به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط عمومی ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، مصطفی کواکبیان با اشاره به موانع ورود گردشگران خارجی به ایران اظهار داشت: در بحث جذب گردشگر خارجی به ایران دو دسته عوامل خارجی و داخلی وجود دارد که مهمترین موضوع در بخش خارجی، تبلیغات سوء و جوّسازیهایی است که به صورت پروژهای بزرگ تحت عنوان «ایران هراسی» در بسیاری از کشورها دنبال میشود.
وی افزود: پروژه ایرانهراسی که به شکلی وسیع در دنیا تبلیغ میشود، هرچند در جذب گردشگر خارجی بیتأثیر نیست و مشکلاتی را برای ورود آنها به کشور ایجاد می کند؛ اما باید دانست که این موضوع خارج از کنترل مسئولان و مقامات ایرانی بوده، هرچند واکنش ایران به این تبلیغات منفی، میتواند تا حدودی دستاوردهای آنها را نقش برآب کند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر با اشاره به اینکه بخشی از موانع داخلی مربوط به خدماتی است که ما باید با جدیت هرچه بیشتر در این زمینهها ورود پیدا کنیم، گفت: استقرار نیروهایی در مبادی فرودگاهها برای صدور ویزا ازجمله اقدامات مثبتی بود که در جذب گردشگر خارجی بسیار تأثیرگذار است؛ هرچند که استثنائاتی در زمینه ورود برخی افراد با انگیزههای سوء همچون جاسوسی و یا خرابکاری نیز وجود دارد.
کواکبیان، اعمال سلیقه برخی افراد در ایجاد خطوط قرمز برای ورود گردشگران خارجی را یکی از موانع داخلی در این حوزه برشمرد و گفت: رعایت مقررات و قوانین ملی و معیارهای شرعی از دیگر مواردی است که برای گردشگران خارجی موانعی را ایجاد میکند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری دارای معیارهای شرعی و قوانین کلی در عرصه بینالمللی دارای جایگاهی است که گردشگران خارجی به هنگام ورود به کشور باید به آن تن داده و خطوط قرمز آن را بشناسند؛ اما در این میان همواره باید هوشیار بود که در تعیین خطوط قرمز باید تابع قواعد و مقررات بوده و تن به سلیقه تعداد معدودی افراد ندهیم.
کواکبیان عنوان کرد: بحث حضور گردشگران خارجی در فضاهای عمومی و چگونگی اسکان آنها در اماکن اقامتی و در مسیرهایی که بیشترین تردد در آنها صورت میگیرد، باید به گونهای باشد نه تنها سبب دلسردی و نارضایتی آنها از ورود به ایران شود بلکه باید با هنرنمایی مسئولان ذیربط زمینههای انتقال فرهنگ و تمدن ایرانی نیز فراهم شود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر ضمن بیان افزایش ورود توریسم به ایران بعد از برجام تصریح کرد: خوشبختانه بعد از برجام اقدامات خوبی در رد تبلیغات سوء برخی کشورهای غربی در ایجاد ایرانهراسی فراهم شده که آثار تبلیغاتی آن را خنثی و شرایط ورود گردشگران به ایران را تسهیل کرده است؛ امری که آثار مخرب پیش از برجام را در شرایط پسابرجام از بین برد.
وی با بیان اینکه بسیاری از کشورهای خارجی از هیچ، همه چیز میسازند، اما در ایران با وجود این همه آثار تاریخی و فرهنگی آنگونه که باید جذابیت ایجاد نشده است، خاطرنشان کرد: نحوه آراستن و ایجاد جذابیت اماکن تاریخی و فرهنگی ایران و معرفی دقیقتر آنها میتواند علاوه بر جذب گردشگر خارجی، گردشگران داخلی را نیز ترغیب به ماندن در ایران کند؛ امری که تاکنون به شکل مطلوب مورد استفاده قرار نگرفته است.
نظر شما