خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران پس از تحریم های بین المللی جهت بازار یابی نفتی در اروپا تلاش های فراوانی کرده است اما این چین و هند هستند که در آسیا در کنار ژاپن و کره جنوبی بیشترین خرید نفتی را از ایران دارند. نباید از نظر دور داشت که چینی ها در تهران و بخش های نفتی ایران فعالیت های گسترده ای می کنند و شاهد حضور گسترده آنها به عنوان تکنسین های نفتی در این کشور هستیم در چنین فضایی باید در نظر داشت که چینی ها می توانند نفت ارزان و امنیت انرژی خود را به راحتی تامین کنند فضایی که برای اروپایی ها با وجود همسایگی با روسیه چندان راحت نیست.
بنابراین گزارش، بر همین اساس شاهد رونق صادرات نفت ایران به چین در ماه های اخیر هستین تا جایی که واردات نفت چین از ایران در ماه فوریه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۸ درصد افزایش یافته و به ۶۵۷ هزار و ۹۰۰ بشکه در روز رسیده بود.
این گزارش می افزاید: تسنیم در این زمینه به نقل از رویترز نوشته است: "آمارها نشان می دهد، عربستان در ماه فوریه هرچند جایگاه خود به عنوان بزرگترین تامین کننده نفت چین را حفظ کرده، اما میزان صادرات نفت این کشور به چین در ماه فوریه 12.9 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است. بر اساس آمارهای اداره کل گمرکات چین، واردات نفت این کشور از عربستان در ماه فوریه 4.77 میلیون تن بوده، که حدودا معادل 1.24 میلیون بشکه در روز است. این رقم بیشتر از 1.18 میلیون بشکه ماه قبل بوده است. واردات نفت چین از عربستان 12.9 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.
واردات نفت چین از ایران در ماه فوریه نسبت به مدت مشابه سال قبل 18 درصد افزایش یافته و به 657 هزار و 900 بشکه در روز رسیده است. صادرات نفت عراق به چین نیز در ماه فوریه نسبت به مدت مشابه سال قبل 12 درصد افزایش یافته و به 788 هزار و 830 بشکه در روز رسیده است. روسیه در ماه فوریه با فروش 4.29 میلیون تن، معادل 1.12 میلیون بشکه در روز، دومین تامین کننده بزرگ نفت چین بوده و صادرات آن به چین رشدی 4.5 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است. میزان صادرات روسیه به چین در ماه فوریه نسبت به 1.08 میلیون بشکه در روز ماه ژانویه 3.7 درصد رشد داشته است."
یادآور می شود: چین، عراق، امارات، هند، افغانستان و ترکیه در دوره 10 ماهه سال 1394 (منتهی به دی ماه) در مجموع با جذب بیش از 20 میلیارد و 179 میلیون دلار از کالاهای صادراتی ایران در واقع شرکای میلیاردی کشور در این دوره بودند. بین این 6 کشور چین با جذب بیش از پنج میلیارد و 678 میلیون دلار کالای صادراتی ایران، بیش از 28 درصد مجموع جذب کالاهای صادراتی کشور ما را به خود اختصاص داد. عراق، امارات، هند، افغانستان و ترکیه با جذب به ترتیب 24.7، 20.5، 10.69، 10.62 و بیش از پنج درصد این مبلغ در جایگاه های بعدی قرار گرفتند.
نظر شما