حمایت از تولید ملی رسالت جبهه انتظار است

خبرگزاری شبستان: برای حمایت از تولید ملی نیازمند تحقق سبک زندگی منتظرانه، هم در میان مردم و هم بین مسئولان هستیم. چراکه ما در سبک زندگی منتظرانه این حقیقت را به مردم و مسئولان تذکر داده و نهادینه می کنیم که ما در جبهه مبارزه قرار داریم.

حجت الاسلام حسن مولایی، مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت در بخش دوم گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درباره جایگاه اقتصاد در جامعه منتظر اظهار کرد: مقصود ما از «جهاد» در بحث انتظار، «جهاد فقهی» و بحث نظامی گری نیست. بلکه منظور از«جهاد» تلاش هدفمند و توأم با توجه به یک آرمان متعالی است که برای خدای متعال و در مقابل دشمن انجام می شود. این نوع جهاد، هم «جهاد اکبر» (نفس ما) هم «جهاد اصغر»(مبارزه نظامی و فیزیکی با دشمن) و هم «جهاد کبیر» (مبارزه فکری، علمی و فرهنگی با دشمنان دین و امام زمان) را شامل می شود.

 

وی افزود: جهاد اقتصادی تا حد زیادی با جهاد کبیر و جهاد اکبر ارتباط دارد و چندان وارد جهاد اصغر یعنی نظامی گری و جنگ فیزیکی نمی شود. اگر ما می بینیم که سخنان مقام معظم رهبری از سال 90 به مدت 5 سال هنوز آنگونه که باید و شاید تحقق پیدا نکرده و همچنان تنوع نامگذاری در سال ها با عناوین مختلف و تذکرات گوناگون را شاهد هستیم، به این دلیل است که فضای عمومی جامعه ما، خانواده ما، مسئولان ما، فضایی شبیه به فضای میدان مبارزه با دشمنان نبوده است. ما پس از هشت سال دفاع مقدس، فضای جهادی را از دست دادیم و وقتی دفاع مقدس تمام شد تصور کردیم جهاد و مبارزه نیز تمام شده است. در حالی که جهاد و مبارزه همچنان ادامه دارد و سنگر مبارزه تغییر کرده است.

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت تاکید کرد: بایسته دومی که باید برای اقتصاد مقاومتی محقق شود بحث «تبیین علمی اقتصاد مقاومتی» با همه ریز موضوعات و جزئیات آن است. تبیین علمی اقتصاد مقاومتی باید توسط نخبگان، اندیشمندان و دانشمندان ما صورت بگیرد و اهمیت تحقق سبک زندگی منتظرانه در میان نخبگان و دانشمندان نیز در اینجا خود را نشان می دهد. اگر اندیشمندان و صاحبنظران به سبک منتظرانه و جهادی زندگی کنند به وضوح می فهمند که ما در حال جهاد علمی هستیم و آنگاه بایسته هایی را که در این سبک زندگی وجود دارد - یعنی یک نبرد همه جانبه و تلاش مستمر و بی وقفه و علمی- را به صحنه خواهند آورد و آن را به صورت علمی و آکادمیک در وادی نظر و تئوری به نوشتار تبدیل خواهند کرد پیش از اینکه ما اقدام به هر کار دیگری در زمینه اقتصاد مقاومتی کرده باشیم.

 

حجت الاسلام ملایی ادامه داد: در روایات داریم که قبل از هر عملی نسبت به آن آگاهی و معرفت پیدا کنید، در اقتصاد مقاومتی نیز ما ابتدا باید معرفت و آگاهی جامعی داشته باشیم تا در آینده مشکلات و آسیب ها بر ما تحمیل نشود، بنابراین، موضوع نیاز به تبیین علمی دارد.

 

مدیر اخلاقی تربیتی مرکز تخصصی مهدویت در بخش دیگری از سخنان خود به بایسته سوم در تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: بایسته سومی که باید به آن توجه داشت حمایت از تولید ملی است. برای حمایت از تولید ملی نیز باز نیازمند تحقق سبک زندگی منتظرانه، هم در میان مردم و هم در میان مسئولان هستیم. چرا که ما در سبک زندگی منتظرانه این حقیقت را به مردم و مسئولان تذکر داده و نهادینه می کنیم که ما در جبهه مبارزه قرار داریم؛ جبهه ای که در یک سوی آن حق طلبان و منتظران امام زمان (ع) قرار دارند و در طرف دیگر حق ستیزان و مستکبران.

 

وی در همین رابطه یادآور شد: طبیعت قضیه این است که همه کسانی که در یک جبهه قرار می گیرند (جبهه انتظار) باید به عناوین مختلف از هم حمایت کنند. بخشی از این حمایت ها در جبهه انتظار و در بعد مالی و اقتصادی و حمایت از تولیدات ِداخلی ِجبهه منتظران است. اگر ما می گوییم که منتظر امام زمان(عج) هستیم و بسیار هم ایشان را دوست داریم اما در جبهه مبارزه، از دوستان و منتظران آن حضرت(عج) که تولیدات مختلفی دارند حمایت نمی کنیم (یعنی نه مردم از تولیدات داخلی حمایت کنند و نه مسئولان با قانونگذاری و پشتیبانی های اجرایی از تولید داخلی حمایت کنند) عملا یکی از مولفه های مهم سبک زندگی منتظرانه را انجام نداده ایم. یعنی حمایت همه جانبه از جبهه منتظران در برابر جبهه دشمنان نداشته ایم.

 

کارشناس مهدوی خاطرنشان کرد: اینکه ما دائم به بیرون از جبهه ِخودی نگاه کنیم و به واردات بی رویه روی آورده و به جای ایجاد سازوکار برای رونق تولید ملی، به دنبال واردات از کشورهای دیگر باشیم به هیچ وجه با معیارهای سبک زندگی منتظرانه سازگار نبوده و نیستیم.

کد خبر 620174

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha