گزارش شبستان- خراسان جنوبی؛ 20 جمادی الثانی سال پنجم بعثت بانویی نوراني به خانههای آن شهر راه یافت که سبب حیرت اهالی مکه شد و آن نور حاکی از ولادت بانویی بزرگوار و سرور زنان جهان حضرت فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) بود و سالروز میلاد این بانوی بزرگوار در تقویم شمسی به نام روز مادر و تکریم از شخصیت والای این موجود مقدس است.
زندگی حضرت فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) برای همه ما یک الگو است همان طور که مقام معظم رهبری می فرمایند: درس زندگی صدّیقهی طاهره، فاطمهی زهرا (سلاماللهعلیها) این است برای ما: تلاش، اجتهاد، کوشش، پاک زندگی کردن؛ همچنانکه آن بزرگوار یکپارچه معنویّت و نور و صفا بود: الطُّهرَةِ الطّاهِرَةِ المُطَهَّرَةِ التَّقیَّةِ النَّقیَّةِ [الرَّضیَّة] الزَّکیَة؛ پاکی و آراستگی و تقوا و نورانیّت آن بزرگوار، همان چیزی است که در طول تاریخ تشیّع بر معارف ما سایهافکن بوده است.
مادر در فرهنگ اسلام از جایگاه ویژه ای برخوردار است به طوری که رهبر عالیقدر اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله در یک جمله زیبا مقام و منزلت حقیقی مادر را چنین بیان می کند: «الجنة تحت اقدام الامهات؛ بهشت زیر پای مادران است.»
مادر بودن سخت ترین و پرمشقت ترین کار دنیا است که تا آخر عمر هم بازنشستگی ندارد و تنها حقوقی که بابت آن طلب می کند اندکی عشق است؛ روز مادر مجالی است تا بار دیگر، کودکی هایمان، در آغوش مهربان مادر رها شوند و به یاد بیاوریم که وسعت هیچ آسمانی، به اندازه عطوفت های مادر نیست و با ارزش تر از مادر، واژه ای در فرهنگ مهربانی ها وجود ندارد.
مادر واژه غریبی است که از کلمات بسیاری از جمله مهربانی، شکیبایی، استقامت، صبر، از خودگذشتگی و ایثار، فداکاری تشکیل می شود و مادر کسی است که با از خودگذشتگی و فدا کردن زندگی خود به فکر خوشبختی فرزندانش است.
چه بسیار مادرانی هستند که اکنون در سرای سالمندان چشم انتظار فرزندان خود هستند آیا این مزد فداکاریهای مادرانمان است که پس از سالها زحمت و تلاش آنها را در گوشه ای رها کنیم و قدردان زحماتشان حتی برای یک روز نباشیم.
مادر کسی است که سالها غم فرزندان خود را می خورده است و کسی است که با شنیدن صدای گریه کودک خود از خواب و استراحت خود می زند. مادر یک فرشته آسمانی است که تنها هم و غمش خوشبختی فرزندانش است کاش همه ما قدر دان این نعمت الهی و فرشته آسمانی باشیم.
امروز روز مادر است و بسیاری از مادران شهدای گمنام اکنون چشم انتظار فرزندان گمنامشان هستند تا در این روز با خبر آمدنشان خوشحال شوند و عیدی خود را از صاحب این روز حضرت فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) بگیرند این مادران الگوهایی در صبر و استقات هستند.
امام سجاد (علیه السلام) در خصوص حق مادر بر فرزندانش می فرمایند « حق مادرت آن است که بدانی، او تو را حمل کرد به گونه ای که هیچ کس، دیگری را چنین حمل نمی کند و از شیره جانش به تو بخشید که هیچ کس به دیگری نمی بخشد و با تمام وجودش از تو نگهداری کرد و برایش مهم نبود که خودش گرسنه بماند و به تو غذا بدهد، خود تشنه باشد و به تو آب بیاشامد، خودش برهنه باشد و به تو لباس بپوشاند، خودش در مقابل آفتاب باشد و تو را زیر سایه نگهدارد، از خواب خود به خاطر تو چشم بپوشد. او تو را از گرمای تابستان و سرمای زمستان حفظ کرد. [مادر همه این رنجها را تحمل کرد] تا تو برای او باشی و تو توانایی شکرگزاری از مادرت را نداری، مگر با یاری و توفیق خداوند متعال.»
جبران زحمات مادر و بجای آوردن حقوق او کاری مشکل است اما باید تا حد توان در این زمینه تلاش کنیم و هر کسی که می خواهد به عالی ترین مقامات انسانی دست پیدا کند باید مادر خود را مورد احترام و محبت قرار دهد.
شایسته است جوانان و نوجوانان مسلمان، در همه وقت، بویژه در روز مادر به عنوان تقدیر و تشکر از مادرشان به هر شیوه که می توانند از آنان تجلیل کنند و همانند کسانی نباشند که مهر بی کران مادر را فراموش کرده و با شیوه های ناپسندی با آنان برخورد می کنند.
نظر شما