حجت الاسلام و المسلمین محمد جواد حاج علی اکبری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، گفت: فرا رسیدن ماه مبارک رجب و مصادف شدن این ماه عظیم الشأن با ایام خجسته نوروز فرصت مناسبی برای قدم برداشتن در مسیر مسجد طراز اسلامی و احیای مساجد است.
وی با بیان اینکه الگویی که از مسجد طراز در بین ما مطرح است، مسجد پیامبر اکرم(ص) است، تصریح کرد: الگوی ما در مسجد طراز، هم جایگاه دیانت و هم جایگاه سیاست است، پایگاه نشر معارف الهی، مرکز تلاوت آیات الهی و مرکز ساماندهی مؤمنان است.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری ابراز داشت: مسجد باید پناهگاه و محل امید کسانی باشد که دچار مشکلات فکری، اخلاقی، خانوادگی و ... هستند در حقیقت مسجد پایگاه امامت و ولایت است.
وی با بیان اینکه امام جماعت می تواند "الکهف الحَصین" باشد، افزود: مسجد طراز اسلامی یعنی آغوش پر از مهر و محبت این کانون الهی به عنوان خانه خدا به روی بندگان خداوند متعال در همه حال باز است و انسان ها می توانند در مساجد احساس آرامش و صلابت کنند.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری تاکید کرد: انقلاب اسلامی ایران راه خود را در 38 مین سال پیروزی با رهبری یک مرجع بزرگوار پیش می برد، بعد از انقلاب اسلامی ما، دیگر حنای انقلاب های بزرگ جهان رنگی ندارد.
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران از کانون الهی مسجد به گوش جهان رسید اذعان داشت: ما عصر جدیدی را که به نام امام خمینی(ره) شناخته شده است آغاز کرده ایم، انقلاب اسلامی ایران استقلال را در جنبه های زیادی متحقق کرده است و از حیث آزادی امروز ایران جز برترین کشورهای جهان است.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری گفت: معتقدم وقتی هم می گوییم جمهوری اسلامی حضور شگفت انگیز مردم در انتخابات را داریم همان طور که 22 بهمن ماه امسال نیز حضور عظیم مردم بیانگر و تضمین کننده این جنبه از انقلاب بود.
وی خاطرنشان کرد: ما در مرکز رسیدگی به امور مساجد، مطالعه و تحقیقی از شرایط جامعه انجام دادیم و مساجد بخشی از این مطالعات ما بود، این بررسی ها و تحقیقات به ما نشان داد که انقلاب اسلامی ایران هدیه حضرت زهرا(س) به ما است که از طریق مساجد به این ملت ما داده شد.
وی تصریح کرد: در حقیقت کسانی این نعمت بزرگ را به ما رساندند، حفظ کردند و برای آن جان فشانی کردند که شهدا، جانبازان و ایثارگران همه محصول بزرگ همین مساجد بودند و امروز وقتی نگاه می کنیم می بینیم که راهی نداریم به غیر از اینکه این عطیه الهی را با نهایت احترام حفظ کنیم و به دست مولای صاحب الأمر(عج) برسانیم.
وی با اشاره به به جایگاه مهم مساجد در جامعه، یادآور شد: بعد از انقلاب اسلامی ایران تجربیات جدیدی را در رابطه با مسجد طراز داریم و برخی مساجد نقش های متنوعی را همزمان داشته و دارند، به نظر من این الگو باید در کانون های تمام کشور تعمیم یابد.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری اذعان داشت: به سرعت باید تصویر زیبای مسجد طراز اسلامی به صورت متعدد و متنوع در کشور پدیدار شود و تمام نهادهای کشور موظف هستند این پایگاه های الهی را یاری کنند.
وی افزود: مشکلات فرهنگی، اخلاقی و آسیبهای اجتماعی همه در مساجد مهار می شوند، در دیداری که ائمه جماعات با مقام معظم رهبری در روز جهانی مسجد داشتند جمع بندی مطالب مقام معظم رهبری هم همین موضوع بود که ما باید فکری به حال مساجد کنیم و برای رسیدن به مسجد برقرار، آباد، زنده و جذاب، تلاش کنیم تا از این طریق در این روزگار نوجوانان و جوانان را به حفظ معارف الهی سوق دهیم و این کار عاشقانه و عالمانه با همکاری یکدیگر امکان انجام دارد.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری با اشاره به اینکه از علایم حیاتی انقلاب اسلامی این است که دشمنی ها رو به تزاید است، بیان داشت: آمریکایی ها، صهیونیست ها، انگلیسی ها و سعودی ها حتی یک روز از ضربه زدن به مسجد که قلب انقلاب اسلامی است حتی در دوره پسا برجام کوتاه نیامده اند.
وی با بیان اینکه امروز در هر کجای جهان که برویم حلقه های انقلاب اسلامی قابل رویت است، تصریح کرد: نمونه آن شیخ زکزاکی در نیجریه است که وقتی به حرکت امام خمینی(ره) پیوست تعداد شیعیان نیجریه کمتر از هزار نفر بود در حالیکه امروز بیش از 20 میلیون پیرو ائمه اطهار(ع) در نیجریه داریم و در عربستان سعودی هم اقلیت منفعل شیعه با رهبری مرحوم شهید نمر در حال انسجام جدید است.
انقلاب اسلامی ایران معجزه عظیم مساجد است
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری با بیان آیه " وَأَنَّ الْمَسَاجِدَ لِلَّهِ فَلَا تَدْعُوا مَعَ اللَّهِ أَحَدً "، گفت: در حقیقت همه این انقلاب ها معجزه عظیم مسجد است، مسجد برگزیده خداوند متعال است و در قرآن کریم خدای منان مسجد را مختص به خود می داند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حقیقت آن است که مسجد هیچ جایگزینی ندارد حسینیه، نمازخانه و زینبیه هیچ کدام از این مکان ها کارکرد و اثربخشی مساجد را ندارند، ما تلاش داریم که همان خواستگاه مسجد صدر اسلام مانند پایگاه سیاست، دیانت، نشر معارف اسلامی، تلاوت آیات الهی و مرکز اصلی سازماندهی امورات اجتماعی مردم به مساجد بازگردد.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری با بیان آیه "إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى أُوْلَـئِكَ أَن یَكُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِینَ"، اذعان داشت: معتقدم مساجد را بایستی مطابق با مسیری که خدا، اولیای خدا و پیامبر اسلام(ص) مشخص کردهاند آباد، فعال و متناسب با شرایط و موقعیت این زمان احیاء کنیم.
نظر شما