قانون منع حجاب/ وقتی اسلام هراسی در اروپا قانونی می شود

خبرگزاری شبستان: چندی پیش، دادگاه اتحادیه اروپا به مؤسسات این اتحادیه اجازه داد در اقدامی که تا حد بسیار زیادی آزادی پوشش و حجاب برای زنان مسلمان را به چالش می کشد، داشتن حجاب را ممنوع کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ وب سایت شبکه ماهواره ای "الاباء" در مقاله ای آورد: چندی پیش، دادگاه اتحادیه اروپا به مؤسسات این اتحادیه اجازه داد در اقدامی که تا حد بسیار زیادی آزادی پوشش و حجاب برای زنان مسلمان را به چالش می کشد، داشتن حجاب را ممنوع کنند.

این اقدام اتحادیه اروپا سر وصدای بسیاری را حتی در خود مرزهای اروپا به پا کرد؛ چرا که این قانون پیامدهای بسیار بدی را بر شرایط زنان مسلمان مترتب می سازد، تا حدی که برخی می گویند "اسلام هراسی" در اروپا به یک قانون تبدیل شده است.

در خصوص عواملی که موجب صدور این حکم شد می توان به شکایتی که دو زن مسلمان در بلژیک و فرانسه به دلیل تبعیض اعمال شده ضد خود و اخراجشان از کار به خاطر داشتن حجاب ارائه کرده بودند، اشاره کرد.

در شکایت اول، خانم "سمیره اشبیتا" که به دادگاه بلژیک شکایت کرده بود، هنگام استخدام به عنوان کارمند بخش پذیرش گروه امنیتی "جی4 اس" حجاب نداشت ولی پس از گذشت سه سال از کار، به مدیر خود ابلاغ کرده است که می خواهد حجاب داشته باشد و این شرکت او را به خاطر این درخواست اخراج کرده است.

در شکایت دوم، "أسماء بوغناوی" که از تابستان سال 2008 به عنوان یک برنامه نویس کامپیوتر در یکی از شرکت های فرانسه کار می کرده است، هنوز یک سال از آغاز کارش نگذشته بود که به دلیل شکایت یکی از کارمندان در شهر "تولوز" از محجبه بودن "أسماء"، کار خود را از دست داد و شرکت از او خواست تا دیگر حجاب نداشته باشد، ولی او بر داشتن حجاب اصرار ورزید و در نهایت از کار بی کار شد.

این قانون اروپا چه مفهومی دارد؟

پیام های این قانون اروپایی بسیار است؛ به ویژه آنکه دشواری های فراوانی را فرا روی زنان مسلمان اروپا قرار می دهد و این یعنی محرومیت از کار به دلیل داشتن حجاب با صرفنظر از لیاقت و شایسته سالاری؛ در نتیجه فرد یا باید از عقاید دینی خود یا از رؤیاهای خود دست بکشد و بیکار بماند که این خود پیامدهای ناگوار بسیاری دارد.

علی رغم آنکه موضوع حجاب محل جدل بسیاری در اروپا بوده است ولی تاکنون باصطلاح "پرستیژ" سازشگرانه دینی اروپا از اتخاذ چنین تصمیمی مانع شده بود که موضوع داشتن لباس شنای اسلامی "بورکینی" هنگام شنا یکی از مسائل مشابه در مدت اخیر است، با این تفاوت که قاون منع حجاب، اصل برابری را که اتحادیه اروپا بر آن تأکید دارد نقض می کند.

جدای از اینکه قانون منع حجاب مخالف اصل آزادی دینی است، از دیگر پیامدهای آن این است که مسلمانان از ادغام کامل در جامعه محروم می شوند و هر دو حالت به هیچ وجه به نفع قاره پیر که داعیه سازشگری دینی و تنوع فرهنگی و فکری دارد نخواهد بود.

خلاصه آنکه این قانون مجال را برای اعمال تبعیض علیه زنان مسلمان بیش از پیش  باز می کند و بر تعداد طرفداران "اسلام هراسی" که دلیل اصلی پیوستن شمار زیادی از جوانان اروپایی به گروه های تکفیری است، می افزاید؛ این قانون پیش از آنکه به طرف دیگری آسیب برساند، به ضرر خود اروپا خواهد بود، به ویژه آنکه از آن به عنوان "جنگ نرم صلیبی علیه مسلمانان در اروپا" یاد می کنند.

کد خبر 617746

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha