خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نامیبیا با نام رسمی جمهوری نامیبیا کشوری در جنوب آفریقا است و در مرز غربی آن اقیانوس اطلس قرار دارد. این کشور از شمال با آنگولا و زامبیا، از شرق با بوتسوانا و از جنوب با افریقای جنوبی هم مرز است، همچنین از سمت شرق مرز کمی به طول کمتر از ٢٠٠متر با زیمبابوه دارد. ویندهوک پایتخت آن و همچنین پرجمعیتترین شهر کشور است. این کشور عضو سازمان ملل متحد، اتحادیه آفریقا و همچنین اتحادیه کشورهای همسود است. زبان رسمی این کشور انگلیسی و جمعیت آن ۲٫۱ میلیون نفر است. واحد پول این کشور دلار نامیبیا است. ۸۵ درصد مردم این کشور مسیحی هستند و ۱۵ درصد بقیه پیرو ادیان بومی منطقهاند.
بخش اعظم منطقه نامبیای امروزی از سال ۱۸۸۴ تا پایان جنگ جهانی یکم مستعمره آلمان بود، سپس از آن تحت کنترل آفریقای جنوبی درآمد و پس از جنگ مرزی جنوب آفریقا در ٢١ مارس ١٩٩١ استقلال خود را به دست آورد. نامیبیا نظام پارلمانی چندحزبی دارد و یک دموکراسی باثبات است. کشاورزی، دامداری، گردشگری، و معادن پایههای اقتصادی کشور را تشکیل میدهند. مهمترین مواد در بخش معدنی نامبیا الماس، اورانیوم، طلا، نقره، و فلزات پایه هستند.
بنابراین گزارش، این کشور به دنبال توسعه روابط اقتصادی خود با ایران است. ایرنا در این زمینه به نقل از ارگینس آنجالا، استاندار آموسانی کشور نامیبیا نوشته است: "برخلاف تبلیغات منفی رسانه های غربی علیه ایران، نامیبیا به دنبال افزایش همکاری و روابط دیپلماتیک و اقتصادی با ایران است. رسانه های غربی این ابهام را به وجود آورده اند که ایران کشور مناسبی برای همکاری اقتصادی نیست. ما مطلع هستیم ایران به دلیل تحریم ها صدمات بسیار زیادی دیده است و تحریم ها باعث شده نتواند همکاری های خوبی با دیگر کشورها داشته باشد. دولت نامیبیا همواره دوست و همراه کشور ایران بوده و بدون توجه به تبلیغات رسانه های غربی آماده افزایش همکاری ها با ایران است.
بعد از استقلال نامیبیا دومین جنگ ما در این کشور، پیشرفت اقتصادی است و در این راستا به دنبال افزایش همکاری ها با ایران هستیم. در نامبیا معادن بسیار زیادی همچون مس، الماس و اورانیوم وجود دارد ولی مهم ترین فعالیت اقتصادی ما در بخش کشاورزی و دامداری است. ایران توان بالقوه ای برای مکانیزه کردن کشاورزی نامیبیا داراست و از این رو به دنبال استانی بودیم که در این زمینه ما را کمک کند. کشاورزی، تجارت محصولات، توسعه زیرساخت ها، مدیریت آب و محافظت ازر منابع آب و آموزش و پرورش از جمله موضوعاتی است که می توانیم با هم همکاری کنیم."
یادآور می شود: از مهمترین صادرات نامیبیا میتوان به، ماهی، لبنیات همچنین مواد معدنی از قبیل، الماس، سرب، روی، قلع، نقره، تنگستن، اورانیوم و مس اشاره کرد. اقتصاد کشور به صادرات مواد معدنی به ویژه الماس وابسته است این کشور پنجمین تولید کننده اورانیوم در دنیا میباشد.
نظر شما