هفتمين دور گفت‌وگوي ديني ايران و اتريش برگزار مي‌شود

خبرگزاری شبستان: هفتمين دور گفت‌وگوهاي ديني ايران و اتريش با عنوان «آزادي، انسان و طبيعت» طي روزهاي ۲۶ تا ۲۹ شهريور ماه سال جاري در تهران برگزار مي‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومي سازمان فرهنگ و ارتبطات اسلامي، استفان هامر، رييس دانشكده حقوق دانشگاه وين، با حضور در اين سازمان با حجت‌الاسلام محمدمهدي تسخيري، رييس مركز بين‌المللي گفت‌وگوي اديان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ديدار و گفت‌وگو كرد. اين ديدار به منظور رايزني در خصوص برگزاري دور هفتم گفت‌وگوي ديني بين جمهوري اسلامي ايران و اتريش، انجام شد.

 

استفان هامر در آغاز اين ديدار عنوان انتخاب شده براي دور هفتم گفت‌وگوهاي ديني دو كشور با نام «آزادي، انسان و طبيعت» را يكي از نيازهاي جدي نسل امروز برشمرد و در ادامه گفت: منابع طبيعي و محيط زيست، يكي از مهم‌ترين دغدغه‌هايي است كه نسل امروز با آن مواجه است و اين بهترين موضوعي است كه براي دور هفتم از گفت‌وگوها انتخاب شده است.

 

وي همچنين با تأكيد بر اهميت گفت‌وگو، بيان كرد: بايد بيشتر به حرف انسان‌ها گوش كرد و عنواني كه ما براي گفت‌وگوي آينده انتخاب كرده‌ايم، بر مسئوليت انسان‌ها براي آينده تأكيد دارد. آزادي و مسئوليت‌پذيري در زمينه آموزش و پرورش، طبيعت انسان و اخلاق، مسئوليت‌پذيري انسان در قبال خلقت، مسئوليت سياسي انسان در قبال محيط زيست جهاني، مسئوليت انسان از بعد فلسفي و مسئوليت رسانه در خصوص محيط زيست، شش محوري خواهد بود كه سخنرانان اتريشي در اين دور از گفت‌وگوها پيرامون آن مقاله ارايه خواهند داد.

 

رييس دانشكده حقوق دانشگاه وين ادامه داد: گفتماني عمومي در اروپا به جريان افتاده كه چقدر به سهم دين در جامعه بها دهيم؟ سهم دين در سياست و دموكراسي چقدر مي‌تواند باشد؟ و به چه اندازه اجازه بدهيم صداي دين در گفت‌وگوها شنيده شود و به جريان بيفتد؟ بر همين اساس گفتماني در جريان است كه ما به عنوان جامعه سكولار چگونه جامعه را براي شنيدن گفتمان ديني و جامعه اسلامي آماده كنيم.

 

استفان هامر همچنين گفت: اهميت آزادي در دين، امروز بسيار مهم است. موضوعي كه براي دور هفتم گفت‌وگوي ديني انتخاب شده، موضوع بسيار مهمي است، يافتن پاسخي براي مشكلات به وجود آمده پيرامون محيط زيست كه در نسل گذشته ما وجود نداشته و نسل امروز با آن مواجه است، موضوعي است كه مي‌بايست از منظر اسلامي و مسيحي بدان پرداخته شود.

 

در ادامه حجت‌الاسلام تسخيري، رييس مركز بين‌المللي گفت‌وگي اديان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي هم با تأكيد بر اينكه ما ديدار و گفت‌وگو را تنها براي گفت‌وگو نمي‌خواهيم؛ بلكه براي تعالي انسان مي‌خواهيم، گفت: هر چه موضوعات گفت‌وگوهاي ما مبتلابه جامعه امروز باشد، به طبع قدم ارزشمندتري برداشته‌ايم.

 

وي ادامه داد: اميدواريم سياستمداران به حرف فرهيختگان و فرهنگيان باشند، چرا كه حيات ما با حيات آنها در گوش دادن به شخصيت‌هاي فرهنگي است.

 

تسخيري در بخش ديگري از سخنانش بيان كرد: ايران در اين دور از گفت‌وگوها 6 سخنران خواهد داشت كه با رويكرد اسلامي به موضوعات مرتبط با نشست خواهند پرداخت. البته ممكن است از سوي انديشمندان اتريشي مباحث علمي و بر اساس ديدگاه سكولار باشد، اما اينجا ما نگاه انساني داريم و مقالات انديشمندان ايراني بر مبناي علمي و عقلاني و طبق متون ديني اسلام خواهد بود.

 

رييس مركز بين‌المللي گفت‌وگوي اديان ادامه داد: منتظر دريافت عناوين نهايي مقالات تا ماه آينده خواهيم بود و ما نيز  يك ماه پس از دريافت عناوين چكيده مقالات طرف ايراني را به طرف اتريشي ارسال خواهيم كرد.

 

وي در تأكيدي دوباره با بيان اينكه به دنبال اثرگذاري گفت‌وگو در جوامع خودمان، سپس در جوامع بشري هستيم، گفت: امروزه وحشيانه‌ترين تصاوير از دين را به بشريت ارايه مي‌دهند. آزادي درجات متفاوتي دارد اعم از انديشه، عملكرد، ثمرات، ولي يك عده به نام دين، كم‌ترين بهايي را به آزادي نمي‌دهند. حتي آزادي اختلاف رفتار كه در حيوانات هم هست، ولي اين گروه براي انسان‌هاي هم‌نوع خودشان هم نمي‌پذيرند.

 

تسخيري ادامه داد: به نام دين تصويري از انسان در ذهن خودشان به وجود آورده‌اند و طبق نظر اين عده انسان‌ها حق انتخاب مسير را هم ندارند و هيچ تقدس و احترامي براي رسيدن به اهداف خودشان نيست. حال آنكه در برابر اين گروه، ديگراني هستند كه داراي  انديشه ديني و عقلاني هستند.

 

وي در ادامه به فرمايش حضرت علي (ع) اشاره كرد و گفت: اميرمؤمنان مي‌فرمايد: «بنده ديگري نباش كه خدا تو را آزاده آفريده.» يعني آزاد بينديش، رفتار كن و زندگي كن و خود را در تقيد قرار نده، قيدي را بپسند كه تو را در راه تكامل انساني كمك كند.

 

تسخيري تأكيد كرد: در تفكر ما شيعيان، پيامبر (ص) هيچ جنگي را شروع نكرد و همه‌اش دفاع بود؛ پيامبر (ص) حتي در دفاع هم توصيه مي‌كرد درختي از جا كنده نشود، آب را آلوده نكنيد و ... كه اين نشان‌دهنده ارزش‌هاي انساني است.

 

وي افزود: حوادث امروز كه انسان به شكل فجيعي سربريده و آتش زده مي‌شود، نشان‌دهنده تدين خشك است و ربطي به دين ندارد. دين يك وجود فطري در انسان است و نمي‌شود آن را از انسان جدا كرد.

 

بنا بر اين گزارش، دور هفتم گفت‌وگوي ديني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و كليساي كاتوليك اتريش با عنوان اصلي «آزادي، انسان و طبيعت» با حضور انديشمندان مسلمان كشورمان و انديشمندان مسيحي از اتريش، به ميزباني مركز بين‌المللي گفت‌وگوي اديان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي طي روزهاي 26 تا 29 شهريور ماه سال جاري در تهران برگزار خواهد شد.

 

 

 

 

کد خبر 621105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha