به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، عصر امروز(16 فروردین) در آئین افتتاح فاز نخست مجتمع فولاد روهینا جنوب در دزفول، گفت: مسئله اقتصاد یکی از اولویت های کشور و از تاکیدات مقام معظم رهبری است که با چالش های مختلفی در این بخش روبرو هستیم.
وی حجم افراد جویای کار را بسیار زیاد دانست و اضافه کرد: طی دو سال گذشته یک میلیون و 200 هزار نفر جویای کار در کشور داشتیم و در مقطع کنونی هم بیش از پنج میلیون دانشجو در کشور وجود دارد که به طور متوسط سالانه حدود یک میلیون نفر از آنها فارغ التحصیل می شوند که جویای کار هستند.
معاون اول رئیس جمهور، عنوان کرد: چالش دیگری که اقتصاد کشور را درگیر کرده، رفاه مردم است زیرا مردم کشور نیازمند زندگی شرافتمندانه هستند و در این راستا باید بتوانند حداقل هزینه های موردنیاز خود را تامین کنند که اقتصاد ایران باید جوابگوی این چالش ها باشد.
وی مشکلات زیست محیطی به ویژه در کلانشهرها را از دیگر موارد دانست و ابراز کرد: مهم ترین سیاستی که فکر می کنیم می تواند کشور را از وضعیت فعلی خارج کرد، اقتصاد مقاومتی است که امروز مهم ترین اولویت کشور تلقی می شود و می تواند چالش های موجود را به حداقل برساند.
جهانگیری، با اشاره به اینکه همه باید برای تحقق اقتصاد مقاومتی تلاش کنند، بر ضرورت حمایت از بخش خصوصی تاکید کرد و ادامه داد: همه مکلف هستند از بخش خصوصی حمایت کنند و هر کس به این امر توجه نکند در مسیر سرمایه گذاری و اشتغال زایی کشور کوتاهی کرده است.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری طی سخنانی که در روز اول سال داشتند، فرمودند که پس از ابلاغ سیاست های اصل 44 قانون اساسی انتظار این بود که تحولی در اقتصاد کشور ایجاد شود، تصریح کرد: شاه بیت سیاست های اصل 44 این است که بخش خصوصی باید میدان دار اصلی اقتصاد باشد و هیچ کس نباید در این مسیر اخلال ایجاد کند.
وی بیان کرد: بخش خصوصی در همه بخش ها باید میدان دار و محور اصلی اقتصاد مقاومتی باشد که این امر در دزفول کارخانه فولاد، روغن کشی و قارچ با کمک بخش خصوصی راه اندازی و برای جوانان اشتغالزایی ایجاد شد که این عین اقتصاد مقاومتی و در جهت رهنمودهای مقام معظم رهبری است.
معاون اول رئیس جمهور، عملکرد اقتصاد مقاومتی در سال 95 را بسیار درخشان ارزیابی کرد و اذعان داشت: در بخش های مختلف از جمله بخش کشاورزی دستاوردهای بزرگی در سال گدشته حاصل شد که مهم ترین آن خودکفایی در تولید گندم بود و امروز سه میلیون تن گندم مازاد برای صادرات داریم.
وی اظهار کرد: علاوه بر این در صنعت هم اتفاقات بزرگی روی داد و طرح های بزرگ و متوسط صنعتی بسیاری تکمیل شد به طوری که قرار بود در سال گذشته به هفت هزار و 500 واحد تولیدی کمک کنیم تا به چرخه تولید بازگردند که توانستیم با استفاده از تسهیلات بانکی 22 هزار واحد را به چرخه تولید بازگردانیم.
جهانگیری، با اشاره به اینکه سال گذشته با تلاش های صورت گرفته همه پنج هزار و 400 واحد نیمه تمام بالای 60 درصد تکمیل شدند، تاکید کرد: در پتروشیمی هم 12 طرح پتروشیمی با حدود 9 میلیون تن ظرفیت راه اندازی شد و در نفت و گاز و خدمات هم اتفاقات منحصربه فردی جنوبی روی داد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، دزفول را به عنوان شهرستان مقاومت دانست و خاطر نشان کرد: مردم این شهرستان در دوران دفاع مقدس در زیر بمباران موشک و هواپیماهای رژیم بعثی از از عزت و شرف کشور و حیثیت ملت ایران دفاع کردند.
وی در خصوص ظرفیت های این شهرستان، یاد آور شد: آب فراوان، رودخانه های عظیم و زمین های حاصلخیز دزفول را یکی از اصلی ترین کانون های تولید کشاورزی کشور تبدیل کرده و وزارت جهاد کشاورزی باید سیاست هایی برای حل مسائل کشاورزی این شهرستان تدوین کند.
نظر شما