسولگری هلند در سال ۱۸۶۸ در بوشهر گشایش یافت. پس از انقلاب روابط سیاسی دو کشور ایران و هلند دچار فراز و نشیبهایی شد. دولت هلند دو سال پس از انقلاب، با اعزام سفیر علاقهمندی خود را به بهبود و گسترش روابط بین دو کشور نشان داد. جمهوری اسلامی ایران در مهر ماه ۱۳۶۲ (۱۹۸۳ میلادی) نظر مساعد خود را برای توسعه روابط دو طرفه ابراز داشت. نخستین مسافرت هیئتهای رسمی هلند به ایران در سال ۱۳۶۳ (۱۹۸۴ میلادی) با سفر معاون وزارت کشاورزی و ماهیگیری وقت هلند به ایران انجام گرفت و در مقابل، مسافرت قائم مقام وزیر کشاورزی ایران به هلند را در پی داشت.
حجم تجارت ایران و هلند در سال 1394، 640 میلیون دلار بود که بیش از 600 میلیون دلار آن را واردات ایران از هلند و 40 میلیون دلار آن را صادرات جمهوری اسلامی به این کشور تشکیل می داد. هلند پس از ایالات متحده آمریکا، بزرگترین صادرکننده محصولات کشاورزی در جهان محسوب می شود.
نظر شما