افزایش ظرفیت بندرهای کشور به ۲۱۷ میلیون تن

خبرگزاری شبستان:بنادر تجاری ایران روز به روز پیشرفت و توسعه بیشتری پیدا کرده اند تا جایی که ظرفیت بندرهای کشور در سال ۱۳۹۲، ۱۸۰ میلیون تن بود و در پایان سال ۱۳۹۵ با رشد ۲۱ درصدی به بیش از ۲۱۷ میلیون تن افزایش یافته است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران 14 بندر فعال و بزرگ دارد که هرکدام مناطقی ویژه برای اقتصاد به حساب می آیند. اکثر بنادر ایران پایانه های مهم تجاری هستند که بخش اعظمی از واردات و صادرات کشور از طریق این بنادر انجام می شود. بسیاری از این بنادر نیز در کنار فعالیت تجاری محل های مهمی برای تولید به حساب می آیند. میدان های نفتی و گازی ایران که عمده آن ها در آبهای خلیج فارس قرار دارد از طریق این بنادر اداره می شوند. از این مهمترین فعالیت های اقتصادی کشور در بنادر شکل می گیرد. بندر عسلویه که فازهای مختلف پارس جنوبی از سال ها قبل در آن فعالیت خود را آغاز کرده اند و تکمیل فازهای جدید آن نیز همچنان ادامه دارد خود به قطب فعالیت های انرژی ایران تبدیل شده است. این بندر در تولیدمحصولات پتروشیمی در سطح جهان خود را مطرح کرده است.

 

بنابراین گزارش، از سوی دیگر بنادری نظیر شهید رجایی و امام خمینی نیز بار اصلی مبادلات تجاری ایران با سایر کشورها را به دوش می کشند تا همچنان ارتباط اقتصادی ایران با دیگر کشورهای جهان از طریق آبهای خلیج فارس ادامه داشته باشد. از آن جا که مهمترین شریک تجاری ایران در منطقه و جهان، امارات عربی متحده است و اکثر کالاهای وارداتی از بندر دوبی به بنادر ایران منتقل می شود و عمده کالاهای صادراتی ایران نیز به این بندر منتقل می شود، سطح مهمی از روابط تجاری ایران از طریق بنادر پیش می رود.

 

این گزارش می افزاید: بنادر تجاری ایران روز به روز پیشرفت و توسعه بیشتری پیدا کرده اند تا جایی که ظرفیت بندرهای کشور در سال 1392، 180 میلیون تن بود و در پایان سال 1395 با رشد 21 درصدی به بیش از 217 میلیون تن افزایش یافته است.

 

ایرنا در این زمینه خبر داده  است: "بررسی آمارهای منتشر شده از سازمان بنادر و دریا نوردی ایران نشان می دهد میزان تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی و غیرنفتی در بندرهای تجاری ایران، در آغاز سال 1392، 139 میلیون تن ثبت شد که در پایان سال 1395 به بیش از 145 میلیون تن رسید و 4.5 درصد رشد کرد. در سال 1392 ظرفیت کانتینری بندرهای تجاری کشور چهار میلیون 580 هزار کانتینر بود اما در پایان سال 1395 با 20 درصد رشد به پنج میلیون و 500 هزار کانتینر افزایش یافت.

 

در پایان سال 1395 ظرفیت بندرهای دریایی کشور با 35 درصد رشد در بخش مسافری به بیش از 19 میلیون نفر افزایش یافت؛ در حالی که در سال 1392 این ظرفیت 14 میلیون نفر بود. در سال 1392 در مجموع 11 میلیون و 500 هزار نفر از طریق بندرها به سفر رفتند که در پایان سال 1395 شمار مسافران دریایی کشور با 53.6 درصد رشد به 17 میلیون و 700 هزار نفر افزایش یافت."

 

یادآور می شود: جمهوری اسلامی ایران برای توسعه بنادر شهید رجایی، بندر امام، بوشهر، چابهار، انزلی و امیرآباد، برنامه های مناسبی در دستور کار خود قرار داده است تا با افزایش ظرفیت این بنادر، از موقعیت ممتاز ایران در منطقه استفاده شود.

کد خبر 620020

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha