نوروز با «سبد آرامش زندگی شیرین»/ چالش سازش

خبرگزاری شبستان: یک روانشناس با بیان اینکه نمی شود با فضای مجازی جنگید و آنرا حذف کرد، گفت: امروزه بخشی از سبد خانواده مختص موبایل و و شبکه های اجتماعی است.

دکتر هومن نامور از روانشناسان کشورمان در مورد استفاده درست از گوشی همراه و شبکه های مجازی در عید نوروز به خبرنگار شبستان گفت: من دارم یک کار کوچک در جامعه راه می اندازم. در برنامه " کام شیرین " یک چالشی با عنوان "سازش " راه انداختیم و قرار است آن را در 13 روز عید نوروز اجرایی کنیم. چالش " سازش " یعنی  در عید نوروز باید بیشتر به هم توجه کنیم و تلفن های همراه را در سبدی با عنوان آرامش زندگی شیرین قرار دهیم.

 

دکتر نامور با بیان اینکه نمی توان با فضای مجازی مقابله کرد، اظهار داشت : در تعطیلات نوروز هر جایی که می رویم، تلفن همراه را کنار بگذاریم و سعی کنیم بیشتر به یکدیگر توجه کنیم. یک چیز را باید درک کنیم و آن این است که هر کسی با فضای مجازی درافتاد، ورافتاد. نمی شود با فضای مجازی مقابله کرد و یا آن را جمع کرد زیرا فضای مجازی، لاجرم اجتماعی است. برای همین اسم چالش را سازش گذاشتم یعنی باید با تکنولوژی اعم از موبایل و شبکه‌های مجازی سازش داشته باشیم.

 

این روانشناس تصریح کرد: فکر کودکانه ای است که تصور کنیم، می توانیم با فضای مجازی مقابله کنیم یا آن را جمع کنیم. امروزه اگر من و شما از خانه بیرون بیاییم و ببینیم پول نداریم، می توانیم به دوستمان زنگ بزنیم تا برایمان پول بریزد. اگر از خانه بیرون بیاییم و جوراب نپوشیده باشیم به خانه برنمی گردیم اما اگر موبایل را جا گذاشته باشیم و در بین راه متوجه شویم، به خانه برگردیم. امروز موبایل تنها وسیله ای است که اگر آن را در خانه جا گذاشته باشیم، برمی گردیم.

 

وی با اشاره به اینکه اصلا نمی شود فضای مجازی را کنار گذاشت، خاطرنشان کرد: جنگیدن با این فلسفه بی نظیر چندلایه که بخش و یا عضوی از زندگی ما شده است، خیلی کار کودکانه ای است. ما نمی توانیم فضای مجازی را کنار بگذاریم . نمی توانیم با این فضا بجنگیم. اگر بخواهیم بجنگیم، جنگ بی خودی است. حرف هم نباید در مورد جنگیدن با آن بزنیم. باید بلد باشیم با فضای مجازی بسازیم. برای همین من اسم چالشی را که راه انداختم، سازش گذاشتم و بعد آمدیم و گفتیم"  سبد آرامش زندگی شیرین ".

 

دکتر نامور با بیان اینکه سازش با فضای مجازی ضروری است، بیان کرد: باید با فضای مجازی بسازیم و بدانیم چه جوری از آن استفاده کنیم. یک جاهایی باید موبایل و فضای مجازی را کنار بگذاری و ارتباطات بین فردی را داشته باشی و سپس دوباره موبایل را برداری. در حقیقت باید مدیریت کنی یعنی بدانی در سبد خانواده ات بخشی هم مربوط به تلفن همراه و فضای مجازی باشد. اینکه بخواهیم فضای مجازی را حذف کنیم کاملا اشتباه است و امکان پذیر هم نیست باید با شبکه مجازی کنار بیاییم.

 


گفتگو از مریم داوری

کد خبر 617923

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha