اکبر صحرایی از نویسندگان کشورمان در پاسخ به این سوال که هنر انقلاب چیست، به خبرنگار شبستان گفت: هنر انقلاب چیزی جدای از خود انقلاب نیست. در حقیقت هنر انقلاب کمربند، مرکزیت و قلب انقلاب ماست. با تشکیل هر انقلابی تغییراتی در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پیش می آید که جوهره این تغییرات، هنر است. جوهره انقلاب اسلامی ما نیز هنر است.
صحرایی با بیان اینکه هنر انقلاب در واقع هنر اسلامی است، عنوان کرد: قطعا مانیفست هنر انقلاب اسلامی تولی و تبری و امر به معروف و نهی از منکر است. هر انقلابی که به عنوان دگرگون کننده درون و حتی ظاهر تشکیل می شود، موتورش هنر است و قطعا هنر به عنوان ابزار انقلاب مطرح می شود. انسان ها می خواهند فضایل اخلاقی کسب کنند و نهایتا هدف تکامل اخلاقی انسانی و گام برداشتن در مسیر خلیفه اللهی است. انسانی که می خواهد به اخلاق نیک دست یابد، نیاز دارد از مواردی تولی و تبری بجوید.
این نویسنده تصریح کرد: هنرمند انقلابی کسی است که در مسیر خلیفه الله شدن قرار دارد و استکبار و ظالمان زمان را می شناسد. در طول تاریخ ظالمان و مستکبران همواره تلاش کردند، انسان را از اخلاق نیک دور نگه دارند و به سمت استعمار ببرند. هنر اسلامی جوهره انقلاب اسلامی است. اگر جرقه انقلاب را سال 42 بگیریم و یا سال 57 به هر حال موتور محرک انقلاب اسلامی، هنر است. در حقیقت جوهره انقلاب ما، هنر است و به اعتقاد بنده هنر ابزاری دارد به نام تولی و تبری.
صحرایی خاطرنشان کرد: هنرمند انقلابی باید در درجه اول فضایل اخلاقی داشته باشد تا بتوانند این فضایل را با ابزارهای هنر به مخاطبان منتقل کند. هنرمند انقلابی از طریق ادبیات، سینما، نقاشی، تئاتر و یا مجسمه سازی فضایل اخلاقی را که کسب کرده است، منتقل می کند. هنرمند انقلابی کسی است که مسیر خلیفه اللهی را می شناسد. امروزه متاسفانه هنرمندان ما از این فلسفه دور شدند و شناختی ندارند. اینکه عده ای می گویند هنرمند نباید موضع و استراتژی داشته باشد یعنی هنرمند نباید موتور داشته باشد. هنرمند انقلابی باید خودش مسیر را بشناسد و به راه اشراف داشته باشد تا بتواند مخاطبان را جذب و راهنمایی کند.
گفتگو از مریم داوری
نظر شما