به گزارش خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه در ماه محرم سال 93 در حسینیه آیت الله حق شناس، سلسله مطالب و سخنرانی هایی با موضوع «آخرین مراحل انتظار» را ایراد کرده است که بنا داریم، در 13 شماره به آنها بپردازیم که در ادامه شماره پنجم آن را مطالعه می کنید:
در آخرالزمان همان میزان که بدی ها رشد می کنند، خوبی ها نیز رشد می کنند، به حدی که در طول تاریخ اسلام و حتی بشریت هم خوبی های اینچنینی نمی توان سراغ داشت، اگر به خود تنها بگوییم که در آخرالزمان اوضاع خراب است، کمک خواهد کرد که اوضاع بد شود زیرا انسان از خود نیز انتظار خوب بودن نخواهد داشت اما اگر انسان به خود القاء کند که آخرالزمان، برهه زمانی، تولد خوبی ها و زمان متجلی شدن خوبانی است که در تاریخ سابقه نداشته اند، تشویق می شود که خود نیز در زمره آنان قرار گیرد و احساس مسئولیت کند.
در کتاب «بصائرالدرجات» از قول امام باقر(ع) از رسول اکرم(ص) نقل شده است: روزی پیرامون حضرت(ص) بودند که ایشان می فرمودند: « اللهم لقنی اخوانی» و تکرار می کردند که خدایا برادرانم را به من نشان بده که اطرافیان گفتند آیا ما برادران شما نیستیم و حضرت(ص) فرمودند: «خیر شما اصحاب من هستید» و ادامه دادند: «اخوانی قوم فی اخر الزمان، امنوا و لم یرونی؛ برادران من در آخرالزمان هستند و در حالی که من را نمی بینند، ایمان می آورند» بعد فرمودند: «من این افراد را می شناسم و خداوند این افراد را با اسم پدر و جد به من معرفی کرده است.» و ادامه می دهند: دینداری این افراد بسیار شدید و قوی است و مانند کسی است که در لحظات سخت، آتش در دست خود گرفته است و در حال سوختن است اما حرفی نمی زند و این افراد سخت تر از این شکنجه ها و دردها را تحمل می کنند اما دین خود را حفظ می کنند یا دین داری این افراد، شبیه به فردی است که شاخه ای پر از خار را به دستش می دهند و از وی می خواهند، با دست خود شبیه خارج کردن کباب از سیخ، خارها را خارج کند.
ایشان می فرمایند: «لاحدهم اشد بقیة علی دینه من خرط القتاد فی اللیلة الظلماء، او کالقابض علی جمر الغضا؛ پایداری هر یک از آنها در دینش سخت تر است از کار کسی که در شب تاریک شاخه پر تیغی را دست بکشد یا آتشی را روشن نگه دارد» یعنی قدرت بسیاری برای تحمل شکنجه ها در برابر حفظ دین خود دارند و ایشان ادامه می دهند «اولئک مصابیح الدجی، ینجیهم الله من کل فتنة غبراء مظلمة؛ایشان چراغ های هدایتند در تاریکی ها، خداوند آنها را از هر فتنه تیره و تار نجات می بخشد» یعنی خداوند مومنان آخرالزمان را همچون چراغ هدایت از فتنه های آخرالزمان نجات می دهد. امیرالمومنین امام علی(ع) در همین زمینه بعد از اینکه مومنان آخرالزمان را تعریف می کنند، می فرمایند: «بعد از این، ظهور رخ خواهد داد.» بدین معنا که تمام این خوبی ها، پیش از ظهور امام زمان(عج) است.
بهترین افراد امت!
اصبغ بن نباته نقل می کند: نزد امیرالمومنین امام علی (ع) آمدم و مشاهده کردم، حضرت(ع) روی زمین خط می کشند، پرسیدم چه شده است؟ علاقه مند به زمین شده اید؟ حضرت(ع) فرمودند: «درحال فکر کردن در خصوص فرزند یازدهم خودم هستم» سپس نامشان را ذکر کرده و فرمودند: «ایشان بعد از غیبتی طولانی ظهور می کند و در زمان این غیبت، افرادی وجود دارند که «أُولَئِكَ خِيَارُ هَذِهِ الْأُمَّةِ» آنها بهترین افراد این امت هستند».
بهترین انگیزه برای رشد کردن ما در این زمان، همین نکته است که در زمانی زندگی می کنیم که دینداران این زمان، بهترین مردمان امت هستند و امام صادق(ع) نیز زمانی که مردم را از فتنه های آخرالزمان هراس می دادند، مردمان سوال می کردند که از این دوران می ترسیم و مردم در آن زمان چگونه نجات پیدا می کنند؟ در این لحظه حضرت(ع) پرده خیمه را کنار زدند و آفتاب وارد خیمه شد و پرسیدند، این چیست؟ و پاسخ دادند که آفتاب است، ایشان پاسخ دادند: «درست است که فتنه های پیچیده ای در آخرالزمان ایجاد می شود اما برای دوستداران ما، حق اینگونه آشکار است».
پیچیده بودن فتنه های آخرالزمان که موجب غربال شدن مردم می شود و اینکه این فتنه ها همچون آفتاب برای دوستداران اهل بیت(ع) آشکار است، هر دو در کلام ائمه اطهار(ع) وجود داشته است و این از کلام نبوی به دست می آید که این آشکاری، به دلیل خوب بودن این افراد است اما این سهل و ممتنع بودن فتنه های آخرالزمان، اگر با غفلت اندکی همراه شود و انسان به راه باطل بیفتد، امکان نجات وجود ندارد اما با کمی تامل، می توان نجات پیدا کرد و به اوج رسید.
تکفیری ها نماز و قرآن می خوانند و با مسلسل ها تا آخرین گلوله را برای کشتن شیعیان می زنند و حتی خود را جلو تیرها می اندازد که مرا بکشید، پیامبر اسلام(ص) منتظر من است و این نشان از گمراهی عظیم آنهاست، در حالی که حق هم روشن است اما این تکفیری ها متوجه نمی شوند.
تفاوت زمان ما با زمانه مولا(ع)!
در صدر اسلام، پای رکاب امیرالمومنین امام علی(ع) ابهام و اشتباه های بسیاری صورت می گرفت اما در دوران ما نباید هیچ اشتباهی صورت گیرد، دلیل این تفاوت چیست؟ تحلیل عینی این است که در آن زمان، دشمن مشترک وجود نداشته است اما امروز وجود دارد. امیرالمومنین امام علی(ع) می فرمایند: «اگر رومی ها حمله می کردند، ما و معاویه هر دو به خط مقدم می رفتیم و می جنگیدیم و دعاوهای داخلی تمام می شد» اما هم اکنون دشمن مشترک خارجی داریم که به ما خط نشان می دهد، امام رضا(ع) می فرمایند؛ «در آخرالزمان، فتنه ای از سوی دوستان ما رخ می دهد که شدیدتر از فتنه دجال است و مومن و منافق در آن شناخته نمی شود» و ایشان یک نشانه نقل می کنند؛ «آنها با دشمنان اهل بیت(ع) دوستی می کنند و با دوستان اهل بیت(ع) دشمنی می کنند».
یکی از عواملی که می تواند راه را به ما نشان دهد، بیان امام خمینی(ره) است که فرمودند: «هر زمان مشاهده کردید که دشمن از چیزی تعریف کرد، بدانید آن غلط است» و این مشکلات در صدر اسلام نبود که امثال ابوموسی اشعری ها می توانستند، توطئه کنند یا افرادی در فتنه ها صدر اسلام ضعیف شدند و زمین خوردند، به این دلیل که ملاکی برای تشخیص حق و باطل نبود اما امروزه نمایان شده است و صهیونیست ها ، انگلیسی ها و ... مشخص هستند و با وجود این نمایان بودن، اگر فردی خطا کند، بدتر از خوارج صدر اسلام، به قعر جهنم فرستاده می شود.
در روایتی داریم که دو گروه از کسانی که پای رکاب حضرت(عج) جنگیده اند، توسط خود حضرت(عج) اعدام می شوند، یعنی این افراد با وجود چشیدن مزه یاری امام زمان(عج)، انحراف پیدا می کنند و ما باید برای زمان ظهور خود را آماده کنیم زیرا در آن دوران با کوچک ترین انحرافی، گردن می زنند، در حالی که برخی ادعا می کنند، به جهت این رفتارها حضرت حجت(عج) اصلا فرزند رسول خدا(ص) نیست.
در روایات آخرالزمان آمده است که خود را قبل از ظهور آماده کنید زیرا براساس روایت امام زمان(عج) به فردی برای توبه مهلت نمی دهند. باید بدانیم در آخرالزمان بهترین مومنان به وجود می آیند و بهترین چراغ راه برای هدایت شدن، وجود این دشمن خارجی است که راه درست را به ما نشان می دهد.
امام زمان(عج) به این دلیل به فردی مهلت نمی دهند که با وجود این دلایل واضح، گمراه و منحرف شده است لذا در روایت داریم که فتنه های آخرالزمان برای رسوایی منافقین شیعه است.
نظر شما