خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: جمهوری لیتوانی کشوری است در شمال شرقی اروپا که از شمال به لتونی، از مشرق و جنوب شرقی به بلاروس، از جنوب به لهستان، از جنوب غربی به روسیه (منطقه برونبومی کالینینگراد) و از مغرب به دریای بالتیک محدود میشود. جمهوری لیتوانی بزرگترین و جنوبیترین کشور در میان سه جمهوری حوزه بالتیک در اروپاست.
بنابراین گزارش، مهمترین شرکای اقتصادی لیتوانی در زمینه صادرات و واردات طی سالهای گذشته را کشورهای روسیه، لتونی، آلمان، لهستان، استونی، بلاروس و هلند تشکیل میدهند. لیتوانی همچنین به دلیل برخورداری از اسکله مجهز بندری کلایپدا (با ظرفیت اسمی ۴۰ تا ۴۵ میلیون تن در سال) و موقعیت جغرافیایی خاص این کشور در کنار دریای بالتیک، نقش ترانزیتی مهمی بین اروپای شرقی و غربی ایفاء میکند. صادرات لیتوانی را بعضی تولیدات معدنی، تجهیزات مکانیکی، الکتریکی و شیمیایی، پارچه، مواد غذایی و صنایع چوبی و مبلمان تشکیل میدهد. در مقابل نیز اقلامی چون بعضی تولیدات معدنی، تجهیزات و ماشین آلات، تجهیزات حمل و نقل، پارچه و مواد فلزی وارد میکند. سوئدبنک یکی از بزرگترین بانکهای خردهفروشی در لیتوانی و لتونی و همچنین استونی است.
ترابری این کشور بر اساس استاندارد اتحادیه اروپا است و دارای دو راهگذر حمل و نقل بینالمللی، سه فرودگاه بینالمللی، راه آهن متصل به اروپا، بالاترین ظرفیت بندر آزاد در دریای بالتیک است. در لیتوانی ۹ منطقه صنعتی و دو منطقه آزاد مناطق اقتصادی برای فعالیتهای تجاری اختصاص یافته است. این کشور ایران را به عنوان شریک اقتصادی خود برگزیده است و در حال حاضر نیز راه های توسعه همکاری های حمل و نقل بین ایران و لتونی مورد بررسی قرار گرفته است.
این گزارش می افزاید: پایگاه خبری وزارت راه وشهرسازی در این زمینه به نقل از اصغر فخریه کاشان، قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور بین الملل نوشته است: "ایران از مشارکت شرکتهای خصوصی و کشورهای علاقمند به پروژههای حمل و نقلی استقبال میکند. دو کشور می توانند در بخشهای دریایی، ریلی و کریدور شمال به جنوب همکاری خوبی داشته باشند و شرکت های لتونی می توانند در طرح توسعه بندرچابهار و به خصوص در بخش ریلی آن همکاری کنند. اطلاعات کمی از لتونی در ایران وجود دارد و برهمین اساس از آشنایی و توسعه روابط بین تهران - ریگا استقبال میکنیم."
یادآور می شود: لتونی توسعه روابط با کشورمان را در بخش های حمل و نقل، انرژی، فنآوری اطلاعات، کشاورزی، صنایع غذایی، جنگلداری، گردشگری، آموزش و شیلات دارای اولویت می داند و در مدت سه سال گذشته روابط بین تهران - ریگا شاهد رشد و پویایی بود.
نظر شما