همکاری فرهنگی زیر ساخت توسعه روابط سیاسی و اقتصادی است

خبرگزاری شبستان: وزرای فرهنگ جمهوری اسلامی ایران و اسلواکی پس از امضای تفاهمنامه مشترک برای گسترش همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های فرهنگی و هنری، با حضور در نشست خبری به سئوالات خبرنگاران پاسخ گفتند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، جلسه ی امضای تفاهمنامه ی همکاری های مشترک فرهنگی و هنری میان ایران و اسلواکی، پیش از ظهر امروز شنبه ۱۹ فروردین ماه، با حضور وزرای فرهنگ دو کشور در دفتر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. سیدرضا صالحی امیری و مارک مدریک پس از امضای این تفاهمنامه در یک نشست خبری مشترک حاضر شدند و به سؤالات خبرنگاران رسانه های جمعی درباره ی این تفاهمنامه و آینده ی همکاری های دو کشور، پاسخ دادند.

 

در این نشست، صالحی امیری با بیان اینکه سئوالات خبرنگاران درباره ی مسائل مختلف فرهنگی و هنری کشور را در نشست ویژه ای پاسخ می دهد، درخواست کرد تا سئوالات خبری صرفا درباره ی تفاهمنامه ی فرهنگی میان جمهوری اسلامی ایران و اسلواکی باشد.

 

وزیر ارشاد با بیان اینکه سبقه ی روابط فرهنگی میان کشورها را زیر ساخت توسعه ی روابط سیاسی و اقتصادی می‌دانیم، گفت: هر چقدر روابط فرهنگی قدرتمندی با سایر کشورها داشته باشیم، می توانیم ارتباطات سیاسی و اقتصادی قوی تری ایجاد کنیم. چرا که معتقدی دیپلماسی فرهنگی از قدرت بیشتری نسبت به سایر حوزه ها برخوردار است.

 

صالحی امیری با یادآوری اینکه همکاری‌ فرهنگی دولت‌ ها به تعمیق روابط و اشتراک فرهنگی میان ملت های طرف قرارداد می انجامد، تاکید کرد: وزارت ارشاد در دولت تدبیر و امید توجه جدی به حوزه ی گسترش روابط فرهنگی با کشورهای اسلامی، همسایه ها و کشورهای بین المللی داشته بطوریکه در ماه های اخیر با تونس، الجزایر و اسلواکی موفق به امضای تفاهمنامه ی همکاری مشترک شده ایم که این مسئله توجه ما به گسترش دیپلماسی فرهنگی در حوزه‌های منطقه، جهان اسلام، اروپا و سایر نقاط دنیا را نشان می دهد.

 

وی در ادامه به توضیح چگونگی همکاری‌های مشترک ایران و اسلواکی در حوزه ی سینما پرداخت و گفت: سینمای ایران جایگاه قابل قبولی در جهان دارد و میان کشورهای منطقه از تراز بالایی برخوردار است. سینمای ما در حوزه ی کشورهای اسلامی و عربی یک سینمای اخلاق‌گراست که در حوزه ی بین‌الملل هم پیام‌های مهمی را به جهان منتقل کرده و دستاوردهای قابل اعتنایی داشته است. بر این اساس، همکاری هایی برای تبادل در حوزه‌های آموزشی، ترجمه و دوبله‌ ی فیلم‌های سینمایی پیش بینی شده و قرار است که اسلواکی در جشنواره ی جهانی فیلم فجر حضور داشته باشد.

 

وزیر ارشاد با اشاره به نیاز سرمایه‌گذاری در حوزه ی صنایع دستی و صنایع فرهنگی برای گسترش تولید و اشتغال در کشور، خاطرنشان کرد: حوزه ی صنایع دستی، ظرفیت بالایی برای کمک به اشتغال و اقتصاد کشور دارد که در جلسه ی شورای عالی انقلاب فرهنگی در سه‌شنبه ی گذشته نیز که با حضور رئیس‌جمهور و سایر اعضای شورا برگزار شد به خصوص توجه به حوزه صنعت فرهنگ، صنایع دستی و میراث فرهنگی برای گسترش تولید ملی و اشتغال، تاکید شد.

 

صالحی امیری درباره ی پتانسیل گنجینه ی موزه های هنری کشور از جمله موزه ی هنرهای معاصر تهران، یادآور شد: ایران در حوزه ی هنرهای معاصر از کشورهای سرآمد جهان است، بطوریکه موزه ی هنرهای معاصر در رتبه ی نهم دنیا قرار دارد. تابلوهای ارزشمند هنرمندان سرشناسی مانند فرانسیس بیکن و پابلو پیکاسو در گنجینه ی این موزه نگهداری می شود که در کنار آثار ارزنده ی هنرمندان ایرانی ارزش اقتصادی قریب به سه میلیارد دلار دارد.

 

وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت کتاب در جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: انتشار بیش از ۸۰ هزار عنوان کتاب در سال، وجود بیش از ۳۲۰۰ کتابخانه عمومی و فعالیت بیش از ۶۰۰۰ کتابدار، نشانگر سرمایه گذاری کشور برای توسعه ی کتاب و کتابخوانی است. علاوه بر کتابخانه های عمومی، بیش از ۵۰ هزار کتابخانه در حوزه ی آموزش و پرورش و و ۱۲۰۰۰ کتابخانه در حوزه ی کانون های مساجد در کشور فعال هستند که از اهمیت کتاب برای جمهوری اسلامی خبر می دهند.

 

صالحی امیری برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را از دیگر نکات قابل اشاره ی بحث توجه به کتاب دانست و  حضور بیش از سه میلیون نفر علاقه‌مند به حوزه کتاب در روزهای برگزاری نمایشگاه را نشانه ی عمق علاقه ایرانی‌ها به کتاب و کتابخوانی دانست.

 

مارک مدریک وزیر فرهنگ اسلواکی با بیان اینکه تفاهمنامه ی همکاری با ایران یک چارچوب کلی برای همکاری مشترک میان دو کشور است، گفت: اجرای مفاد تفاهمنامه ی فرهنگی ما و ایران به اینکه می توانیم تا چه میزان بودجه به آن اختصاص دهیم و موسسه های فرهنگی ما چه پروژه هایی پیشنهاد می کنند.

 

وی یادآور شد: اسلواکی، تاکنون دو دوره جشنواره ی فیلم ایران را برگزار کرده‌ است که دوره ی آخر آن در ژانویه ی امسال بود. ما علاقه‌مندیم که فیلم‌های سینمای اسلواکی در آیند ی نزدیک در ایران عرضه شود.

 

مدریک به برگزاری جشنواره ی «تصویرگری کتاب‌های کودک» در «براتیسلاوا» پایتخت اسلواکی اشاره کرد و گفت: این یک رویداد قدیمی است که در حدود ۵۰ سال گذشته از حضور تصویرگران ایرانی بهره مند شده است. هنرمندان ایرانی در این جشنواره موفقیت هایی داشته اند که از آن جمله می توان به موفقیت علیرضا گلدوزیان در کسب جایزه ی اصلی تصویرگری کتاب‌های کودک براتیسلاوا در سال ۲۰۰۵ اشاره کرد. در سال ۲۰۱۱ هم یک تصویرگری دیگر از ایران موفق به کسب جایزه شده است.

 

وزیر فرهنگ اسلواکی همچنین از علاقه‌مندی کشورش برای حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران سخن گفت و یادآور شد: علاقه مندیم که تصویرگری کتاب‌های کودک را در نمایشگاه اتهران رائه کنیم، چرا که این جشنواره در کشور ما از یک تاریخ طولانی برخوردار است.

 

کد خبر 620546

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha