خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: میدان گازی پارس جنوبی، بزرگترین میدان گازی جهان است که در خلیج فارس و در آبهای سرزمینی ایران و قطر واقع شدهاست. این میدان گازی بین ایران و قطر مشترک بوده و در کشور قطر، میدان گازی گنبد شمالی نام دارد. ایران و قطر از ابتدای برداشت از این میدان مشترک همواره در رقابت برای برتری در بهرهبرداری از منابع هیدروکربنی این میدان بودند. در پاییز سال ۱۳۹۱ ایران در حال برداشت روزانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب از ذخایر این میدان بوده، که ۷۰ میلیون مترمکعب کمتر از شریک خود در این میدان برداشت میکند.
بنابراین گزارش، توسعه و بهره برداری از میادین گازی پارس جنوب در برنامه ریزی منسجم در حال ادامه است تا جایی که به گفته مسئولان این حوزه با اشاره به تسهیل در فرایند تزریق منابع مالی و تامین کالاها و تجهیزات در پارس جنوبی همه فازهای باقیمانده پارس جنوبی از جمله فازهای ١٣، ١٤ و ٢٢ تا٢٤ در اولویت اجرا قرار گرفته و فعال خواهند شد. با توجهات و تلاش هایی که برای توسعه این میدان گازی صورت می گیرد باعث شده است تراز انرژی کشورمان تغییرات مثبتی داشته باشد.
این گزارش می افزاید: شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران در این زمینه به قل از غلامرضا منوچهری، معاون مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران نوشته است: "باید سالیانه حدود 8 تا 10 میلیارد دلار در میادین نفتی فراساحلی (دریایی) سرمایه گذاری شود، توسعه پارس جنوبی، تراز انرژی ما را در کشور و در سطح بینالمللی، تغییر داده و موجب رشد اقتصادی، افزایش رفاه، ارتقای سطح تکنولوژی و ارتقای سطح کار پیمانکاران ایرانی شد."
بنابراین گزارش، در راستای توسعه این میدان گازی قرار است ٦ سکوی جدید پارس جنوبی در سال جاری به بهره برداری برسد. شرکت نفت و گاز پارس در این زمینه به نقل از محمد مشکین فام، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس نوشته است: "با ورود بخش عمده ای از کالاهای اساسی، فعالیتهای اجرایی سرعت گرفته است، ضمن آنکه با حمایت کارفرما موانع گمرکی رفع شده و بخش دیگری از کالاهای موجود در گمرکات بزودی وارد یارد صدرا می شود. سال آینده ٦ سکوی جدید به بهره برداری می رسد، از هرکدام از فازهای ١٣ و ٢٢، ٢٣ و٢٤ دو سکو و از فاز ١٤ هم یک سکوی اقماری در یارد صدرا تکمیل و راه اندازی خواهد شد. سکوی A١٤ هم که کار ساخت آن در یارد شرکت ایزوایکو درحال انجام است، تا اردیبهشت سال آینده تکمیل شده و آماده نصب و راه اندازی می شود. ٦ سکوی ذکر شده هرکدام ٥٠٠ میلیون فوت مکعب گاز از میدان پارس جنوبی برداشت می کنند، به این ترتیب سال آینده با بهره برداری از این سکوها روزانه سه میلیارد فوت مکعب گاز به ظرفیت تولید پارس جنوبی افزوده می شود."
یادآور می شود: با بهره برداری از این سکوها ظرفیت تولید گاز پارس جنوبی به بیش از ٦٠٠ میلیون متر مکعب و به حدود سه برابر گاز تولیدی از این میدان در ابتدای دولت یازدهم خواهد رسید.
نظر شما