آرمان خالقی مدیرعامل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان در خصوص اقدامات صورت گرفته در زمینه اقتصاد مقاومتی در سال گذشته گفت: دولت با تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی اقدام در این خصوص را آغاز کرد و نامگذاری که این ستاد داشت بحث جنگ را در ذهن متبادر می کند یعنی ما در جنگ اقتصادی هستیم و برای همین ستاد تشکیل شده است. این ستاد در استان ها هم بود و باعث شد که مسائل و مشکلات اقتصادی کشور و تصمیم گیری های عاجل در این ستادها مطرح شود .
وی با تاکید براین نکته که راه اندازی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی اقدام مهمی برای کنار زدن بروکراسی بود و باعث شد تا از این کانال تصمیمات سریعتری گرفته شود، افزود: برای موفقیت بیشتر در این زمینه اقتصاد کشور باید از وابستگی به اقتصاد سایر کشورها رها شود و کشور بتواند استقلال اقتصادی داشته باشد و آسیب پذیری آن کاهش یابد و البته هم نباید فراموش کرد که نمی توان جزیره وار زندگی کرد مانند این که در زمان تحریم ها اقتصاد ما به اقتصاد چند کشور محدود وابسته شده بود که خروج از تحریم ها به اقتصاد مقاومتی بسیار کمک کرد.
خالقی با اظهار این که ما باید اقتصاد سایر کشورها را به اقتصاد خودمان وابسته کنیم یعنی ایران یکی از عامل های تعیین کننده اقتصاد در سطح چند کشور باشد، تصریح کرد: در این مسیر حرکت کرده ایم و دولت نشان داد که به این مسیر پایبند است. تداوم کنترل تورم که دولت توانست تورم را از افسار گسیختگی نجات دهد و امسال اقدام مهم بود تورم به عنوان یک بیماری مزمن سال های سال آسیب می زد که این مشکل به شکل مناسبی حل شد.
مدیرعامل خانه صنعت، معدن و تجارت با بیان این که تخصیص منابع مالی به بخش های تولید به طوری که امسال با آزاد کردن منابع از تحریم ها توان مالی یافته شده به بخش تولید اختصاص یافته بود از اقدامات مفید سال گذشته در زمینه اقتصاد مقاومتی بود، یاد آور شد: البته عدم توفیق بانک ها یعنی همچنان بانک ها مانند سابق با دولت و بخش تولید همکاری نمی کند. همچنین رکود که اقتصاد کشور نتوانست از رکود خارج شود و دولت تمایل بسیار بالایی داشته که اقتصاد را از رکود خارج کند اما همچنان سایه آن حس می شود.
وی عنوان کرد: همچنین گشایش بازارهای کالاهای ایرانی در سایر کشورها باید در دستور کار اقتصاد کشور در سال جدید قرار گیرد.نوسازی و بازسازی خطوط تولید باید توجه و تمرکز انجام شود تا تولیدات بهتر و ارزانتر برای حضور در بازارهای بین الملل آماده شود و تجهیز واحد های تولیدی برای نو کردن ماشین آلات نیز نباید فراموش شود.
نظر شما