خبرگزاری شبستان_ غرب گیلان: ماه رجب آغاز بهار تکامل و تعالی روح و فرصت ارزشمند وطلایی در راستای رسیدن به خدای متعال و ماه کرامت، عبادت و فرصتی ارزنده برای قرب به پروردگار عالم است.
اذکار و اعمال زیادی در ماه رجب توصیه شده است، ماه رجب دروازه ورود به ماه مبارک رمضان است و این ذکرها و توسلها در این ماه در واقع آمادگی انسان را برای ورود به ماه مبارک رمضان حائز اهمیت خواهد کرد.
روزه گرفتن، دعا کردن و همچنین اعتکاف از جمله اعمالی است که در این ماه توصیه شده است و افراد جامعه به خصوص جوانان از مراسم معنوی اعتکاف استقبال چشمگیری دارند و هر ساله بر تعداد معتکفین افزوده میشود.
معتکفین با حضور در صحن و سرای دوست، پلههای سلوک را پیموده و پله پله به خدا نزدیکتر میشوند. معتکف روزه اش، نمازش، حضورش در مسجد و دیگر اعمالش ما یه تقرب است.
برخی روزها دارای خاصیت ویژهای هستند که فقط سالی یکبار اتفاق میافتد آن هم در مکانی مقدس، ایامالبیض ازین روزهاست که زمانی برای عرشی شدن فرشیان است، اعتکاف با همه فضیلتش، زن و مرد را به خود می خواند، انسان را می خواند تا راهی به سوی عروج از میان غبار و زنگار این دنیا پیدا کند.
اعتکاف بهترین فرصت برای خودسازی و طراوت معنوی روح و جسم
ریحانه رباط جزی، یکی از دانشجویان که برای ثبت نام در اعتکاف آمده بود، اعتکاف را دوری از هیاهوی زندگی و تعلقات دنیوی دانست و به خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا گفت: 3 روز فرصت داریم تا در مکانی امن و الهی به خداوند خود تقرب جوییم و خود را بیشتر بشناسیم.
وی با بیان اینکه ایامالبیض زمانی برای تفکر خلقتمان است، افزود: باید با خود بیندیشیم هدف از خلقتمان چه بوده و چه کارهایی باید برای تقرب به خداوند انجام دهیم تا جز رستگاران قرار گیریم.
این دانشجوی گیلانی، اعتکاف را بهترین فرصت برای خودسازی و طراوت معنوی روح و جسم دانست و گفت: در اعتکاف به گذشته خود میاندیشیم و استغفار و اظهار پشیمانی از گناهان میکنیم و به معبود خود در راستای اعمال شایسته قول میدهیم.
رباط جزیی با بیان اینکه حضور در مراسم اعتکاف در جمعی از جوانان که همه به فکر سبقت گرفتن از همدیگر برای رسیدن به خداوند باری تعالی هستند سبب شور و شعف میشود، تصریح کرد: به نظر من معتکف شدن بر روی جوانان تأثیر بیشتری دارد چون در اول زندگی و عبودیت قرار دارند.
اعتکاف، یک فرصت طلایی برای رسیدن نقطه سعادت
فاطمه اسماعیلی، یکی دیگر از جوانان که برای حضور در اعتکاف در مسجد گلشن انزلی حاضر شده بود، به خبرنگار خبرگزاری شبستان از انزلی با بیان اینکه حضور در اعتکاف و کمک در برگزاری برنامههای اعتکاف از اصلیترین کارهایم است، خاطرنشان کرد: اعتکاف یعنی ارتباط با خدا و یک فرصت طلایی برای رسیدن به نقطه سعادت.
وی با بیان اینکه اعتکاف اثر تربیتی فراوانی بر روی معتکف دارد، اظهار داشت: معتکف وقتی خود را در خانه خدا و در مهمانی خدا و در مسیر قرب به معبود میبیند، بعد از خارج شدن از اعتکاف سعی میکند ارتباط خود با خداوند را قویتر کند.
این جوان افزود: دعا و توسل، تفکر و تدبر در آیات و اندیشیدن و تفکر کردن در عظمت آفرینش که کجا هستیم و به کجا میرویم از جمله مسائلی است که باید به آن توجه ویژه داشته باشیم.
اسماعیلی با بیان اینکه در زندگی روزمره اشتغالاتی وجود دارد که مجالی برای تفکر و خود اندیشی به انسان نمیدهد که یکی از این اشتغالات موبایل است که در کوچه و خانه و در همه جا فکر را مشغول کرده است، گفت: یکی از خوبیهای اعتکاف همین موضوع است که گوشیهای موبایل را تا سه روز از خود دور میکنیم واین عادتی میشود تا بعد از آن هم به آن زیاد اهمیت ندهیم.
وی با بیان اینکه نباید به سادگی این 3 روز را از دست بدهیم، تصریح کرد: باید واقعا یک تحول عینی در وجودمان ایجاد شود که بعد از خارج شدن از اعتکاف یک تغییر و تحول و تازه شدن را در خود احساس کنیم.
برگزاری اعتکاف در 4 مسجد فومن
حجتالاسلام سیاوش طائب، رئیس تبلیغات اسلامی فومن و شفت در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از فومن با گرامیداشت ایام رجب، خاطرنشان کرد: رجب نام نهری در بهشت است که از شیر سفیدتر و از عسل شیرینتر است و هر کس یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد، خداوند از آن نهر به او خواهد نوشاند.
وی با اشاره به ایامالبیض، اظهار داشت: اعتکاف محلی برای عافیت مومنان و پاک شدن از گناه است و حضور جوانان و نوجوانان در مراسم معنوی اعتکاف نشانگر استحکام معنوی درونی آنان است و همه ما باید در راستای حفظ و تقویت این باورها و اعتقادات برنامه ریزی کنیم.
رئیس تبلیغات اسلامی فومن و شفت با بیان اینکه معتکف در خانه خدا مهمان خداست و نشستن در خانه خدا عبادت محسوب می گردد، افزود: اعتکاف دارای آثار اخروی و دنیوی بسیار است که از آن جمله می توان به نزدیکی به خدا به وسیله عبادت، آمرزش گناهان به واسطه توبه، و جلب محبت خداوند از طریق پرهیز از گناه و انجام اعمال دینی اشاره کرد.
حجتالاسلام طائب با بیان اینکه در این راستا شهرستان فومن همچون سنوات گذشته مراسم معنوی اعتکاف را در 4 مسجد برگزار میکند، گفت: مسجد جامع، مسجد ولیعصر بالامحله، مسجد صاحب الزمان(عج) گشت و مسجد جامع گلخندان رودپیش میزبان برپایی اعتکاف هستند.
وی تصریح کرد: برنامههای مذهبی، نشستهای بصیرتی، ویژه برنامه میلاد امام علی(علیهالسلام)، محافل انس با قرآن، ویژه برنامه اعمال ام داوود از جمله برنامههای این نهاد در ایام اعتکاف است.
اعتکاف در لغت به معنای درنگ ، اقامت گزیدن در جایی و ملتزم شدن در آن مکان، همراه با اختیار و علاقمندی برای تعظیم و اهمیت دادن به آن چیز یا آن مکان ، به گونه ای که قصد عبادت و راز و نیاز با معبود را داشته باشد و در اصطلاح عبارت است از درنگ نمودن در مسجد برای مدت سه روز یا بیشتر با قصد عبادت و پایبندی به شرایط و احکام خاص. بنابراین صرف ماندن در مسجد بدون قصد عبادت اعتکاف صدق نمی کند.
نظر شما