رضا شهیدی، کارشناس برنامهریزی شهری و روستایی به خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص نقش زنان روستایی در تحولات اجتماعی گفت: مشارکت زنان در تمام روند توسعه غیرقابل انکار است. در این میان نقش زنان روستایی در تولید، افزایش بهرهوری و توسعه پایدار به طور ویژهتر باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به لزوم مشارکت زنان در روند توسعه و ضرورت توانمندسازی زنان گفت: زنان باید در دو بخش اقتصادی و اجتماعی به توانمندی برسند تا بتوانند مشارکت سازندهای در توسعه پایدار داشته باشند.
شهیدی ادامه داد: افزایش درآمد با ایجاد اشتغال جدید، گسترش کسب و کار، دسترسی به اعتبار ارزان و بدون وثیقه، افزایش پسانداز، افزایش قدرت خرید و مصرف در خانواده و افزایش توان رفع نیازهای اساسی خانواده از جمله توانمندی های اقتصادی زنان است که باید افزایش یابد.
کارشناس برنامهریزی شهری خاطرنشان کرد: اعتماد به نفس و خودباوری، ایجاد روحیه کار و تلاش، شکوفایی استعدادها و توانمندی ها، بالا رفتن احترام اجتماعی با تغییر دیدگاه های جامعه در مورد نقش زنان، افزایش احترام زنان در خانواده، ایجاد ارتباط سازنده بین زنان روستایی با یکدیگر و جوامع بیرون از روستا از جمله توانمندی های اجتماعی است که باید در خصوص زنان تقویت شود.
وی با بیان اینکه در کشورمان برای حضور و مشارکت زنان روستایی در توسعه پایدار و توانمندسازی آنان اقدامات خوبی انجام شده است، گفت: آموزش در افزایش توانمندی زنان بسیار موثر است.
شهیدی با اشاره به ضرورت آموزش و مهارت آموزی به زنان به ویژه زنان روستایی، خاطرنشان کرد: با توجه به اقلیم و متناسب با فرهنگ، امکانات و پتانسیل های موجود در هر منطقه می توان مهارت ها و آموزش هایی را به زنان روستایی آموخت تا بر اساس آن بتوانند در تولید و توسعه مشارکت داشته باشند.
وی با بیان اینکه مناطق روستایی ایران از ظرفیت و پتانسیل های خوبی برای تقویت حضور و مشارکت زنان در چرخه تولید برخوردار هستند، اذعان داشت: ایجاد کسب و کارهای بومی، سازگار با محیط زیست و همگون با شرایط جغرافیایی و اقلیمی مناطق روستایی می تواند با کمک و مشارکت زنان روستایی علاوه بر تقویت اقتصاد جوامع محلی، موج مهاجرت از روستا به شهر را معکوس کند.
شهیدی با بیان اینکه زن در نهاد خانواده از جایگاه تأثیرگذاری برخوردار است، تاکید کرد: باید با استفاده از این جایگاه و تقویت تاثیرگذاری وی در تقویت مباحث فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، زنان را از آموزش ها و مهارت های ویژه ای برخوردار کنیم.
کارشناس برنامهریزی شهری و روستایی تصریح کرد: باید فعالیت اقتصادی زنان در جوامع به گونهای تعریف شود که جایگاه و نقش زن در کانون خانواده تحت الشعاع قرار نگیرد.
وی با بیان اینکه الگوی زندگی در جوامع روستایی می تواند در تعریف نقش اقتصادی زن در کنار نقش همسری و مادری بسیار رهگشا باشد، خاطرنشان کرد: باید به زنان روستایی در جوامع محلی توجه ویژه ای داشته باشیم تا بتوانیم در روند توسعه پایدار مبتنی بر حفظ محیط زیست از ظرفیت و پتانسیل این بخش از جامعه استفاده کنیم.
نظر شما