الهام ارجمند، پژوهشگر و کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات درباره اعتیاد فضای مجازی به خبرنگار اجتماعی شبستان گفت: استفاده بیش از اندازه از اینترنت و ساعت ها حضور در فضای مجازی از نشانه های اعتیاد به اینترنت است.
وی با بیان اینکه کودکان، نوجوانان و جوانان بیشتر در معرض اعتیاد به اینترنت قرار دارند، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بیشتر کاربران فضای مجازی را نوجوانان و جوانان تشکیل می دهند بنابراین بیشتر از سایر افراد جامعه در معرض اعتیاد اینترنتی قرار دارند.
ارجمند با بیان اینکه اعتیاد به اینترنت و فضای مجازی در اشکال مختلف بروز می کند، اظهارداشت: اعتیاد به اینترنت در قالب وب گردی، چت کردن، بازی های رایانه ای و دانلود و مراجعه به سایت های مختلف بروز می کند.
کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات، عصبانیت، خستگی، تشویش، عدم اعتماد به نفس، خشونت، علاقه غیرمتعارف به حضور در فضای مجازی، کاهش میزان فعالیت های اجتماعی و تفریحی، انزواطلبی، احساس نیاز به دسترسی به اینترنت در هر لحظه از نشانه های اعتیاد به اینترنت است.
وی درخصوص راهکارهای درمان اعتیاد به اینترنت، خاطرنشان کرد: درمان اعتیاد به اینترنت نیز مانند هر اعتیاد دیگری مستلزم آن است که فرد معتاد بپذیرد که نسبت به اینترنت و حضور در فضای مجازی اعتیاد پیدا کرده است.
ارجمند ادامه داد: کاهش مدت حضور در فضای مجازی، افزایش حجم فعالیت های اجتماعی، جایگزین کردن برنامه های تفریحی و سرگرمی با حضور در فضای مجازی، استفاده صحیح و منطقی از فضای مجازی، کاهش زمان حضور در فضای مجازی از راهکارهای درمان اعتیاد به اینترنت است.
نظر شما