برنامه دولت برای ایجاد یک میلیون شغل در سال/ سرمایه گذاری بیش از ۴۹۰ میلیارد تومانی دولت در بخش آی سی تی گلستان

خبرگزاری شبستان: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: برای اینکه وضعیت کشور از نظر اشتغال به تعادل برسد، دولت مجبور است سالانه یک میلیون شغل در کشور ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عصر امروز (19 فروردین) در جلسه شورای برنامه ریزی و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال که به منظور انعقاد تفاهم نامه توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار در حوزه ict استان گلستان گفت: با اینکه بیشتر اعتبارات صرف هزینه های جاری، حقوق و دستمزد و پرداخت یارانه ها می شود اما کارهای خوبی در کشور از جمله استان گلستان انجام شده است.

 

وی با بیان اینکه در مدت فعالیت دولت تدبیر و امید در استان گلستان 56 هزار فرصت شغلی ایجاد شده است، افزود: این اتفاق ناشی از سیاست گذاری های دولت است.

 

به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سیاست دولت، سیاست توسعه ای مبتنی بر اعتماد بر بخش خصوصی است، دولت تمام تلاش خود را برای کوچک کردن و کاهش تصدی گری خود و عدم رقابت با بخش خصوصی انجام می دهد.

 

وی گفت: بانک ها در ابتدای فعالیت دولت، بنگاه داری می کردند، خیلی طول کشید تا دولت بتواند اعتماد بانک ها را به بخش خصوصی جلب کند.

 

واعظی افزود: سال گذشته بانک ها بیش از 15 هزار میلیارد تومان فقط برای رفع موانع تولید واحدهای کوچک و متوسط تسهیلات دادند تا اشتغال پایدار به وجود بیاورند و به واسطه این تسهیلات، 22 هزار واحد صنعتی در کشور تولید خود را از سر گرفتند.

 

وی با بیان اینکه برای حل مشکلات کشور مدیران باید روحیه جهادی داشته باشند، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی برای ساختن کشور یک مبناست، آنچه که دولت یازدهم از دولت قبل به ارث برد مشکلات بسیار زیادی بود اما دولت دکتر روحانی نمی خواست که ذهن و وقت مردم را معطوف به گذشته کند بلکه این دولت نگاه به آینده دارد و دولت توسعه است.

 

واعظی تصریح کرد: اگر قرار است برای مردم رفاه به وجود بیاید و معیشت ساماندهی و بیکاری انباشته شده هشت سال گذشته ساماندهی شود نیازمند این است که در گام نخست اقتصاد را شکوفا کنیم و رونق بدهیم. اما تا زمانی که با دنیا دعوا داریم و در تحریم هستیم بازارهای صادراتی به روی ما بسته است و کالاهای موردنیاز خود را با 40 درصد افزایش قیمت می خریم، نمی توانیم موفق باشیم.

 

وی گفت: باید تمام کشورها تبدیل به بازار صادراتی ایران شود و ما قدرت انتخاب برای خرید تکنولوژی و فناوری های پیشرفته داشته باشیم.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از منتقدان برجام هم گلایه کرد و با بیان اینکه امنیت کشور محصول برجام است، افزود: کسانی که به برحام انتقاد می کنند از همان موقع دنبال کار انتخاباتی بودند چون می دانستند این کار خیلی بزرگ بود.

 

وی ادامه داد: وقتی که قرار است رونق اتفاق بیفتد، زمان می برد تا این فعالیت ها وارد سفره مردم شود، براساس برنامه ریزی دولت سال 96 و 97 سال بهره وری از آنچه که انجام شده است، خواهد بود.

 

واعظی گفت: بسیاری از تریبون هایی که باید در خدمت نظام و امیدوار کردن مردم باشند با تخریب دستاوردها می پردازند. عده ای با فرض اینکه تفکر دیگری در انتخابات 29 اردیبهشت بهره ببرد، دستاوردهای نظام را زیرسوال می برند.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه به طرح ملی تکاپو هم اشاره کرد و گفت: با توجه به محدودیت های کشور باید برای توسعه صنعت و ایجاد شغل و صادرات سرمایه گذاری بزرگی انجام دهیم، ما در کشور برای کشاورزی محدودیت آب و خاک داریم هیچ چاره ای نداریم که به سمت گسترش خدمات برویم، در این بین نیازمند این هستیم که سالانه یک میلیون شغل ایجاد کنیم تا به تعادل برسیم.

 

وی افزود: برهمین اساس یک سال و نیم است که همکاری نزدیک و مشترک در حوزه آی سی تی را آغاز کردیم؛ طرح تکاپو که برای افزایش بهره وری در این حوزه پیش بینی شده است، سال گذشته به صورت پایلوت  در سه استان انجام شد و امسال در همه استان های کشور اجرا می شود.

 

واعظی با بیان اینکه دولت بیش از نیازها، در گلستان ظرفیت سازی کرده است، گفت: حدود 498 میلیارد تومان برای زیرساخت های استان در حوزه آی سی تی توسط دولت و بخش خصوصی سرمایه گذاری شده و آنچه که فراهم شده افزون بر نیازمندی های مردم است، امروز باید به دنبال این باشیم که کسب و کار را در بستر شبکه ملی اطلاعات به وجود بیاوریم زیرا 16 درصد فارغ التحصیلان کشور در 6 رشته مرتبط به بخش آی سی تی هستند.

 

کد خبر 620677

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha