دامداری که مسجد ساخت

خبرگزاری شبستان: ایرج و صدرالله پورقاسم با حمایت‌های مستمر مردم و چند خیر از نقاط مختلف کشور، مسجد امام حسین (ع) را بنا کردند.

خبرگزاری شبستان: گذر زمان، چرخش نسل‌ها و به‌روزشدنِ فناوری‌ها به هیچ روی نتوانسته‌اند زیبایی و دلربایی «معنویت» را تحت‌الشعاع قرار دهند، اصلا این مفهوم دیرپا، جانشینی ندارد که ندارد... هنوز هم در گوشه گوشه شهرهای مدرن امروزی یا در کنج یک روستای قشنگ رنگین‌کمانی، به راحتی می‌توان خبر از معنویت گرفت.

 

البته برخی هم این عرصه را دست‌مایه مطامع دنیوی خود قرار می‌دهند با عرفان‌های آن‌چنانی، اما گاهی نیز دو برادر در گوشه ساکت یک روستای زیبای شمالی، طرحی نو در ساخت یک مسجد می‌افکنند تا صحنه‌ای کهکشانی را ترسیم کنند.

 

گپ‌و‌گفتِ پیش‌رو ما را با حال‌ و هوای ایرج و صدرالله پورقاسم در ساخت مسجد امام حسین (ع) در روستای «سریوده» شهر «کجور» در استان مازندران آشنا می‌کند.

 

ایرج پورقاسم با بیان اینکه فرزند مرحوم عبدالمناف است و اشتغال به کشاورزی و دامداری دارد، گفت: مرحوم پدرم، حدود 50 سال پیش، مسجد امام حسین (ع) را در این روستا بنا کرد، من هم تاکنون در تمام روزهای سال و حتی در سردترین ایام نیز نماز صبح را در این مسجد، اقامه می‌کنم، البته مقید به اقامه نمازهای ظهر، عصر، مغرب و عشاء نیز در این مسجد هستم اما حتما نماز صبحم را در این مسجد می‌خوانم.

 

وی افزود: صبح یکی از روزهای سال 1383، مسجد امام حسین (ع) خراب شد تا اینکه با پولی که مادرم برای خود پس انداز کرده بود، ساخت آن را آغاز کردم، این موضوع را هم با برخی از اهالی روستا در میان گذاشتم که با استقبال چندانی از سوی آنان روبرو نشد تا اینکه چند ماه بعد، درخواستم را تکرار کردم و هیات امنای این مسجد را تشکیل دادیم و به این شکل، مراحل ساخت این مسجد آغاز شد.

 

این عضو هیات امنای مسجد امام حسین (ع) با بیان اینکه برادرش؛ صدرالله هم تاکنون بیش از 200 میلیون برای ساخت این مسجد، کمک، کرده است، خاطرنشان کرد: برخی افراد دیگر نیز کمک‌های بسیاری برای ساخت این مسجد کرده‌اند، البته بیشتر این کمک‌ها به این شکل بود که من، آجر یا سیمان یا سایر اقلام را تهیه می‌کردم و آنها هزینه‌های آن را به فروشنده‌ها پرداخت می‌کردند.

 

 

پورقاسم با گلایه از برخی ناملایمتی ها و عدم حمایت‌های برخی از اهالی روستا در مسیر ساخت مسجد امام حسین (ع)، اضافه کرد: گاهی مجبور بودم بنا، معمار و کارگر از روستاهای اطراف برای ساخت این مسجد استخدام کنم.

 

خیرینِ غیر مازندرانی، کمکهای فراوانی به این مسجد کردند

وی گفت: یک برادر دیگرم هم کمک‌های بسیاری از خیرینِ غیر مازندرانی دریافت کرد و همین کمک‌ها موجب پیشبردِ 70 درصدی مسجد امام حسین (ع) شد، اگر این کمک‌ها که بخش عمده‌ی آن از تهران اجام شد، نبود، شاهد این پیشرفت نبودم، می‌توانم بگویم که این مسجد با کمک‌ها و حمایت‌های مردم و خیرین چندین استان کشور ساخته شده است.

 

این بانی ساخت مسجد امام حسین (ع) با اشاره به همراهی مستمر اعضای خانواده‌اش به ویژه همسر و پسرانش در ساخت و توسعه این مسجد، ادامه داد: از روز نخست ساختِ مسجد، متعهد شدم که تمام هزینه‌های جانبی به ویژه خوراک (چای، قند، صبحانه، نهار و شام) کارگران، بناها و معماران را خودم بپردازم و هیچ کمکی از مردم نگیرم که در این میان همراهی و حمایت‌های همسرم و دختران و پسرانم نقش موثری در عمل به این تعهدم داشت.

 

مسجد، هیچ گونه بدهی ندارد

پورقاسم با اشاره به حمایت‌ها و کوشش‌های مستمرِ و بی دریغِ برخی از خیرین در ساخت مسجد امام حسین (ع) گفت: تکمیل و توسعه این مسجد، نیازمندِ حمایت‌های بیشتر مردم و خیرین و اداره اوقاف و امور خیریه نوشهر و شهرداری کجور است، البته اکنون به دلیل تلاش‌ها و حمایت‌های خیرین و خانواده‌ام، هیچ بدهی نداریم و تمام هزینه‌های مربوط به ساخت مسجد را پرداخت کرده‌ایم.

 

وی گفت: پس از چندین نامه‌نگاری به اداره اوقاف و امور خیریه نوشهر، سرانجام این اداره، 500 هزار تومان برای ساخت مسجد امام حسین (ع) کمک کرد و دیگر، خبری از آنان نشد که نشد، البته اعتقاد دارم خداوند، پاداشِ هر فرد و سازمانی که برای ساخت مساجد تلاش می‌کند را خواهد داد.

 

 

این بانی ساخت مسجد امام حسین (ع) با اشاره به وعده‌های انجام نشده برخی افراد در ساخت مسجد  و کارشکنی‌ها و کنایه‌های برخی دیگر، افزود: ساخت مسجد، کارِ پرمشقت و دشواری است که تاکنون با توکل به خدا، آن را پیش برده‌ایم و با تاکید می‌گویم که هیچ گونه خستگی در مورد آن احساس نکرده‌ایم.

 

پور قاسم، گفت: ساخت مسجد امام حسین (ع)، آرام و آرام و خشت به خشت، طی 13 سال اخیر پیش رفته است و از سال 1390 تاکنون، نماز در آن اقامه می‌شود، گاهی در اوج دشواری‌ها، کمک‌هایی می‌شود که نشان‌دهنده عنایت الهی به ساخت مساجد است، بنابراین مردم و مسئولان کشور با تمام توان برای ساخت مساجد که به تعبیر قرآن کریم، خانه‌های خدا هستند، تلاش کنند.

 

وی ادامه داد: ایمان نیز دارم که خداوند همچنان که تاکنون هزینه‌های ساخت مسجد امام حسین (ع) را فراهم کرده است، بقیه هزینه‌های آن را نیز تامین خواهد کرد.

 

گزارش: مرتضی خواجوند سریوی

 

 

 

کد خبر 619889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha