لزوم تشکیل نهضت طراحی در حوزه صنایع دستی/ ۳۵      میلیاردتومان تسهیلات به شاغلان صنایع دستی پرداخت شد

خبرگزاری شبستان: معاون صنایع دستی کشور از پرداخت ۳۵میلیاردتومان تسهیلات به شاغلان صنایع دستی در چندسال اخیر اشاره کرد و گفت: امسال تلاش می شود بازار فروش صنایع دستی گسترش یابد چرا که مهمترین مشکل این حوزه بحث فروش و بازار است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، بهمن نامور مطلق امروز (4 فروردین) در حاشیه بازدید از عمارت و باغ جهانی اکبریه و بازارچه صنایع دستی بیرجند در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر اطلاعات 400 هزار هنرمند کشور در سامانه این سازمان ثبت و ساماندهی شده‌ که مطمئناً تعداد فعالان این حوزه در کشور حداقل دو برابر تعداد فعلی است.

 

وی با بیان اینکه خوشبختانه تولیدات و کیفیت صنایع دستی کشور رو به افزایش است، گفت: امسال تلاش می شود تا بازار فروش صنایع دستی را گسترش دهیم چرا که مهمترین مشکل این حوزه بحث فروش و بازار است.

 

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با تاکید بر اینکه برای بازار صنایع دستی باید گفتمان سازی شود، افزود: باید الگوی مصرف مردم تغییر و به سمت الگوی هویتی سوق یابد و با ایجاد بازارچه ها صنایع دستی امکان دسترسی را فراهم کنیم.

 

نامور مطلق با اشاره به اینکه در حوزه صادرات صنایع دستی تلاش های صورت گرفته، ادامه داد:  در چند سال اخیر صادارات این حوزه  افزایش داشته است و رقم صادرات صنایع دستی کشور در سال 94  بیش از 180 میلیون دلار بوده که در سال 95 افزایش داشته و منتظر آمار آن هستیم.

 

وی با تاکید اهمیت افزایش کیفیت و دگرگونی طراحی ها در حوزه صنایع دستی، بیان داشت: ما نیاز به یک نهضت طراحی داریم که در برخی از استان ها شروع شده و ما شاهد نسل نو از صنایع دستی در کنار آن نسل سنتی هستیم.

 

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور عنوان کرد: در چند سال اخیر بیش از 35 میلیارد تومان تسهیلات از صندوق کارآفرینی امید در اختیار هنرمندان قرار دادیم.

 

نامور مطلق با تاکید بر اینکه نیازهی حوزه صنایه دستی بسیار است، گفت: امیدواریم در سال « اقتصاد مقاومتی تولید- اشتغال» بتوانیم تولید کنندگان و تجار صنایع دستی را حمایت کنیم.

 

وی از رشد صنایع دستی خراسان جنوبی در سال های اخیر ابزار خرسندی کرد و افزود: در این زمینه از این استان تقدیر شد و اگر با همین رشد ادامه یابد یکی از قطب های خوب در حوزه صنایع دستی کشور می شود.

 

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به اینکه صنایع دستی می تواند جایگزین کشاورزی باشد، بیان کرد: با توجه به وجود معادن، خراسان جنوبی می تواند یکی از کانون های تولید سنگ های قیمتی باشد.

 

نامور مطلق با بیان اینکه برای برندسازی دو برند ملی و تخصصی داریم، گفت: در حوزه برند ملی کارهای خوبی شد و چهار شهر جهانی داریم و این باعث می شود نام ایران به عنوان یکی از قطب های صنایع دستی دنیا شناخته شود.

 

به گفته وی برای برسازی تخصصی و خصوصی باید سیاست خارجی و روابط پایدار با کشورهای جهان داشته باشیم و از طریف بتوانیم از این سیاست پایدار به خوبی استفاده کنیم و بهترین بازاری که می توان از دنیا گرفت صنایع دستی و فرش اشت چرا که این ها  ارزآور و هویت ما را صادر می کنند.

 

گفتنی است بازدید از کارگاه صنایع دستی دهسلم نهبندان، اقامتگاه بوم گردی چنشت، خوسف، قلعه، باغ رحیم آباد و باغ جهانی اکبریه بیرجند، شهرستان قائنات، بشرویه و طبس از برنامه های سفر سه روز معاون صنایع دستی کشور به خراسان جنوبی است.

 

 

کد خبر 618467

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha