به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا، سومین جشنواره آیین های نوروزی آستارا و بازی های بومی و محلی با عنوان نوروزگاه عصر روز گذشته( ۹ فروردین) در ساحل بازار ساحلی این شهر برگزار شد.
جشنواره آیینی نوروزی که با اجرای تکم گردانی، نوروز خوانی و نقالی خوانی همراه بود، با استقبال چشمگیری از سوی شهروندان و مسافران و گردشگران روبرو شد.
اجرای نمایش چاووشی خوانی به دو زبان آذری و تالشی توسط هنرمندان از دیگر بخش های سومین جشنواره آیینی در بندر مرزی آستارا بود.
چاووشی خوانی از رسوم قدیمی و برجسته آستاراست که از چند روز مانده به آغاز سال جدید، در شهرهای غربی گیلان به ویژه در بندر مرزی آستارا با آداب و رسومی خاص اجرا میشود.
حضور زنان با لباس های محلی، آماده کردن سفره هفت سین داخل سینی های مخصوص از جمله مواردی بود که چشم هر بیننده ای را در اولین ورود خود به محل جشنواره جلب میکرد
برگزاری مسابقه طناب کشی و اهدای جوایز و نیز اجرای موسیقی های سنتی به زبان تالشی و آذری از دیگر بخش های جشنواره آیین های نوروزی در شهرستان مرزی بندر آستارا بود.
وحید خاصیپور، رییس اداره ورزش و جوانان بندر آستارا در این آیین با تبریک عید باستانی نوروز، گفت:عید نوروز به ثبت جهانی رسیده و در چندین کشور دنیا این عید جشن گرفته میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه نوروز ثبت جهانی شده است در این میان میتوان از ظرفیت های نهفته در دل این آیین با اجرای برنامه های جذاب فرهنگی استفاده کرد.
رییس اداره ورزش و جوانان بندر آستارا تصریح کرد: این جشنواره با شعار نوروز نماد پایداری فرهنگی ایران باستان برگزار شد و در آن گوشه ای از آیین های کم رنگ شده و یا فراموش شده نوروزی به منصه ظهور گذاشته شد.
خاصیپور با بیان اینکه تقویت انسجام اجتماعی از اهداف برگزاری اینگونه جشنواره هاست، خاطرنشان کرد: با رویکرد فرهنگی به حوزه زندگی خودمان میتوان به سمت یک زندگی ایده آن حرکت کرد.
وی با اشاره به اینکه با برگزاری چنین برنامه های جدید فرهنگی بهتر میتوان نسل امروز را متوجه آیین های اصیل نسل های گذشته کرد، اظهارکرد: آن چیزی که برای نسل امروز در ایام نوروز تبدیل به یک سرگرمی و رسم شده، منفجر کردن مواد محترقه است در صورتی که می توان با برپایی چنین آیین های فرهنگی رسم و رسوم های سال های نه چندان دور سرزمین مان را احیا کرد.
خاصیپور گفت: امید است با برگزاری چنین برنامه های فرهنگی و اجرای بازی ها و سرگرمی های کهن آستارا همچون قیش ویردی، بش داش، خی خی، گیزیمدیپلم پاچ، گلدیم قاچ و ... بهتر بتوان نسل امروز را متوجه آیین های اصیل نسل های گذشته کرد و زمینه احیای آن را فراهم کرد.
گفتنی است، این جشنواره به همت اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و با مشارکت اداره ورزش و جوانان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای اسلامی شهر و رستوران رومی برگزار شد.
نظر شما