ایران تهدیدی مستقیم برای اسراییل/ ایران تصمیم هند برای کاهش خرید نفت را تلافی کرد

خبرگزاری شبستان:هیچ ایرانی‌ای در پایگاه مورد حمله در سوریه نبود، ایران تهدیدی مستقیم برای اسراییل، ایران تصمیم هند برای کاهش خرید نفت را تلافی کرد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: هیچ ایرانی‌ای در پایگاه مورد حمله در سوریه نبود، ایران تهدیدی مستقیم برای اسراییل، ایران تصمیم هند برای کاهش خرید نفت را تلافی کرد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

مقام آمریکایی: هیچ ایرانی‌ای در پایگاه مورد حمله در سوریه نبود

یک مقام آمریکایی روز جمعه گفت نیروهای ایرانی در پایگاه نظامی‌ای که بامداد دیروز در نزدیکی حمص سوریه هدف قرار گرفت، حضور نداشته است.

این مقام آمریکایی که در جمع خبرنگاران صحبت می‌کرد، در پاسخ به سوالی در مورد احتمال آسیب دیدن ایرانی‌ها در این حمله، گفت: «تا آنجا که می‌دانیم، هیچ ایرانی‌ در این پایگاه هوایی حضور نداشت.»

آمریکا روز گذشته با شلیک ده‌ها فروند موشک کروز، پایگاه هوایی «الشعیرات» سوریه را هدف قرار داد.

این حمله به بهانه پاسخ به حمله شیمیایی ادعایی در حومه ادلب صورت گرفت. دولت سوریه هرگونه استفاده از تسلیحات شیمیایی را رد کرده است.

درباره سوریه باید وارد فاز سیاسی شویم/ ایران، روسیه و سوریه روندهای سازمان ملل را جدی بگیرند

«نیکی هیلی»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد روز جمعه در نشست شورای امنیت بار دیگر اتهامات علیه ایران و روسیه را تکرار کرد.

وی با اشاره به حادثه شیمیایی در منطقه «خان شیخون» در استان ادلب گفت که این حمله را دولت سوریه انجام داده اما ایران و روسیه در آنچه رخ داده مقصر بوده‌اند.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه «درباره سوریه باید وارد فاز سیاسی شویم» از ایران، روسیه و سوریه خواست که «فرایندهای سازمان ملل را جدی بگیرند.»

نیکی هیلی در ادامه به حمله بامداد امروز ارتش آمریکا به مواضع ارتش سوریه در پایگاه هوایی «الشعیرات» اشاره کرد و گفت: «آماده ایم اقدامات بیشتری انجام دهیم اما امیدواریم که نیازی نباشد.»

ارتش امریکا بامداد جمعه با حدود 60 فروند موشک «توماهوک»، پایگاه هوایی الشعیرات را در جنوب شرق استان حمص در غرب سوریه هدف حمله قرار داد.

واشنگتن گفته این حمله را در واکنش به «حمله شیمیایی دولت سوریه» در شهر خان شیخون، واقع در استان ادلب در شمال غرب سوریه انجام داده است.

معارضان و برخی کشورهای غربی ازجمله آمریکا، دولت سوریه را عامل این حمله معرفی کردند، اما ارتش سوریه در بیانیه‌ای این اتهامات را رد و تأکید کرد تاکنون در هیچ جایی از سلاح شیمایی استفاده نکرده است.

ایران تصمیم هند برای کاهش خرید نفت را تلافی کرد

جمعه گذشته منابع هندی از کاهش واردات نفت از ایران به منظور فشار به تهران برای دریافت امتیاز توسعه میدان گازی «فرزاد ب» خبر دادند.

بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ظهر روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیأت دولت در این رابطه گفت: «هند از مشتری‌های خوب ما است و علاقه داریم روابطمان را با این کشور توسعه دهیم. اگرهم این میزان را کاهش دهند مشکلی نداریم، زیرا ما مشتری‌های زیادی داریم و تقاضا برای نفت ما بیش از ظرفیت فعلی صادراتی ما است.»

در همین راستا پایگاه خبری پی تی آی امروز به نقل از منابع آگاه هندی مدعی شد ایران به تلافی برنامه هند برای کاهش واردات نفت از این کشور، مهلتی را که به پالایشگاه های هندی برای پرداخت پول نفت خریداری شده از این کشور می داد، به میزان یک سوم کاهش و همچنین هزینه حمل و نقل محموله های نفتی برای دهلی نو را افزایش داده است.

ایران، سومین صادرکننده نفت به هند، قبلا به پالایشگاه های هندی نظیر ایندین اویل و مانگالور برای پرداخت پول نفت خریداری شده از ایران 90 روز مهلت می داد.

اما به گفته منابع آگاه هندی، تهران اکنون این مدت را به 60 روز کاهش داده است و این بدان معناست که این دو پالایشگاه به جای 90 روز باید در مدت 60 روز بدهی نفتی خود به ایران را بپردازند.

شرایط فروش نفت ایران جذاب ترین شرایط برای پالایشگاه های هندی بود. علاوه بر مدت جالب توجه 90 روزه پرداخت، ایران محموله های هند را با 20 درصد هزینه حمل معمول به سواحل این کشور انتقال می داد.

دیگر کشورهای صادرکننده نفت در غرب آسیا، مهلتی بیشتر از 15 روز برای پرداخت به خریداران پیشنهاد نمی کنند.

به گفته منابع هندی، شرکت ملی نفت ایران همچنین تصمیم گرفته است تا تخفیف پیشنهادی حمل و نقل محموله‌ها برای خریداران هندی را از 80 درصد به 60 درصد کاهش دهد.

شرکت ایندین اویل و مانگالور، بزرگ ترین خریداران نفت ایران قرار است واردات نفت از ایران را از 5 میلیون تن به 4 میلیون تن در سال 18-2017  کاهش دهند.

از آنجایی که دهلی نو تصمیم گرفته است تا برای دریافت قرارداد میدان فرزاد ب به تهران فشار وارد کند، پالایشگاه های بهارات پترولیوم و هندوستان پترولیوم نیز واردات خود از ایران را 0.5 میلیون تن کاهش خواهند داد و به 1.5 میلیون تن خواهند رساند.

مهر:

ایران تهدیدی مستقیم برای اسراییل و مسئله اصلی در سوریه است

سناتور «جیمز لانکفورد» از ایالت اوکلاهما و عضو کمیته امنیت داخلی و اطلاعات سنا در مصاحبه چهارشنبه شب به وقت محلی به شبکه فاکس نیوز گفت: بی‌ثباتی در سوریه، تأثیر مستقیمی بر مردم آمریکا دارد.

وی گفت: فراتر از گروه‌های تروریستی ضدآمریکایی که در منطقه ریشه‌ دارد، «موضوع مهم با سوریه همچنان ایران است».

این عضو سنا در این خصوص توضیح داد: ایران در تلاش برای تشکیل هلال شیعی است و همه چیز را از لبنان تا تمام مسیر به سمت یمن را اداره و اجرا می‌کند. آن‌ها (ایران) وقتی به سمت سوریه حرکت کنند و درست کنار اسرائیل قرار گیرند، یک تهدید مستقیم می‌شوند.

وی ادامه داد: اگر می‌خواهید بتوانید دموکراسی‌هایی چون اسرائیل را در منطقه ثبات بخشید و در این منطقه در کنار هم پیمانانمان باشیم و ثبات لبنان و اردن را حفظ کنیم، می‌بایست بتوانیم به آنچه در سوریه در حال رخ دادن است، ثبات بخشیم.

لانکفورد ادامه داد: این موضوعی بود که دولت اوباما نیز سال‌ها با آن درگیر بود. دولت اوباما منتظر کسی بودند که ناگهان متولد شده، رشد یابد و به نیرویی قابل احترام برای همه در منطقه تبدیل شود. چنین چیزی هرگز رخ نخواهد داد.

وی تصریح کرد: هیچ نیروی معارض مسلح متحد که با «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه مبارزه کند، وجود ندارد.

لانکفورد با بیان این که معارضان مسلح سوریه با یکدیگر متحد و یکپارچه نیستند و گفت: آن‌ها با یکدیگر متحد نیستند. آن‌ها برای خانواده‌هایشان مبارزه می‌کنند و همچنین علیه اسد مبارزه می‌کنند. بنابراین مسئله کلیدی که از رهبران منطقه شنیدم این است که ما می‌بایست آمریکا را بر آن داریم تا به انتخاب رهبر بعدی (سوریه) کمک کند، رهبری که جامعه بین‌الملل از آن حمایت کنند و سپس اساساً اسبی را پیدا کنیم و بتوانیم بر روی آن اسب شرط بندی کنیم. مسئله به دست داشتن ایران مربوط می‌شود. موضوع بزرگ در اینجا (سوریه) ایران است.

 

 

کد خبر 620424

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha