صدور مجوزهای یک ساله به موسسات قرآن و عترت تا نیمه اول سال ۹۶

خبرگزاری شبستان: معاون رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت با بیان اینکه تا نیمه اول سال آینده مجوزهایی که طبق تصمیم هیئت رسیدگی صادر می شود یک ساله است، گفت: مرحله تطبیق اساس نامه موسسات با اساس نامه جدید باید طی شود.

حمیدرضا شیخ ویسی، معاون رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به روند صدور پروانه فعالیت متقاضیان تاسیس موسسات فرهنگی قرآن و عترت در کشور گفت: روند صدور از اواخر سال 93 متوقف شده بود که با تصمیم شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور نوید ادغام دو هیئت رسیدگی سازمان تبلیغات اسلامی کشور و معاونت قرآن و عترت کشور داده شد.

وی با بیان اینکه از اسفند 93 تا خرداد 95 هیچ گونه مجوز جدید از سوی این دو هیئت صادر نشد، خاطرنشان کرد: در این مدت یک سال و نیم و با این وقفه، اعضای نه نفره هیئت رسیدگی به امور موسسات قرآن و عترت نسبت به تدوین آیین نامه های صدور مجوز، شیوه نامه های اجرایی، راه اندازی سامانه دبیرخانه هیئت رسیدگی، تدوین اساس نامه و دیگر مسائل حقوقی هیئت اقدام کردند.

شیخ ویسی با بیان اینکه در این مدت بیش از 40 جلسه در راستای این اقدامات تشکیل شد، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری روند صدور مجوز آغاز شد و لینک صدور مجوز از طریق سامانه هیئت رسیدگی هم در سایت معاونت و هم در سایت سازمان دارالقرآن قرار گرفته و متقاضیان با مراجعه به سایت می توانند در خصوص مجوز اقدام کنند.

معاون رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت تصریح کرد: در این مدت نیز در آیین نامه اصلاحاتی صورت گرفته در حالی که تمامی همه آیین نامه های جدید که به تصویب هیئت رسیدگی رسیده در این سامانه قرار گرفته و ضروری است که متقاضیان قبل از هر گونه اقدام این آیین نامه ها را مطالعه کنند و بعد از آن نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

وی با بیان اینکه ارائه گواهی عدم سو پیشینه، انجام اقدامات مربوط به انجام مصاحبه و تکمیل فرم های اساس نامه برای صدور مجوز الزامی می باشد، ادامه داد: در حال حاضر در کمیته مصاحبه، مسئول قرآنی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئول قرآنی سازمان تبلیغات استان و یک نفر از فرهیختگان قرآنی استان، مسئولیت مصاحبه متقاضیان تاسیس موسسات فرهنگی قرآن و عترت در استان ها را عهده دار هستند.

شیخ ویسی افزود: پس از طی این روال مستندات بارگزاری می شود و بعد از انجام مصاحبه در دبیرخانه هیئت رسیدگی، آماده طرح در جلسه هیئت رسیدگی به ریاست حجت الاسلام حشمتی و دبیری مهدی قره شیخلو و نمایندگانی از حوزه علمیه، شورای توسعه فرهنگ قرآنی، نمایندگان اتحادیه ها و نماینده اوقاف می شود.

معاون رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت با بیان اینکه روند صدور مجوز در سال جاری شتات بیشتری به خود خواهد گرفت، تاکید کرد: فعلا تا نیمه اول سال آینده مجوزهایی که طبق تصمیم هیئت رسیدگی صادر می شود یک ساله است.

وی گفت: به این جهت که ما بالغ بر 4 هزار موسسه فرهنگی قرآن و عترت در کشور داریم که هم از ارشاد و هم از سازمان تبلیغات قبلا مجوز گرفتند، بنابراین مرحله تطبیق اساس نامه اینها با اساس نامه جدید باید طی شود که به زمان نیاز دارد پس در این بازه زمانی یک ساله، روال قانونی مجوز موسسات جدید مورد بررسی قرار می گیرد تا در نیمه دوم سال 96 با رعایت ظوابط و آیین نامه های جدید بتوانیم صدور پروانه نهایی که چهار ساله است را داشته باشیم.

شیخ ویسی با بیان اینکه هیئت رسیدگی صدور مجوز به موسسات وظیفه نظارت و حمایت موسسات را نیز بر عهده دارد، خاطرنشان کرد: این در حالی است که آیین نامه های نظارتی و حمایتی در حال تدوین است و کمیته های چند گانه برای تدوین آیین نامه ها تشکیل شده تا در نهایت در همه استان ها این مجوز ها صادر شود.

معاون رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت اظهار کرد: در حال حاضر بر اساس آخرین آمار، استان تهران 14 میلیون جمیعت دارد در این بین 260، 270 موسسه قرآنی موافقت اصولی فعالیت را دارند، از این بین بالغ بر 100 موسسه پروانه فعالیت دارند اما 160، 170 موسسه موافقت اصولی دارند اما پروانه فعالیت نگرفتند.

وی ادامه داد: به این ترتیب ما از سال گذشته نظارتی را بر همه موسسات استان تهران آغاز کردیم و تا الان 40 موسسه مورد بازدید و مشکلات آنها مورد بررسی قرار گرفته است، باید توجه داشت که تعداد 100 موسسه بسیار ناچیز است چراکه استاندارد ما برای مجوز موسسات قرآنی این است که برای هر 5 هزار نفر یک موسسه قرآنی باید وجود داشته باشند، بنابراین با احتساب 14 میلیون جمعیت تهران باید بالغ بر دو هزار و هشتصد موسسه وجود داشته باشد که در حال حاضر این آمار را نداریم.

شیخ ویسی تصریح کرد: همین نسبت به جمعیت کشور قابل مقایسه است به طوریکه با وجود 80 میلیون جمعیت کل کشور فقط 4500 موسسه قرآنی وجود دارد که واقعا ناچیز است و به آمار مطلوب نزدیک نمی باشد، هیئت رسیدگی به امور موسسات یا باید این استاندارد را تغییر بدهد یا اگر نه باید به استاندار 16 هزار موسسه در کل کشور خود را نزدیک کند.

معاون رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت گفت: در حال حاضر در هر شهرستان تهران یک یا دو موسسه قرآنی داریم که خیلی کم است و کفاف جمعیت را جهت ترویج فرهنگ قرآنی نمی کند.

وی گفت: در حال حاضر تا تنظیم آیین نامه هیئت رسیدگی، هم سازمان تبلیغات نظارت های خود را در سطح استان انجام می دهد و هم اداره فرهنگ و ارشاد نیز نظارت های خود را از طریق جشنواره های آیات، هفته های قرآن و عترت و نمایشگاه های قرآنی انجام می دهد به طوریکه در همه برنامه ها، بازدید از موسسات و دیدار با خانواده شهدای قرآنی حتما صورت می گیرد.

شیخ ویسی خاطرنشان کرد: سیاست های حمایتی ما تابع قوانین ارشاد است اما به جهت محدودیت اعتبارات فعلا حمایت سراسری نداریم و عمده اعتبارات ما معطوف به شرکت قرآن آموزان در آزمون سراسری قرآن و عترت است به طوریکه امسال 500 هزار نفر در پانزدهمین آزمون شرکت کردند.

معاون رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت اظهار کرد: در حال حاضر کمک هایمان را معطوف کردیم به فعالیت های آموزشی موسسات قرآنی و نزدیک به یک میلیارد و دویست میلیون تومان به موسسات برای شرکت در آزمون قرآن و عترت کمک کرده ایم.

کد خبر 617904

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha