آینده و ضرورت بهره از انرژی هسته‌ای/ جامعه بدون انرژی، جامعه مرده است

خبرگزاری شبستان: یک محقق و پژوهشگر انرژی هسته‌ای اعلام کرد: جامعه بدون انرژی جامعه مرده است و باید به دنبال انرژی مناسب به عنوان جایگزین سوخت‌های فسیلی باشیم.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، دکتر عباس نجد آبادی، عضو سازمان انرژی اتمی ایرانی در مراسم گرامیداشت روز ملی فناوری هسته‌ای که عصر امروز(21 فروردین) در تالار شهید کریمی دانشکده علوم پایه دانشگاه گیلان در رشت برگزار شد گفت: سوخت‌های فسیلی تا 70 سال دیگر از بین می‌روند و ما باید به دنبال سوخت‌های جایگزین باشیم.

 

 وی افزود: اگر 120 سال دیگر وارد دنیا بشویم می‌بینیم که اثری از سوخت‌های فسیلی نیست.

 

 این محقق با تاکید بر صرفه جویی در مصرف انرژی، اظهار کرد: انرژی امروز اگر از بین برود دیگر جایگزینی ندارد و اسراف در مصرف انرژی در واقع خیانت به آیندگان است.

 

وی با اشاره به اهمیت انرژی در دوران کنونی گفت: بحث انرژی در جامعه بحث مرگ و سکون است و جامعه بدون انرژی جامعه مرده است.

 

نجد آبادی اعلام کرد: اگر بخواهیم نیروگاهی به توان تولید انرژی نیروگاه بوشهر داشته باشیم و در آن از ذغال سنگ برای تولید انرژی استفاده کنیم به 250 ترن ذغال سنگ نیاز داریم.

 

وی اضافه کرد: اگر جای نفت را با ذغال سنگ عوض کنیم نیازمند 11 میلیون بشکه نفت و اگر اورانیوم جایگزین نفت شود به 28 تن اورانیوم احتیاج خواهیم داشت.

 

عضو سازمان انرژی اتمی یادآور شد: این در حالی است که برای تولید انرژی از روش جوش هسته‌ای تنها به هزار تن ماده مولد انرژی(هیدروژن سنگین یا دوتریم) نیاز داریم.

 

وی تاکید کرد: این تنها کاربرد انرژی هسته‌ای در صرفه‌‍جویی در مصرف انرژی است و باید از این نعمت و دانش بهره بیشتری برد.

 

خدمات انرژی هسته‌ای به کشاورزی

نجد آبادی به نقش دانش هسته‌ای در افزایش بهره وری محصولات کشاورزی اشاره و اظهار کرد: اصلاح گیاهان زراعی، باغی و دارویی، افزایش تغذیه، بهبود حاصلخیزی خاک به منظور افزایش تولید محصولات کشاورزی و حفاظت محیط زیست و مبارزه با بیماری‌های مختلف دام و طیور بخش کوچکی از خدمت دانش هسته‌ای به کشاورزی است.

 

وی خاطرنشان ساخت: در همه محصولات کشاورزی می‌توان از انرژی هسته‌ای بهره برد و حد و مرزی در آن دیده نمی‌شود.

 

 عضو سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: با استفاده از دانش هسته‌ای می‌توان کود مصرفی گیاه را کاهش و مصرف کود را بهینه کرد تا هم از هدر رفت سرمایه جلوگیری شده و هم کود کمتری وارد خاک و محیط زیست شود.

 

 وی یکی از زیان‌های عدم استفاده از دانش هسته‌ای در کشاورزی را گران تمام شدن فرایند تولید دانست و گفت: سود کشور هلند تنها از محل فروش گل، 1/5 برابر فروش نفت ایران است برای اینکه آنها سال‌ها در این زمینه تحقیق و پژوهش کرده و هزینه تولید را کاهش داده‌اند.

 

نجد آبادی اظهار داشت: دانش هسته‌ای با ابداع روش‌هایی مانند عقیم سازی حشرات با اشعه گاما در دفع آفات مزارع موثر بوده و تولید محصولات را افزایش می‌دهد.

 

 وی یادآور شد: این روش در مبارزه با کرم گلوی انار و مگس زیتون استفاده شده است.

 

این محقق و پژوهشگر همچنین گفت: تولید نژاد اصلاح شده محصولات کشاورزی که نسبت به تنش‌های مختلف شوری و خشکی مقاوم باشند از دیگر کاربردهای انرژی هشته ای در کشاورزی است که موجب می‌شود محصولات کشاورزی در مکان‌های مختلف کشت شوند.

 

 وی درباره عوارض ناشی از تاثیر انرژی هسته‌ای در اصلاح نژاد و بهره وری محصولات کشاورزی گفت: محصولات تغییر ژنتیک یافته با انرژی هسته‌ای با محصولات تراریخته متفاوت هستند.

 

نجد آبادی ادامه داد: آنچه که غرب برای جهان سوم تبلیغ می‌کند محصولات تراریخته و دستکاری ژنتیک شده است.

 

 وی با بیان اینکه حتی داروی مصرفی برای رفع بیماری هم عوارض جانبی دارد، گفت: خطر یک نیروگاه هسته‌ای برای بشر مانند خطر کشیدن یک بار یک نخ سیگار در کنار انسان است.

 

عضو سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: ما باید کیفیت کار را بالا ببریم و صرفه و صلاح بشریت را بسنجیم. رفته رفته زمین گرم تر، آب زمین برای کشاورزی کمتر و زمین قابل کشت محصولات کشاورزی هم کمتر می‌شود و بر همین اساس باید راهی بهتر برای زندگی یافت.

 

وی در پایان به اهمیت شرکت در انتخابات اشاره و اظهار کرد: باید فرد دلسوز برای کشور را انتخاب کرده و از او حمایت کنیم.

 

نجد آبادی تصریح کرد: کسی از بیرون برای ساخت کشور به ما کمک نمی‌کند و این ما هستیم که با انتخاب خود کشور را می‌سازیم.

کد خبر 621270

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha