نوروزخوانی تجلی مددجستن از حضرت علی(ع) برای استقبال از بهار

خبرگزاری شبستان:مازندرانی ها با خوانش اشعار نوروزخوانی با صدای رسا و مدح اولیای الهی و دوازده امام آمدن بهار و شروع حیات دوباره طبیعت را نوید می دهند و برای استقبال از بهار و برخورداری از سلامتی و روزی در سال جدید از حضرت علی(ع) مدد می خواهند.

خبرگزاری شبستان- مازندران

 

فرهنگ و هنر اسلامی ماناترین یادگار نیاکان مازندرانی ها است که با استفاده از آن می توان جلوه ای زیبا و دلنشین از  سرزمین علویان در اذهان مردم سراسر ایران و حتی گردشگران خارجی به تصویر کشید

 

فرهنگ و هنر در لحظه لحظه زندگی مردمان این دیار نظیر استقبال از بهار، هنگام کسب و کار، شب چله، چهارشنبه آخرسال، مناسبت های ملی و مذهبی، ولادت های ائمه اطهار(علیهم السلام) و... مشاهده می شود.

 

 هنر اسلامی در دست سازه ها و صنایع دستی زنان و مردان استان مازندران به وضوح دیده می شود. اشعار شاعران مازنی نیز با مددجستن و توسل به ائمه معصومین(علیهم السلام) به ویژه حضرت علی(علیه السلام) همراه است.

 

علاقه مندی مردم این دیار به حضرت علي(عليه السلام) را مي توان در برگزیدن نام فرزندانشان و آداب و رسوم آنها ديد.

عشق به امام اول شیعیان حضرت علی(علیه السلام ) در آئین نوروزخوانی مازندرانی ها با زمزمه اشعاری مانند «باد بهارون بیمو  ... گل در گلستون بیمو مژده دهید دوستان /نوروز سلطون بیمو ...  همان دین محمد برقراره علی درخدمت پروردگاره/ بهار آمد بهارآمد خوش آمد ...  علی با ذوالفقار آمد خوش آمد» متجلی می شود.

 

نوروز خوانان با حضور در معابر و مکان های عمومی با صدای رسا و وصف بهار، ستایش پروردگار و مدح اولیای الهی و دوازده امام آمدن بهار و شروع حیات دوباره طبیعت را نوید می دهند و برای استقبال از بهار و برخورداری از سلامتی، روزی و برکت در سال جدید از حضرت علی(علیه السلام)  مدد می خواهند.

 

حمیدرضا عشریه، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مرکز مازندران با بیان اینکه نوروزخوانی تلفیقی از شعر و موسیقی بومی با مضامین و رنگ و بوی شیعی است که از سالیان دور در آستانه بهار ازسوی مازنی ها زمزمه می شود، به خبرنگار شبستان گفت: تلاش شده با هماهنگی هنرمندان و نوروزخوانان استان، شروع حیات دوباره طبیعت به مردم نوید داده شود.

وی با بیان اینکه نوروزخوان با خوانش اشعاری در وصف و مدح ائمه اطهار(علیهم السلام)، برای اهالی خانه خیر و برکت را از خداوند متعال طلب می کند،اظهار داشت: امسال سفره هفت سین نوروزی نیز برای نمایش در کاروان نوروزخوانان ساری که در میادین اصلی مرکز استان و اماکن عمومی نو شدن طبیعت را فریاد می کنند، تدارک دیده شد.

 

عشریه با بیان اینکه تاکنون ارائه آئین های سنتی مانند نوروزخوانی در سطح شهر با استقبال شهروندان مواجه شده، گفت: نوروزی خوانی به مراسم پیش از نوروز در مازندران شهره است.

 

گزارش: سودابه احمدپورملکشاه

 

کد خبر 617662

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha