به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور شامگاه چهارشنبه( 16 فروردین) در نشست شورای اداری استان خوزستان گفت: استان خوزستان برای همه دولت ها و ملت ایران استانی بسیار مهم و با سابقه تاریخی که دارد، افتخار ایران است.
وی با اشاره به رشادت های مردم استان خوزستان در دوران جنگ تحمیلی افزود: خوزستان قلب ایران است و باید به صورت جدی از آن حفاظت و حراست کرد چراکه مردم خوزستان در دوران مختلف نظام جمهوری اسلامی ایران به کل کشور خدمت کردند.
جهانگیری استان خوزستان را کانون اصلی توسعه ایران دانست و اذعان داشت: کانون اصلی توسعه کشاورزی، صنعت آب، پتروشیمی، نفت و بنادر خوزستان است که با توجه به کارکرد ملی آن باید به تمام مسائل و مشکلات این استان در سطح ملی نگاه شود.
وی ادامه داد: همه فرصت های توسعه در استان خوزستان وجود دارد و با توجه به اینکه توسعه همواره پیامدهایی را با خود به دنبال دارد، مدیریت توسعه این استان برای مدیران استانی و ملی ضروری است تا تبعات توسعه مردم خوزستان را آزار ندهد.
تلاش برای رفع مشکل ریزگردها در خوزستان
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگر سخنان خود به پدیده ریزگردها و مشکلات ناشی از آن در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: خوزستان سال گذشته با پدیده ریزگردها رو به رو شد که از این لحاظ رنج بسیاری به مردم رسید؛ در این راستا باید هرچه همت داریم برای مردم صبور خوزستان به کار بگیریم تا مشکلاتشان حل شود.
وی با بیان اینکه دولت توجه ویژه ای به استان خوزستان دارد، اضافه کرد: از نظر ما قابل پذیرش نیست که منشأ داخلی ریزگردها همچنان بدون مقابله باقی بماند، برای مقابله با این معضل و کاهش مشکلات مردم، مجموعه تصمیماتی برنامه ریزی شده که در این راستا مصوبات دولت باید از سوی استانداری خوزستان با جدیت پیگیری شود.
جهانگیری به مصوبات دولت در راستای رفع مشکلات استان خوزستانن اشاره کرد و اذعان داشت: در مصوبه اخیر هیئت دولت 95 هزار میلیارد ریال برای آب و فاضلاب و یک هزار و 500 میلیارد تومان برای برق به استان خوزستان اختصاص داده شد.
وی تصریح کرد: همچنین برای آبرسانی به روستاهای این استان وزارت نیرو مکلف شده است تا از ردیف مربوطه 150 میلیارد تومان به خوزستان اختصاص دهد این درحالی است که در بودجه سال 96 بیش از 300 میلیون دلار برای آب روستایی اختصاص داده شد.
تاکید دولت بر احیا و ساماندهی رودخانه کارون
معاون اول رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به وضعیت رودخانه کارون، خاطر نشان کرد: یکی از موضوعات مهم برنامه توسعه ششم توسعه احیا و ساماندهی رودخانه کارون است؛ کارخانه ها نباید فاضلاب خود را به این رودخانه بریزند و فاضلاب شهری هم باید سازماندهی شوند.
وی اذعان داشت: تامین حق آبه تالاب های استان خوزستان نیز از موارد مهم و مورد تاکید دولت در مصوبه اخیر بوده و همچنین تامین آب مورد نیاز طرح 550 هزار هکتاری توسعه کشاورزی استان خوزستان نیز در بند 6 این مصوبه تاکید شده است.
نباید مردم را به آینده کشور بدبین کرد
جهانگیری در بخش دیگر سخنان خود به انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر در سال جاری اشاره کرد و گفت: انتخابات آینده از لحاظ حساسیت های بین المللی، انتخاباتی بسیار سرنوشت ساز است چرا که نگاه ها به سمت ایران بسیار حساس است و در این زمینه باید تمامی جریان های سیاسی و نخبگان تلاش خود را برای حضور پرشور مردم فراهم کنند.
وی با تاکید بر اینکه حضور مردم در این انتخابات بسیار تعیین کننده می باشد، اضافه کرد: باید زمینه برای حضور تمام جناح ها و گروه ها در این انتخابات فراهم شود و از سویی تمامی جریان های سیاسی و مسئولان ملی نباید مردم را نسبت به آینده کشور بدبین کنند و این یک تکلیف مضاعف است.
معاون اول رئیس جمهور خاطر نشان کرد: این کشور مشکلاتی دارد اما کشور ایران خیلی بزرگ است، برخی ها چون خود کوچک هستند می خواهند ایران را کوچک ببینند اما ایران کشوری است که فرصت های فراوان، اقتدار و شرایطی امن دارد و از سوی دیگر دارای نیروهای انسانی جوان و تحصیلکرده ای بی نظیر است.
وی تاکید کرد: دنیا دچار تغییرات ویژه ای شده، از جمله اتفاقاتی در آمریکا رخ داده و گروهی بر سرکار آمده و حرف و حدیث هایی در سطح جهان می زند که نشان دهنده توطئه هایی در منطقه است و از سویی مسائل و مشکلات کشورهای عراق، سوریه و کشورهای حاشیه خلیج فارس حساسیت را در منطقه بسیار کرده و به ما این هشدار را می دهد که باید از نظام و کشور با دقت، تدبیر و عقلانیت حفاظت و حراست کنیم.
ایران کانون امنیت منطقه است
جهانگیری با اشاره به اهداف اصلی گروه های تکفیری برای ناامن کردن کشور ایران اظهار داشت: بدون تردید اتفاقاتی که در گروه های تکفیری در حاشیه ایران رخ داده، با هدف ایجاد ناامنی در ایران بوده است که با تلاش نیروهای اطلاعاتی و امنیتی کشور و منویات مقام معظم رهبری اکنون بی تردید ایران کانون امنیت منطقه است؛ کشورهای اطراف ایران در حال جنگ هستند یا اتفاقات تروریستی در آنها بسیار رخ می دهد اما ایران که کانون اصلی منطقه می باشد همچنان امن و آرام است.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه قبول داریم در زمینه مسائل اقتصادی در کشور مشکلاتی وجود دارد، اذعان داشت: کدام کشور است که مشکلات اقتصادی نداشته باشد، حتی آمریکا که اقتصاد دوم یا اول جهان است با مشکلات اقتصادی روبه رو است به طوری که رئیس جمهور آن اعلام کرده تمام مردم آمریکا کالای ساخت آمریکا مصرف کنند و تمام درگاه های ورودی کالاهای غیر ملی بسته شود.
معاون رئیس جمهور به برخی رشدهای اقتصادی کشور در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال گذشته اعلام شد تا 6 هزار واحد صنعتی کوچک احیا و راهاندازی شود و در این زمینه با تلاشی که انجام گرفت حدود 23 هزار واحد صنعتی از فرصتی که برای آن ها ایجاد شد، استفاده کرده و به چرخه تولید بازگشتند.
وی ادامه داد: یکی از هدفگذاری های سال 95 رشد 20 درصدی صادرات غیرنفتی بود که 33.8 درصد افزایش صادرات از نظر کمی را رقم زدیم، همچنین در بحث طرح های با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد، پنج هزار و 400 طرح اعلام شده بود که تمام این طرح ها تکمیل شدند، در کشاورزی نیز ده ها طرح مهم که هدفگذاری شده بود به بهره برداری رسید.
جهانگیری همچنین به خودکفایی در تولید گندم اشاره کرد و گفت: در سالهای گذشته در برخی استان ها ذخیره گندم کشور به سه روز رسید اما ظرف سه سال با دستور رهبری و همتی که در وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفت، در سال 95 به جای 2 میلیون و 400 هزار تن گندمی که در سال 91 از کشاورزان خریداری شد، حدود 11 و نیم میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری کردیم.
وی با بیان اینکه برخی فکر می کنند کمک کردن به مردم آن است که به مردم فقط پول مستقیم پرداخت کنیم، تصریح کرد: اینکه ما گندم را از کشاورز در گذشته کیلویی 420 تومان می خریدیم و امسال هر کیلوگرم گندم را از کشاورزان 1270 تومان خریداری کردیم و 14 هزار و 500 میلیارد تومان پول به روستاییان و کشاورزان دادیم، از روش های شرافتمندانه کمک به مردم است.
معاون رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در گازرسانی به روستاهای کشور نیز اتفاقات عجیبی در دولت رخ داد؛ بدون اینکه ریالی به شرکت گاز پرداخت شود، مدیران از محل صرفهجویی مصرف، چندین هزار روستا را گازرسانی کردند که این از ابتکارات مدیران است.
بیکاری مهمترین چالش کشور
معاون رئیس جمهور اذعان داشت: سال 96 سال بسیار مهمی است و با چالش های بزرگی مواجه هستیم که برای عبور از این چالش ها نیازمند انسجام، هماهنگی و برنامه ریزی می باشیم.
وی یکی از این چالش ها را بیکاری عنوان کرد و افزود: بیکاری به این دلیل به یک چالش اساسی برای کشور تبدیل شده که تحصیلکرده ها شغل خاص خود را طلب می کنند و باید برای آن ها شغل متناسب با تلاش و زحمتی که می کشند فراهم کنیم و به این دلیل بیکاری یک ابرچالش برای کشور محسوب می شود.
جهانگیری با بیان اینکه تولید می تواند به نحوی باشد که رشد اقتصادی کشور را افزایش دهد ولی شغل کمی ایجاد کند، ادامه داد: اگر بتوانیم تولیدی ایجاد کنیم که با خود اشتغال زایی بالایی به همراه داشته باشد می توانیم وجه غالب امسال را به این مساله معطوف کنیم و این تنها کار دولت نیست بلکه باید برای تحقق این هدف همه پای کار بیایند و هر کسی نقش خود را در اقتصاد مقاومتی بشناسد و کاری انجام دهد.
وی با تاکید بر ضرورت توج به بخش خصوصی برای رفع مشکل اشتغال اذعان داشت: اگر می خواهیم اشتغال ایجاد کنیم باید به بخش خصوصی احترام جدی گذاشته شود و بخش خصوصی باید امنیت سرمایه داشته باشد زیرا تامین امنیت سرمایه گذاری یکی از اصول مهم اقتصادی در هر کشور است.
گفتنی است؛ اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور چهارشنبه (16 فروردین) به منظور افتتاح چند طرح وارد اهواز شد که افتتاح کارخانه فولاد روهینا جنوب دزفول به عنوان بزرگترین واحد صنعتی شمال خوزستان، کارخانه روغن کشی فربست دزفول با ظرفیت تولید روزانه 300 تن روغن خوراکی و کارخانه بسته بندی قارچ از جمله طرح هایی هستند که افتتاح شدند.
وی قرار است فردا در ادامه سفر خود به استان خوزستان بازدید از کانون ریزگردها داشته باشد.
نظر شما