اسرائیل، اسیر راهبرد روز قدس

تعیین روز جهانی قدس به باور بسیاری از تحلیلگران غربی، ابتکاری برای تاسیس دولت فلسطینی بود.

خبرگزاری شبستان// قزوین


به باور بسیاری از تحلیلگران غربی، تعیین روز جهانی قدس، ابتکاری برای تاسیس دولت فلسطینی بود.


16مرداد 1358 چند ماه پس از حمله رژیم صهیونیستی به لبنان(1978) که با هدف در هم شکستن کانون حضور فلسطینیان در نزدیکی مرزهای فلسطین و همچنین جلوگیری از الگوپذیری فلسطینیان از تحولات درون ایران صورت گرفت، حضرت امام خمینی (ره) در اقدامی تاریخی و در پیام مهمی آخرین جمعه ماه رمضان هر سال را به عنوان روز جهانی قدس اعلام کردند.


این اقدام تاریخی و مهم حضرت امام (ره) در آن مقطع حساس برای تاثیرگذاری بر دو حوزه جهان اسلام و جامعه بین المللی صورت گرفت.


در حوزه تاثیرگذاری بر جهان اسلام اعلام این روز ابتدا با هدف زنده نگه داشتن مسئله فلسطین و جلب توجه مسلمانان و دولت های اسلامی به خطر صهیونیسم شهرت گرفت و در عین حال واکنشی ناشی از بصیرت و غیرت اسلامی در برابر خیانت های سازشکارانه برخی دولت های عربی مانند انور سادات، رئیس جمهور مقتول مصر بود که چند ماه پس قبل از پیروزی انقلاب اسلامی معاهده صلح با رژیم صهیونیستی را در کمپ دیوید آمریکا امضا کرد.

 

اما در حوزه تاثیرگذاری برجامعه جهانی و گشودن راهی جدید برای فلسطینیان برای تاسیس دولت فلسطینی بود.


30 سال پس از صدور اعلامیه معروف بالفور که در آن حمایت قاطع دولت استعماری انگلیس از تاسیس وطن ملی یهودی در سرزمین فلسطین اعلام شد«دولت اسرائیل»در سال 1948 با اخراج بیش از 700هزار فلسطینی از خانه و کاشانه خود تاسیس می شود. این شکل گیری در درون خود البته روند تاسیسی ویژه ای را دنبال کرد.


روندی که با انتقال یهودیان اروپای شرقی و اتحاد جماهیر شوروی سابق آغاز و با سرکوب قیام هایی جون قیام براق قیام عزالدین قسام و... ادامه یافت و در نهایت با جنایات وحشیانه علیه بومیان فلسطینی و اخراج آنان از سرزمین مادری خود به تاسیس رژیم اسرائیل منتهی شد.


اینک در آستانه 32 سال تعیین روز جهانی قدس از سوی امام راحل به عنوان رهبردی برای احیای قضیه فلسطین، تاسیس دولت فلسطینی و نابودی رژیم صهیونیستی قرار داریم.


زمانی که امام روز جهانی قدس را به عنوان روز همبستگی با قضیه فلسطین تعیین کرد کمتر کسی در جامعه بین الملل باور می کردکه سرزمین فلسطیم دارای ملت واحدی است. چه اینکه دولت انگلیس و اساسا جنبش صهیونیسم با شعار «سرزمین بدون ملت برای ملت بدون سرزمین»پایه ای تاسیس اسرائیل را بنا گذاشته بود.


ظهور جریان های اسلامی حماس وجهاد اسلامی (در فاصله سال های 1980 تا1985)در درون سرزمین فلسطین وبه تبع آن بروز ووقوع انتفاضه اول فلسطینیان در سال 1987 خط بطلانی بر نظریه «سرزمین بدون ملت»بود.


افکار عمومی جهان برای نخستین بار هویت ملت فلسطین را به نظاره نشستند. این آغاز راهی بود که حضرت امام (ره)با تعیین روز جهانی قدس برای تاسیس دولت فلسطینی ونابودی رژیم اسرائیل طراحی کرده بود.


در فاصله همین سال ها، جهموری اسلامی ایران درگیر جنگی تحمیلی از سوی غرب شد، جنگی که با هدف ممانعت از پیش روی الگوی اسلامی انقلاب ایران در بین ملت های منطقه وبا خوراک مذهبی تهیه دیده شد.


انقلاب اسلامی ایران به روند صعودی خود در بین کشورهای منطقه ادامه داد و وارد سال های آغازین دهه 90 که بافروپاشی اتحاد جماهیر شوروی آغاز و با جنگ اول خلیج فارس علیه رژیم بعث صدام و بحران بالکان ادامه و در نهایت با وقوع انتفاضه دوم فلسطینیان در سال 2000خاتمه یافت.


در طول دهه 1990غرب کوشید تا باورود به کارکردهای دیپلماتیک، آتش انتفاضه اول فلسطینیان را خاموش وآنان را وادار به ورود به یک پروسه فرضی سیاسی کنند. پروسه ای که برخی از جریان های چپ فلسطینی را با تشکسل حکومتی تحت نام حکومت خودگردان سرگرم کرده بود.


اگر چه این نیرنگ با هدف خاموشی آتش انتفاضه اول صورت گرفت اما شراره های این انتفاضه چون آتشی زیر خاکستر روشن بود.


فلسطینیان با تاسی از انقلاب ایران با خروج از یک جنگ تحمیلی 8 ساله دوران سازندگی وبالندگی خود را آغاز کرده بود روند صعودی حرکت خود را به سمت تحقق آرمان فلسطین پیوسته آغاز کردند.


اگر بپذیریم که انتفاضه اول هویت«ملت فلسطین» را در نزد جهانیان به اثبات رساند بنابراین پذیرفتن هویتی به نام «دولت فلسطین»از سوی غرب به دنبال انتفاضه دوم سخنی به گزاف نبوده است چه این که حالاخود غربی ها تنها راه حل بحران در فلسطین را در تشکیل دو کشور در فلسطین می دانند.


ضمن آنکه در فاصله سال های 1987تا 2009 ابزار مقاومت ملت فلسطین نیز از چوب و سنگ به موشک های استراتژیک تغییر یافته است، ابزاری که تعادلی در موازنه وحشت بین فلسطینی ها واسرائیلی ها برقرار کرد.


اگر دستاوردهای انتفاضه های فلسطینیان را در کنار چالش های امنیتی، سیاسی، نظامی و اقتصادی اسرائیل از یک سو و موفقیت لبنان در برابر اسرائیل قرار دهیم آنگاه بیشتر به موفقیت طرح حضرت امام (ره)در تعیین روز جهانی قدس پی خواهیم برد.


امروز فلسطین در شرایطی به این موفقیت ها دست یافته است که در سودان خبری از حکومت آمریکایی جعفر نمیری نیست، در افغانستان حکومت اسلامی برپاشده است، در عراق نشانی از رژیم بعث عراق وجود ندارد بلکه دولت اسلامی حاکمیت در این کشور را به دست گرفته است.


در ترکیه جریان های اسلام گرا جناح های لائیک را کنار زده اند، در لبنان مردم این کشور با دو پیروزی در مقابل اسرائیل به اعتماد به نفس بالایی دست یافته اند و سوریه به یمن حضور در صف کشورهای مقاومت از موضع برتر با اسرائیل برخورد می کند و دست آخر این که نفرت از آمریکا وصهیونیسم، ملت های منطقه را به سمت بیداری اسلامی جمهوری اسلامی ایران در برابر طرح های سازش غرب سوق داده است.


شرایط منطقه ای و جهانی، کاملا به زیان اسرائیل متحول شده است. رسانه های گروهی که روزگاری اسرائیل از طریق آن فلسطینی ها را اقلیتی کوچک در نزد افکار عمومی تبلیغ می کرد اینک چنان وادار به اتنشار واقعیت ها شده اند که بر اساس اخبار آنان، همه قاره ها در محکومیت جنایات اسرائیل در تجاوز22روزه غزه به نفع فلسطینی تجمعات اعتراض آمیز برپا می کنند.


خلاصه این که استراتژی حضرت امام (ره) در تعیین اهداف منطقه ای وجهانی روز قدس به ثمر نشسته و سران صهیونیسم، اینک وطن جایگزین دیگری را در قلب اروپا برای یهودیان زمزمه می کنند.


با توجه به نهضت بیداری اسلامی در کشورهای اسلامی و عربی در چند ماه اخیر که نشات گرفته از انقلاب اسلامی است، حضور باشکوه مردم در راهپیمایی روز قدس، بیش از پیش از حساسیت ویژه ای برخوردار است که دلگرمی و پشتیبانی قویی برای ملت های کشورهای مختلف منطقه و ملت فلسطین خواهد بود.

 

پایان پیام/

کد خبر 61920

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha