به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از middleeastmonitor جمهوری اسلامی ایران و روسیه با توجه به امضای 14 سند همکاری روابط رو به رشدی را آغاز کرده اند . این در حالی است که دیدار رئیس جمهوری ایران از مسکو طی هفته گذشته نشان از تقویت مناسبات دو جانبه دارد. اما چالشی که در حال حاضر نباید از آن چشم پوشی کرد تحولات سوریه و آینده این کشور است که با توجه به تضاد افق های تهران و مسکو در این خصوص پیش بینی می شود طرفین در خصوص آن با اختلاف نظرهای جدی رو به رو شوند.
نباید فراموش کرد که سوریه و یمن به عنوان دو محور گفتگو های منطقه ای مسکو و تهران حائز اهمیت هستند. سکوت مسکو در قبال مساله یمن و حملات عربستان سعودی و دولت مستقر در ریاض یمن از دیگر اختلافاتی است که میان کرملین و سعد آباد مطرح است.
خرید های نظامی ایران از روسیه از دیگر مسائلی است که مورد اختلاف کشورهای عربی و روسیه است. مسکو قرارداد های جدیدی را با ایران به امضا رسانده است که مشخص نیز میزان آنها چه مقدار است.
از سوی دیگر رسانه های غربی بارها اعلام کرده اند که روابط تهران و مسکو استراتژیک است اما ایران پس از سال 1979 تنها یک شریک استراتژیک دارد و آن سوریه است.
نباید از نظر دور داشت که جمهوری اسلامی ایران در راهبردی سیاست خارجی اش شرکای اصلی را در میان کشورهای انتخاب می کند که از آن ضعیف هستند .
نظر شما