خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران از جمله کشورهایی است که از منابع فراوان انرژی برخوردار است از جمله بخش های انرژی که با توجه به موقعیت جغرافیای کشورمان در آن حوزه دارای پیشرفت هستیم؛ صنعت برق است. در سال ۱۳۹۱ توان تولیدی برق ایران ۶۸ هزار و ۹۳۲ مگاوات اعلام شد که نسبت به سال گذشته خود ۳ هزار و ۷۲۰ مگاوات افزایش داشته است.
بنابراین گزارش، نیروگاههای حرارتی با ۵۷ هزار و ۵۴۱ مگاوات بیشترین سهم را در تولید برق کشور دارند و ۲۰ مگاوات از ظرفیت تولید مربوط به نیروگاه اتمی است. نیروگاههای برقآبی با ۹ هزار و ۶۸۶ مگاوات توان تولیدی در رتبه سوم هستند. انرژیهای نو ۲۱۹ مگاوات و نیروگاههای مقیاسکوچک ۴۶۶ مگاوات از ظرفیت تولید را به خود اختصاص دادند. مجموع انرژی تولیدی نیروگاهها در سال ۱۳۹۱ برابر ۲۴۸ میلیون و ۵۹۵ هزار مگاواتساعت بوده است که برای این میزان تولید ۳۷ میلیارد و ۵۰۶ میلیون متر مکعب گاز، ۷ میلیارد و ۶۵۹ میلیون لیتر گازوئیل و ۱۴ میلیارد و ۴۴۱ میلیون لیتر نفت کوره مصرف شده است. واردات برق از کشورهای همسایه در همین سال ۳ هزار و ۹۱۳ میلیون کیلوواتساعت بوده است که نسبت به سال گذشته خود ۷ درصد رشد داشته است.
این گزارش می افزاید: صادرات برق در همان سال ۱۰ هزار و ۹۲۳ میلیون کیلوواتساعت و دارای رشد ۲۸ درصدی بوده است و پس از آن نیز در مسیر صعودی قرار گرفته است و لغو تحریم ها نیز این فرصت را برای بازار انرژی کشورمان فراهم کرده که ارتباطات گسترده تری در این حوزه داشته باشد و در این راستا کشورمان به اتحادیه اروپا برق صادر کرده است و در حال حاضر نیز در راستای افزایش تولید برق در کشور وزارت نیرو در سال 1396 برای راه اندازی و بهره برداری از سه هزار و 440 مگاوات واحد نیروگاهی در کشور از سوی این وزارتخانه و بخش خصوصی برنامه ریزی کرده است.
ایرنا در این زمینه خبر داده است: "مطابق برنامه زمان بندی شده در این سال هزار و 290 مگاوات انواع نیروگاه توسط وزارت نیرو به بهره برداری می رسد و سهم بخش خصوصی در این زمینه دو هزار و 150 مگاوات است. 480 مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان واقع در استان خراسان شمالی، 301 مگاوات نیروگاه گازی کلاس F در مناطق مختلف کشور، 90 مگاوات نیروگاه بادی در مناطق مختلف کشور، 140 مگاوات در نیروگاه «داریان» کرمانشاه، 225 مگاوات در نیروگاه رودبار لرستان، 50 مگاوات در نیروگاه «سردشت» و چهار مگاوات نیروگاه آبی کوچک، متوسط و جریانی، نیروگاه هایی است که با مالکیت وزارت نیرو در این سال به بهره برداری می رسند.
همچنین 160 مگاوات در نیروگاه «صدوق» یزد، 160 مگاوات در نیروگاه گل گهر سیرجان در استان کرمان، 160 مگاوات از نیروگاه «سمنگان» استان کرمان، 110 مگاوات از نیروگاه ماکو، 160 مگاوات از نیروگاه بهبهان خوزستان و 320 مگاوات از نیروگاه پرند، همگی نیروگاه های سیکل ترکیبی هستند که در این سال با مالکیت بخش خصوصی به بهره برداری خواهند رسید. بخش خصوصی همچنین راه اندازی 600 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و 480 مگاوات نیروگاه تولید پراکنده (DG) و تولید همزمان برق و حرارت (CHP) را در این سال در دستور کار خواهد داشت."
یادآور می شود: سال گذشته (تا تاریخ بیستم اسفندماه) در مجموع کل دو هزار و 199 مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در کشور نصب شد که هزار و 660 مگاوات (معادل 75.5 درصد) آن را نیروگاه های گازی، 320 مگاوات (معادل 14.6 درصد) آن را نیروگاه های سیکل ترکیبی، 75 مگاوات (معادل 3.4 درصد) آن را نیروگاه های برق آبی، 125 مگاوات (معادل 5.7 درصد) آن را نیروگاه های تولید پراکنده (DG- نیروگاه تولید پراکنده) و (CHP - تولید همزمان برق و حرارت) و 19 مگاوات (معادل 9 دهم درصد) آن را نیروگاه های انرژی های تجدیدپذیر تشکیل می دهند.
نظر شما