خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: چهار سناتور آمریکایی قطعنامهای علیه ایران و روسیه در سنا صادر کردند، قیاس کرار ایران با تانکهای آبرامز و چلنجر، مقابله با فعالیت های ایران در منطقه از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
قیاس کرار ایران با تانکهای آبرامز و چلنجر/ایران در ساخت کرار با اتکا بر خود عمل کرده است
روزنامه انگلیسی «تایمز» در گزارشی با اشاره به رونمایی از تانک جدید ایران به نام «کرار» و مقایسه با تانکهای «آبرامز» ساخت آمریکا و «چلنجر-2» ساخت انگلیس نوشت: ایران در ساخت تانک رزمی خود کمکی از روسیه و چین دریافت نکرد.
به نوشته تایمز، ایران تولید تانک جدید رزمی را در حالی آغاز کرده که به نظر میرسد وابستگی به واردات مورد نیازهای زرادخانه نظامی از روسیه را کاهش داده است.
بر این اساس، تانک کرار (striker) به عنوان یک موفقیت در قابلیتهای نظامی ایران مورد توجه قرار دارد. البته این تانک تا حدی شبیه نوع صادراتی تانک «تی -90 ام » روسیه است که به دنبال تعلیق مذاکرات ایران با روسیه در خرید این نمونه، ایران طراحی و ساخت تانک کرار را شدت بخشید.
«حسین دهقان» وزیر دفاع ایران اعلام داشته است که کرار میتواند با پیشرفتهترین تانکهای جدید در سه بخش قدرت، دقت و تحرک رقابت نماید .
به نوشته این روزنامه، ایران پیشتر برای رفع نیازهای نظامی خود به کشورهایی چون چین و روسیه متکی بود و حال با رفع تحریمهای اقتصادی بعد از توافق اتمی به نظر میرسد که برنامه ساخت جنگ افزارهای داخلی چون موشک، جنگنده و زیر دریایی را شدت بخشیده است.
بر اساس این گزارش،ایران در ماه نوامبر گذشته گفتوگو برای خریدهای تسلیحاتی از روسیه را که گفته میشد 10 میلیارد دلار ارزش دارد و شامل جنگنده «سوخو -30» و بالگرد بود را تعویق انداخت.
مدتی بعد وزیر دفاع ایران اعلام کرد که ایران تانکی به نام کرار را طراحی کرده که اگر بهتر از تی-90 نباشد کمتر نیز نیست.
ایران با وجود خرید سامانه دفاع موشکی «اس-300 » از روسیه، از سامانه دفاع موشکی «باور -373» نیز رونمایی کرد.ا ین سامانه با قابلیت رهگیری موشکهای کروز، پهپاد و جنگندهها در ماه جاری آزمایش شد.
روزنامه تایمز همچنین با انتشار تصاویر سه تانک چلنجر، آبرامز و کرار به مقایسه آنها پرداخت.
بر اساس این گزارش،تانک آمریکایی آبرامز 62 تن وزن، دارای سقف سرعت 42 مایل در ساعت، قدرت آتش 2.65 مایل و مجهز به توپ «اسموث بور» 120 میلمتری است .
تانک انگلیسی چلنجر -2 وزنی برابر با 62 تن، سقف سرعت 37 مایل بر ساعت،قدرت آتش 2.5 مال و مجهز به توپ 120 میلیمتری است. تانک کرار ایران نیز مجهز به مسلسل 14.5 میلیمتری، توپ 125 میلمتری اسموث بور با قابلیت شلیک توپ یا موشک و مجهز به سامانه سلاحهای ضد زره است.وزن کرار 51 تن و سقف سرعت آن 37 مایل بر ساعت است.
بنابر این، تانک کرار ایرن از نمونههای آبرامز و چلنجر سبکتر بوده و در سقف سرعت با چلنجر انگلیس برابری مینماید و بر خلاف دو تانک یاد شده مجهز به سلاح ضد زره است و از نظر قدرت شلیک توپ نیز از نوع پیشرفتهای در آن استفاده شده است.
گفتنی است،بنابر اعلام ایران این تانک مجهز سامانه کنترل آتش الکترو اپتیکی، فاصلهیاب لیزری و قابلیت شلیک به اهداف ثابت و متحرک در روز و شب است. برخی منابع نظامی خارجی این جنگ افزار را نسخه ارتقاء یافته تانکهای تی-72 میدانند که شباهت زیادی با تانک تی-90 دارد و مدعی هستند حمایت فنی روسیه در ساخت این تانک غیر انکار است.
چهار سناتور آمریکایی قطعنامهای علیه ایران و روسیه در سنا صادر کردند
چهار سناتور آمریکایی روز چهارشنبه با معرفی قطعنامهای آنچه به گفته آنها «اقدامات روسیه و ایران در سوریه» است را محکوم کردهاند.
«جان مککین»، رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا روز چهارشنبه با صدور بیانیهای گفت که با همرانی تیم کین، مارکو روبیو و کریس مورفی این قطعنامه را معرفی کردهاند.
در بیانیه مککین آمده است: «این قطعنامه حمایت نظامی و سیاسی ایران و روسیه از حکومت بشار اسد را محکوم میکند و خواستار محافظت از شهروندان و مددکاران است.»
قطعنامه سناتورهای آمریکایی همچنین از ایران و روسیه خواسته در اسرع وقت عملیات در سوریه را متوقف کرده و اجازه ورود کاروانهای بشردوستانه به مناطق جنگزده را صادر کنند.
سوریه از مارس سال 2011 صحنه درگیریهای خونین است. گزارشهای مختلف نشان میدهند آمریکا و متحدان عربی این کشور از گروههای افراطی در سوریه حمایت میکنند.
کویت: گفتوگو با ایران منوط بر عدم مداخله در امور داخلی کشورهای منطقه است
معاون وزیر خارجه کویت روز چهارشبنه تاکید نمود که هرگونه گفتوگو با ایران باید بر اساس عدم مداخله در امور داخلی باشد.
به نوشته «کونا»، خبرگزاری رسمی کویت «خالد الجارالله»معاون وزیر خارجه کویت در جمع خبرنگاران اظهار داشت، گفتوگو با ایران باید بر اساس عدم دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه باشد.
وی با اشاره به ارسال پیامی از سوی مقامهای ایرانی به معاون نخست وزیر و وزیر خارجه کویت افزود: «کویت همواره بر توقف چنین دخالتهایی تاکید دارد زیرا این امر بر گفتوگو، امنیت و ثبات منطقه تاثیر میگذارد.
این مقام کویتی در خاتمه اظهار داشت: « امیدواریم هرگونه مداخله در امور کشورهای منطقه قطع شود.»
«شیخ صباح الخالد الصباح» وزیر خارجه کویت دوشنبه گذشته نامهای را از رییس جمهور ایران دریافت کرد.
مهر:
پیام دریافتی از ایران را پیگیری می کنیم
«خالد الجارالله» معاون وزیر امور خارجه کویت اعلام کرد که پیام دریافتی از ایران توسط شیخ صباح خالد الحمد الصباح معاون اول نخست وزیر و وزیر خارجه کویت بسیار محل اهتمام و در حال پیگیری توسط مقامات کویتی است.
بنا بر اعلام خبرگزاری کویت، الجارالله در پاسخ به سوالی پیرامون ادعاها درباره دخالت های ایران در امور کشورهای منطقه خلیج فارس مدعی شد که «کویت همواره بر ضرورت توقف این دخالت ها تاکید دارد چرا که این امر بر روند گفتگو و امنیت و ثبات منطقه تاثیرگذار است».
وی با ادعای اینکه «اساس گفتگو با ایران عدم دخالت در امور داخلی کشورهاست»، افزود: «امیدواریم روزی برسد که شاهد هیچ نوع دخالت در امور داخلی کشورها نباشیم».
لازم به ذکر است که «شیخ صباح خالد الحمد الصباح» وزیر خارجه کویت روز دوشنبه گذشته نامهای را از رئیس جمهور ایران دریافت کرد.
مقابله با فعالیت های ایران در منطقه و اجرای سختگیرانه برجام!
کاخ سفید امروز با انتشار بیانیه ای با اشاره به دیدار اخیر «محمد بن سلمان» جانشین ولیعهد عربستان و وزیر دفاع این کشور با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، اعلام کرد که طرفین ضمن تأکید بر روابط نزدیک میان دو کشور در حوزه های امنیتی و چالش های اقتصادی در خاورمیانه، درباره توافق هسته ایِ ۱۴ جولای سال ۲۰۱۵ (۲۳ تیرماه ۱۳۹۴) میان ایران و کشورهای ۱+۵ موسوم به «برجام» نیز به رایزنی پرداختند.
در بیانیه مذکور به «اهمیت مقابله با فعالیت های بی ثبات کننده ایران در منطقه و همچنین ادامه ارزیابی و اجرای سختگیرانه برجام» به عنوان یکی از موضوعات مورد بحث در این دیدار نیز اشاره شده است.
در بیانیه کاخ سفید در این باره آمده است که ترامپ همچنین خواستار توقف شهرک سازی های رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی شده و بر تمایل خود برای رسیدن به یک راه حل جامع، منصفانه و بادوام برای اتمام درگیری ها میان صهیونیست ها و فلسطینیان تأکید کرده است.
این بیانیه می افزاید که طرفین به گروه هائی از سوی دو کشور دستور دادند تا گام های بیشتری را در خصوص ابتکاراتی در حوزه های انرژی، صنعت، زیرساخت و بخش های مرتبط با فن آوری با هدف گسترش و بهبود مناسبات دوجانبه بردارند.
باشگاه خبرنگاران جوان:
انگلیس به دنبال عادیسازی روابط اقتصادی با ایران
لیام فاکس، وزیر تجارت انگلیس، روز چهارشنبه (25 اسفند) گفت این وزارتخانه به بررسی چگونگی عادیسازی «کانالهای مؤثر پرداختی» در رابطه با تعامل تجاری با ایران میپردازد.
وی تأکید کرد به دنبال راههای قانونی برای تسهیل مسیر پرداخت و دریافت با ایران است تا به این وسیله روابط تجاری را با ایران عادی کند.
فاکس که در یک نشست پارلمانی سخنرانی میکرد، ابراز امیدواری کرد نتایج تحقیق کارشناسان این وزارتخانه تا پایان ماه جاری میلادی اعلام شود.
انگلیس که در آستانۀ خروج از اتحادیۀ اروپا قرار دارد، قصد دارد روابط تجاری خود را با کشورهای خارج از حوزۀ یورو گسترش دهد.
مقامهای اتحادیۀ اروپا گفته اند مذاکرات برگزیت ساده نخواهد بود و ممکن است دسترسی لندن به بازار واحد اتحادیۀ اروپا محدود شود.
ترزا مِی، نخستوزیر انگلیس، اواسط ژانویه در سخنانی به تشریح راهبرد لندن برای خروج از اتحادیۀ اروپا پرداخت و گفت انگلیس خواستار عضویت در بازار واحد اتحادیۀ اروپا نیست اما خواهان دسترسی به آن است.
وی تأکید کرد انگلیس که شریک قابل اعتماد کشورهای اروپایی است، قصد دارد تا حد ممکن با دیگر کشورها وارد تجارت آزاد شود.
از سوی دیگر، با وجود توافق هستهای ایران با کشورهای 1+5 و لغو تحریمهای بینالمللی علیه ایران، بانکهای اروپایی همچنان در معامله با ایران احتیاط میکنند. چرا که نگران جریمههای سنگینی هستند که ممکن است آمریکا به خاطر انجام معاملات اقتصادی با ایران برای آنها لحاظ کند.
ایران و انگلیس از 3 سال پیش روابط دیپلماتیک خود را که در تابستان سال 2011 به سردی گراییده بود، از سر گرفتهاند.
دستور تهیه غذاهای ایرانی مخصوص شب عید در نیویورک تایمز
حنیف صدر سر آشپز ایرانی، دستور پخت این غذاها را در اختیار روزنامه نیویورک تایمز قرار داده است. این سرآشپز ایرانی گفت: ایرانیان به طور سنتی، در شب عید چلو ماهی می خورند. او می گوید ماهی نماد زندگی است و برای خوشمزه کردن ماهی، سبزیجات معطر، رب انار و گردو استفاده کرده و آنها را به صورت مخلوطی خوشمزه و خوشبو همراه ادویه داخل شکم ماهی قرار می دهند و پس از پخته شدن، ماهی پلو را برای شام شب عید نوش جان می کنند.
ایران؛ محور گفتگوی محمد بن سلمان و ترامپ در کاخ سفید
شبکه العربیه گزارش داد جانشین ولیعهد عربستان سعودی و رئیس جمهور آمریکا در دیدار خود در واشنگتن بر لزوم «مقابله» با تحرکات ایران در منطقه تاکید کردند.
بر اساس اعلام این شبکه، مشاور محمد بن سلمان، دیدار جانشین ولیعهد سعودی با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، را نقطه تحول تاریخی در روابط بین دو کشور توصیف کرد. مشاور محمد بن سلمان تاکید کرد عربستان تصمیم آمریکا برای جلوگیری از ورود اتباع شش کشور به آمریکا را اقدامی بر ضد کشورهای اسلامی یا ضداسلام نمیداند.
مشاور محمد بن سلمان افزود: «جانشین ولیعهد سعودی و ترامپ درباره ایجاد فرصتهای گسترده و استثنایی برای شرکتهای آمریکایی به منظور ورود به بازار عربستان گفتگو کردند. محمد بن سلمان در این دیدار تاکید کرد توافق هستهای ایران «بد» و برای منطقه «بسیار خطرناک» است.»
مشاور جانشین ولیعهد سعودی در ادامه با فرافکنی درباره نقش ایران در منطقه گفت: محمد بن سلمان و ترامپ دیدگاههای کاملا یکسانی درباره «خطر تحرکات توسعهطلبانه ایران» در منطقه دارند.
«نادیا البلبیسی» خبرنگار شبکه العربیه در واشنگتن گفت: کاخ سفید مجبور شد جدول کاری دونالد ترامپ را تغییر دهد تا میزبان محمد بن سلمان به جای آنگلا مرکل صدراعظم آلمان باشد. سفر مرکل به واشنگتن به علت کولاک به روز جمعه موکول شد. محمد بن سلمان نخستین مقام عربی و مسلمان است که با رئیس جمهور جدید آمریکا در کاخ سفید دیدار می کند.
محمد بن سلمان در ضیافت شام دونالد ترامپ -که عادل جبیر، وزیر امور خارجه عربستان، هم در آن شرکت کرد- حامل پروندههای متعددی بود. دستیاران بلندپایه دونالد ترامپ هم در این ضیافت شام حضور داشتند. دو طرف درباره آنچه دخالتهای ایران در منطقه خواندهاند و همچنین تلاشها برای یافتن راهکاری در مورد بحران سوریه گفتگو کردند. تلاش برای بازگرداندن دولت مستعفی و فراری یمن و راههای از بین بردن گروه داعش نیز در این ضیافت شام مطرح شد. دو طرف همچنین طرحهای سرمایهگذاری و چشمانداز 2030 عربستان را که محمد بن سلمان آن را اعلام کرد، بررسی کردند.
خبرنگار العربیه خاطر نشان کرد: «پیشبینی میشود محمد بن سلمان همچنین با شماری از مسئولان دولت آمریکا از جمله ژنرال جیمز متیس، وزیر دفاع این کشور، دیدار کند. دولت ترامپ بر اساس منافع راهبردی مشترک، تلاشها برای مبارزه با تروریسم و مقابله با برنامههای ایران در منطقه، به دنبال بازنگری در روابط با کشورهای حاشیه خلیج (فارس) و به طور مشخص عربستان است.»
نظر شما