اعتکاف مجاهده با نفس و انس با معبود است

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه علمیه با بیان اینکه اعتکاف مجاهده با نفس و انس با معبود است، گفت: اخلاص در عمل انسان را به بالاترین مقام می‌رساند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمود ریاضت استاد و پژوهشگر حوزه علمیه، امروز در نخستین روز مراسم اعتکاف که به همت ستاد مرکزی اعتکاف خواهران هیات رزمندگان اسلام پیروان عترت در مسجد جامع بقیه‌الله الاعظم(عج) برگزار شد، گفت: امام صادق(ع) فرمودند: شیعیان و پیروان ما اهل خیر هستند؛ خیر یکی از نام‌های پروردگار است.
وی افزود: خیر به معنای بهترین و مبدا آن ائمه معصومین(ع) است امام محمد باقر(ع) می‌فرمایند: ما مبدا خیر هستیم و شیعیان ما چون پیروان ما هستند بنابراین اهل خیرند.
حجت الاسلام ریاضت با تاکید بر اینکه خروجی اعتکاف باید به گونه‌ای باشد که انسان به سمت بهترین خیرها هدایت شود، بیان داشت: اعتکاف فصل رویش است انسان معتکف باید در این برهه زمانی به بهترین احوال دست یابد تا بتواند رفتار و اعمال خود را به بهترین وجه تغییر دهد.
این استاد حوزه علمیه بهترین عمل را در اعتکاف تفکر و تدبر دانست و گفت: فرد معتکف باید تفکر در آیات الهی، دعاها و روایات داشته باشد تا بتواند آنان را درک کرده و با ارزیابی اعمال گذشته‌اش برای آینده‌ خود برنامه ریزی مناسب داشته باشد.
وی در تبیین اینکه اعتکاف زمانی ارزشمند است که معتکف را متحول کند، تصریح کرد: معتکف پس از اعتکاف باید به بهترین حال دست یابد تا  فعالیت‌های فردی و اجتماعی‌ او را تحت الشعاع قرار دهد در این هنگام است که می‌توان گفت معتکف متحول شده است.
حجت الاسلام ریاضت عصمت از گناه را بالاترین مقام بیان کرد و اظهار داشت: رویش در اعتکاف نه تنها انسان را از انجام گناه باز می‌دارد بلکه مانع انجام برخی اعمال که حلال بوده ولی در نزد خدا منفور به شمار می‎رود نیز می‌شود.
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: در ماه رجب فضا برای رویش فراهم است بنابراین معتکفان باید بهترین بهره را از این ماه با عظمت کسب کنند.
وی اعتکاف را مجاهده با نفس و انس با معبود دانست و گفت: اخلاص در عمل انسان را به بالاترین مقام می‌رساند؛ صداقت مهمترین هدف اعتکاف برای رسیدن به رویش است امام صادق(ع) فرمودند: صداقت در آخر زمان گمشده شیعه است.
حجت الاسلام ریاضت در پایان خاطر نشان کرد: تفکر بهترین عمل معتکف برای رسیدن به رویشی که صداقت در رفتار و کردار است به شمار می‌رود و امروز ریشه مشکلات فردی و اجتماعی در جامعه ناشی از عدم صداقت است.

کد خبر 621364

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha